• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Biće ovo neizvjesna grupa...

Autor mondo.rs

Selektor smatra da je remi u Lisabonu realan ishod.

Borbeno i požrtvovano, odavno nismo vidjeli "orlove" da su odigrali kao u Lisabonu, a za to su nagrađeni bodom u duelu sa aktuelnim evropskim prvakom.

Po šansama, mogli su srpski fudbaleri i do sva tri boda, ali mogao je i Portugal.

Selektor Mladen Krstajić smatra da je 1:1 objektivan rezultat ove utakmice.

"Sama utakmica je donijela ono što smo i očekivali. Jak Portugal, dobro organizovanu Srbiju, disciplinovanu. Povreda Ronalda je poremetila njih, koliko i nas povreda Gaćinovića. Kada se sve sabere i oduzme mislim da je rezultat bio realan", izjavio je Krstajić poslije prve utakmice Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Portugalske novinare interesovalo je da li je bio penal za Portugal kada je lopta u 74. minutu pogodila u ruku Antonija Rukavinu.

"Nisam dobro vidio, to je pitanje za sudiju".

Obe reprezentacije morale su da naprave izmjene u prvom poluvremenu. Portugalci zbog povrede Krstijana Ronalda, a srpski stručni štab zbog povrede Mijata Gaćinovića.

"Što se tiče Ronalda, da li je nedostajao Portugalu, morate da znate da nismo imali Kolarova, Matića, Fejsu, Kostića, Prijovića, Gaćinovića.... A mi nemamo ogroman izbor igrača kao neke druge zemlje. Zbog toga i ovaj rezultat ima na težini".

Domaće izvještače zanimalo je i mišljenje selektora Krstajića o potencijalu Andrije Živkovića koji nastupa za Benfiku...

"Živković je pravi igrač, ali neophodna mu je veća minutaža u klubu kako bi bio još bolji".

Portgualu je ovo drugi bod u dvije utakmice kvalifikacija, Srbiji prvi u prvoj, a na tabeli vodi Ukrajina sa četiri, koja je uz mnogo sreće uspjela da savlada Luksemburg u gostima.

"Pokazatelj ove utakmice, ali i one u Luksemburgu gdje je Ukrajina pobijedila u 92. minutu govori da će grupa biti neizvjesna. Ovaj rezultat je dobar za nas, atmosferu i samopouzdanje. Bod nam mnogo znači za ono što nas čeka u junu protiv Litvanije i Ukrajine. Nema euforije poslije ovih rezultata protiv Njemačke i Portugala, očekujem da se povrijeđeni igrači oporave i da u kompletnom sastavu dočekamo junske utakmice koje nam mnogo znače za dalji tok kvalifikacija", ne ostavlja dilemu selektor Mladen Krstajić.

Grupa B

Luksemburg - Ukrajina 1:2 (1:1)
/Turpel 34 - Cigankov 40, Rodrigez 90+2ag/

Portugal - Srbija 1:1 (1:1)
/Danilo 42 - Tadić 7p/

TABELA: Ukrajina 4, Luksemburg 3, Portugal 2, Srbija (-1) 1, Litvanija (-1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC