• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Vranješ? To je završena priča

Autor mondo.ba

Robert Prosinečki je danas u Sarajevu objavio spisak reprezentativaca za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. sa Jermenijom i Grčkom i odgovarao na pitanja novinara u vezi Asmira Begovića, Izeta Hajrovića, Ognjena Vranješa...

Bosna i Hercegovina prve mečeve kvalifikacija za Euro igra protiv Jermenije (23. mart Grbavica, 20,45) i Grčke (26. mart Bilino Polje, 20,45).

A, na njima neće biti Asmira Begovića i Ognjena Vranješa.

Izostavljanje defanzivca Anderlehta je bilo očekivano i najavljivano, dok je izostanak Asmira Begovića pomalo iznenadio bh. javnost.

Golman Bornmuta je u klubu poziciju među stativama izgubio od veterana Artura Boruca, ali to nije jedini razlog zbog kojeg nije pozvan u nacionalni tim.

"Posljednjih nekoliko utakmica je pozivan, ali nije dolazio. Šehić brani odlično, mali Pirić brani odlično, razmišljao sam o mlađima i zbog toga nije pozvan. Da li ima sukob? Nema ga, to mene ne interesuje. Tako smo odlučili. Ako se Begović vrati na gol , možda će biti pozvan", rekao je okupljenim novinarima Prosinečki.

Selektor BiH je istakao da su "zmajevima" izuzetno bitne prve dvije utakmice, koje igraju na domaćem terenu.

"Jermenija nije na tom nivou za borbu za prvo ili drugo mjesto, ali svakako su željni dokazivanja i neće biti nimalo lako. Grčka je nezgodna reprezentacija. Godinama je pravila probleme svima, ne samo BiH, pogotovo su opasni njihovi defanzivci koji igraju u vrhunskim klubovima. Ipak, optimista sam. Kroz Ligu nacija smo napravili dobru atmosferu, dobro smo igrali i bili prvi na kraju. To je sve jedan plus za nas i očekujemo da ćemo i u ovim kvalifikacijama biti prvi. Vjerujem da to možemo".

U tim se vratio Sead Kolašinac koji u Arsenalu igra dosta dobro u posljednje vrijeme.

"U dobroj formi je, odigrao je dobro i protiv Mančester junajteda. Nama je najvažnije da je opet spreman, da nije povrijeđen i donijeće nam svakako kvalitet više."

Izvor: MN PRESS

Tetovaža četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, javna podrška huliganima iz atinskog AEK-a, kao i cijeli skandal sa beogradskom pjevačicom Jelenom Karleušom, "kumovali" su odluci Roberta Prosinečkog da Ognjen Vranješ više ne bude pozivan među "zmajeve".

"Ne želim više o tome. To je završena priča. Njega više nema u reprezentaciji".

/Vranješ poput Benzeme: Ja sam žrtveni jarac!/

"Robija" raduje i forma ostalih reprezentativaca.

"Važno nam je što Bičakčić igra dobro, kao i Šunjić, Zukanović je napokon standardan... Važno nam je da su više-manje svi standardni."

Na spisku ponovo nema fudbalera zagrebačkog Dinama Izeta Hajrovića. Novinare je zanimalo da li je povrede jedini razlog.

"Ne znam je li baš glavni, ali sad je povrijeđen, nije igrao zadnju utakmicu i po svim informacijama neće igrati ni protiv Benfike. Ima problema sa tetivom. Ne znam da li bi bio na spisku. Prije nego što sam pravio spisak već je bio povrijeđen", zaključio je Prosinečki.

Okupljanje je zakazano za 18. mart. u hotelu "Austria&Bosnia" na Ilidži.

BiH se takmiči u Grupi J, uz Italiju, Finsku, Grčku, Jermeniju i Lihtenštajn, a kroz Ligu nacija izborila je učešće u plej-ofu, u kojem će završiti ako u grupi ne osvoji neko od prva dva mjesta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladan

Šta je Robi prpa od bosanaca pa si Vranješa precrtao?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC