• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež ispustio 0:2 na "Otoci" (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

Mostarski tim je vodio u derbiju Prve lige Federacije BiH protiv Olimpika, ali je Samir Radovac u 91. minutu donio bod "vukovima" - 2:2 (0:2) i produžio neizvjesnost oko putnika u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Rođeni" su u nedjelju na "Otoci" bili na korak od važnog trijumf au derbiju 19. kola Prve lige Federacije BiH kojim bi pobjegli "vukovima" na velikih sedam bodova prednosti.

Mostarci su vodili pogocima Seida Behrema u 24. i Nusmira Fajića u 38. minutu, da bi u nastavku Olimpik uspio da stigne do boda zahvaljujući golovima Adnana Osmanovića iz jedanaesterca u 65. i Samira Radovca u 91. minutu.

Osim dva postignuta gola gosti su u prvom dijelu propustili još nekoliko odičnih prilika, pogodili i stativu, pa su mogli praktično da razriješe sve dileme.

Trener Olimpika pogođen u glavu!

Sa tribine na kojoj su bili smješteni navijači iz Mostara poslije izjednačenja na 2:2 doletio je predmet koji je u glavu pogodio trenera "vukova" Esada Selimovića, prenijeli su sarajevski mediji. Na sreću, poslije ukazane ljekarske pomoći, šef struke je do kraja vodio svoj tim. 

U drugom poluvremenu, "vukovi" su bili bolji rival, kreirali su nekoliko dobrih prilika, a najbolju je u 55. minutu propustio Đoko Milović, koji je pogodio prečku.

Ipak, 25 minuta prije kraja, Samir Radovac je oboren u kaznenom prostoru, a sudija je po svemu sudeći "prestrogo" pokazao na penal, koji je sigurno realizovao Adnan Osmanović za 1:2.

Radovac je u sudijskoj nadoknadi ipak uspio da zatrese mostarsku mrežu i produži neizvjesnost o putniku u elitni rang bh. fudbala.

Danima prije susreta u Sarajevu, Olimpik je navukao bijes javnosti zbog odluke da gostima iz Mostara ponudi samo 150 ulaznica, iako je kapacitet stadiona "Otoka" 3.000 mjesta, a prosječna posjeta "vukovima" ove sezone skromnih 188 gledalaca.

 Ipak danas na "Otoci" okupilo se barem 1.000 navijača Veleža, koji su bodrili "rođene", a na tribinima su, kako prenose sarajevski mediji, bili i Duško Bajević, Sead Kajtaz, Zvjezdan Misimović...

Ova dva tima su odigrala ukupno 28 međusobnih duela, Velež i Olimpik su upisali po 10 pobjeda, dok je osam susreta završeno remijem. U prvom duelu ove sezone u mostarskim Vrapčićima, bilo je neriješeno 0:0.

...
Izvor: Dailymotion/vidchanneln1

Olimpik: Trifković, Milović, Jusić, Uzelac, Osmanović, Jusufi, Radovac, Stojanović, Handžić, Zeba, Pandža.

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, Ovčina, Mrgan, Fajić, Brandao, Fereira, Vehabović.

Prva liga FBiH, 19. kolo:

Olimpik - Velež 2:2
TOŠK - Jedinstvo 4:0
Rudar - Bosna 2:2
Orašje - Bratstvo 0:1
Slaven - Čapljina 3:1
Goražde - Zvijezda 3:0
Igman - Metalege 0:1
Vitez - Novi Travnik 2:0

Tabela:

1. Velež 46
2. Olimpik 42
3. TOŠK 33
4. Zvijezda 31
5. Jedinstvo 29
6. Čapljina 27
7. Rudar 27
8. Goražde 27
0. Orašje 26
10. Bratstvo 25
11. Metalege 23
12. Slaven 23
13. Igman 22
14. Vitez 17
15. Novi Travnik 14
16. Bosna 12

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC