• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojan Knežević odbio Srbiju: Hrvatska, moj prvi izbor

Autor mondo.rs

"Duboko i posebno sam naglasio da je Hrvatska bila od malena i biće uvek moj prvi izbor bez obzira na sve", napisao je mladi Bojan Knežević u obraćanju na Instagramu.

 Bojan Knežević odbio Srbiju: Hrvatska, moj prvi izbor Izvor: MONDO/Nikola Janković/fotografisano Alcatel telefonom

Relativno nepoznati Bojan Knežević (22) odjednom je postao tema srpskih i hrvatskih medija, ali i onih u regionu koji su pratili šta će odlučiti fudbaler Dinama iz Zagreba...

Ovaj vezista je u intervjuu za "Večernji list" priznao da je dobio poziv iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS), s obzirom na to da mu je otac Srbin i da stoga poseduje srpski pasoš, odnosno da mu je predočeno da ima opciju da zaigra za "orlove", ako ima želju.


Istakao je da je to opcija za njega, nakon čega su hrvatski novinari vršili pritisak na njega, čak je u jednu trenutku upitan i koje je vere (!?).

Očigledno je da mu je dati intervjuu stvorio problema, tako da se Bojan Knežević, koji ove sezone nastupa za Dinamovu filijalu Lokomotivu, na Instagramu oglasio o čitavom slučaju i na kraju poručio da NEĆE igrati za Srbiju.

Iako tako u prvi mah nije delovalo...

"Ovim putem imam potrebu objasniti situaciju oko celokupne jučerašnje priče i svih medijskih napisa, te mojih izjava. Ja sam pre par dana zaista dobio poziv od čoveka koji se predstavio kao osoba iz FSS, postavio mi je par pitanja na koja sam sasvim normalno odgovorio, kao što sam i odgovorio svakom drugom ko me je pitao u vezi toga. Svako ko je slušao moju izjavu za RTL i Novu TV, shvatio je koje je moje razmišljanje. Duboko i posebno sam naglasio da je Hrvatska bila od malena i biće uvek moj prvi izbor, bez obzira na sve. Biti kapiten U19 reprezentacije i proći sve mlade uzraste reprezentacije Hrvatske bi svima trebalo značiti nešto - tako znači i meni. Da to nije tako i da nisam uvek davao sve od sebe za hrvatski dres koji nosim, verovatno bi to treneri prepoznali, a sigurno mi ne bi selektor tadašnje U19 reprezentacije ustupio kapitensku traku", napisao je Bojan Knežević na svom profilu i potom dodao:

"Niti u jednom trenutku ja nisam rekao da prihvatam poziv Srbije, niti da mislim da ću ga prihvatiti, nego da postoji mogućnost s pravne strane da nastupim za njih. Na šta sam ja rekao da nikada ne znaš šta nosi sutra i da ne odbacujem tu mogućnost u budućnosti".

Knežević je naveo i da su mu mnogi u okolini govorili da nema potrebu da objašnjava drugima svoje pregovore sa FSS, ali da je ipak odlučio da se obrati.

"Imam potrebu da se izvinim ovim putem ljudima koji su se našli uvređenima. Nije mi bilo u cilju da podignem nikakve tenzije, nego pre svega, razmišljao sam i razmišljam i danas na jedan normalan sportski način kako bi po meni trebao razmišljati svaki profesionalac koji želi svojoj porodici omogućiti najbolje", napisao je Bojan Knežević na kraju saopštenja.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mico

Tako je bilo i sa Bearom...srbinom katolicke veroispovesti...iz srpskog sela pored Splita nizu ga izabrali medju 100 najboljih u istoriji fudbala u Hrvatskoj..a imaju neke Tute i Mute..tako ce i ovaj Mute!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC