• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nalić: Želimo pobjedu protiv Sitija

Autori mondo.ba Autori Fena

Gradski derbi između Tuzla sitija i Slobode izaziva veliku pažnju ljubitelja fudbala, a u taboru starijeg premijerligaša očekuju pobjedu.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić kaže da su tokom reprezentativne pauze uspjeli „refrešovati“ igrače, tako da vjeruje da će doći do prve prvenstvene pobjede u ovoj godini.

"U nastavak prvenstva ulazimo potpuno fokusirani na osvajanje bodova, makar to bilo i onim popularnim rezultatom od 1:0. Uvijek idemo na pobjedu, tako i u ovoj utakmici. Imali smo četiri utakmice u kojima smo osvojili samo dva boda, iako smo bili vrijedni za 7-8 bodova više iz tih mečeva", tvrdi Nalić.

Kako će izgledati sastav za meč s Tuzla sitijem, još ne zna ni Slobodin „coach“. Kaže da su Ignjatović, Vukliš, Baraban, Adžem, Hadžanovic i Vidović upitni za ovu utakmicu zbog lakših povreda i bolesti.


"Ipak se nadam da ćemo ih osposobiti za igru, jer imamo još jedan trening danas. Inače, nemamo kažnjenih igrača", referisao je šef Slobodine stuke, dodavši da su imali „paklenu trenažnu sedmicu“.

"Imali smo sedam treninga u četiri dana, koje bi mogli okarakterisati mini pripremama, barem sudeći prema intenzitetu treninga. Brojno stanje nam je problem i zato nismo odigrali nijednu prijateljsku utakmicu u pauzi", napominje trener.

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

U subotu:

Tuzla siti - Sloboda (16.00)
Zvijezda 09 - Široki Brijeg
Krupa - Radnik
Sarajevo - Zrinjski (19.00)

U nedjelju:

GOŠK - Željezničar (16.30)
Čelik - Mladost (19.00)

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 44, Željezničar 35, Široki Brijeg 35, Radnik 32, Čelik 31, Sloboda 30, Mladost 30, Tuzla siti 24, Zvijezda 09 23, GOŠK 19, Krupa 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC