• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić po Grobarima: "Uprava, napolje" im je himna

Autor mondo.rs

Kada nisu krivi igrači, onda su krivi navijači. Predsjednik Partizana ponovo osuo paljbu po najvatrenijim pristalicama kluba.

 Predsjednik FK Partizan Milorad Vučelić - Uprava napolje je himna Grobara Izvor: MN PRESS

Kako se kriza u Partizanu produbljuje, iako čelnici kluba tvrde da ne postoji, tako je i gnjev navijača beogradskog kluba sve veći. Nijedna utakmica više ne može da prođe, a da se na stadionu u Humskoj ili bilo kom drugom gdje igra Partizan ne čuje "uprava, napolje".

Više ne postoji nijedna frakcija koja aktuelnim čelnicima "parnog valjka" vjeruje i daje joj podršku. Barem po tom pitanju su Grobari jedinstveni.

Nezadovoljstvo je još veće poslije javnih prozivki od strane predsjednika kluba Milorada Vučelića. Prvi čovjek crno-bijelih nedavno je načinio "najveći grijeh" kada je u negativnom kontekstu govorio o pristalicama Partizana, a kao pozitivan primjer naveo navijače Crvene zvezde.

 "Ima partizanovaca koji žele loše Partizanu. Za pet, šest godina koliko Zvezda nije bila prvak vi nikada niste čuli toliko ružnih stvari da je bilo koji zvezdaš rekao protiv Zvezde. Ovo što partizanovci govore, to ukupno u istoriji Crvene zvezde nema da su zvezdaši rekli o svom klubu. Ja im na tome zavidim i odajem priznanje", rekao je Vučelić krajem marta i tako se samo nadovezao na izjavu iz 2016.

Predsjednik Partizana je tada posle 150. "vječitog derbija" okrivio Grobare za poraz.

"Pa sa njima su se sprdali čak i Zvezdini navijači. Prepoznali su cijelu tu njihovu priču i onda su i oni skandirali 'Uprava, napolje'. Evidentno je da su sve radili po nečijem nalogu i, umjesto da budu 12. igrač ekipe, oni su svojim ponašanjem dozvolili da to bude sudija Glođović. Njima svakako pripadaju zasluge što je to bilo tako."

I poslije utakmice u Novom Sadu, gde je Partizan u nedelju poražen od Vojvodine 2:3, Vučelić nije štedio navijače crno-bijelih.

"Sve ono što se čini da utakmica i igrači koji igraju nisu u prvom planu – loše se čini. Kad se navija – navija se za klub i igrače koji igraju i stručni štab koji ih vodi. Navijači, kako im samo ime govori, podrška su klubu, ne odmoć klubu i igračima", rekao je Vučelić za "Sportski žurnal".

Partizanovci su tokom utakmice više puta skandirali "upava napolje", a zbog njih je i uslijedio prekid na 15 minuta, jer ni ovaj put nisu propustili priliku da vrijeđaju navijače Vojvodine zabranjenom pjesmom "pola Mađar, pola ustaša".

"Navijanje za Partizan pretvara se u kakofoniju različitih glasova, ne huk podrške onima koji igraju. Tribine postaju poprište nekih drugih igara koje nisu fudbal. Vrijeđanje uprave i u sezonama u kojima je Partizan osvajao prvenstva, kao i duplu krunu, najbolje svjedoče o tome o čemu je riječ", dodao je Vučelić i nastavio.

"Uprava, napolje" postaje himna dijela naših navijača, što je veoma loše i loše utiče prije svega na igrače i igru! Prekid u Novom Sadu najbolje o tome govori."

Ni tu se nije zaustavio predsjednik Partizana.

"Nemam nikakvo razumijevanje i ne odobravam i osuđujem teške uvrede na nacionalnoj i etničkoj osnovi. Sve te kazne i na domaćoj i na međunarodnoj sceni, kao i sve pričinjene štete, plaća upravo uprava", podvukao je Milorad Vučelić.

Prvi čovjek crno-bijelih je poslije ostavke Zorana Mirkovića i sastanka Upravnog odbora FKP, optužio igrače za loše rezultate, dok je sada dio krivice prenio i na navijače. On je tada rekao da je u Partizanu savršen red i da Uprava savjesno i odgovorno obavlja svoj dio posla. Jasno je, po Vučeliću je najmanja odgovornost na njemu i saradnicima.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delija

Što se mene tiče ostani doživotno, mi skupljamo titule

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC