• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA ITALIJA: Lacio u finalu, povreda Sergeja

Autor mondo.ba

Rimljani su golom Hoakina Koree slavili u Milanu i izborili plasman u finale Kopa Italije, ali i ostali bez Sergeja Milinkovića Savića već u 15. minutu zbog povrede.

Lacio je poslije šest godina ponovo u finalu Kopa Italija!

Nakon remija u prvom duelu sa Milanom u Rimu (0:0) odigranom prije nepuna dva mjeseca, uslijedio je revanš u Milanu, gdje su spretniji bili "nebesko-plavi" i stekli priliku da se bore za sedmi trofej u klupskoj istoriji protiv boljeg iz duela između Atalante i Fiorentine (3:3).

MILAN - LACIO 0:1 (0:0)

Lacio je poslije četiri godine u Kopa Italiji ponovo slavio na "San Siru", gdje je čovjek odluke bio Argentinac Hoakin Korea! Sjajno je Ćiro Imobile u 58. minutu istrčao kontaranapad i uposlio Koreu, a Argentinac iskosa poslao loptu loptu u mrežu Pepea Reine - 1:0.

Na samom početku meča u Milanu, reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić povrijedio je članak i koljeno nakon sjajnog driblinga Susa, pa je uprkos medicinskoj intervenciji morao da napusti teren, ali zasad nema informacija o mogućem odsustvu sa fudbalskih terena.

Domaćin je imao terensku inicijativu i stvorio nekoliko dobrih šansi preko Davidea Kalabrije, međutim, odlično je ragovao golman Rimljana Tomas Strakoša.

Prije samog odlaska na odmor, u sudijskoj nadoknadi Lacio je propustio dvije izgledne prilike, najprije je Bastos šutirao pored same stative, da bi potom Pepe Reina odbranio udarac Hoakina Koree.

Početkom drugog dijela, Bastos je opasno zaprijetio golu Milana, da bi gosti iz Rima stigli do prednosti u 59. minutu pogotkom Hoakina Koree poslije brzog kontranapada i sjajne asistencije Ćira Imobilea - 0:1.

"Rosoneri" su u 76. minutu preko Patrika Kutronea uspjeli da pogode mrežu Tomasa Strakoše, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Do kraja se rezultat nije mijenjao iako je Imobile imao još jednu odličnu šansu da potvrdi pobjedu Lacija, međutim, šutirao je iznad prečke.

Pored fudbala, u centru pažnje večerašnjeg meča bili su navijači Lacija zbog njihovih rasističkih i fašističkih ispada. 

"Zbog rasističkog ponašanja navijača, utakmica bi mogla biti prekinuta po nalogu sudije ili suspendovana. Rasizam se neće tolerisati", upozorio je oficijalni spiker na "San Siru" prije početka revanša polufinala Kopa Italije između Milana i Lacija.

A sve zbog slučaja Timuea Bakajoka, pozajmljenog fudbalera Čelsija, koji je poslije pobjede Milana u prvenstvenom duelu sa Lacijom razmijenio dres sa Frančeskom Aćerbijem i potom taj dres zajedno sa Frenkom Kesijem odnio pod tribinu sa navijačima kao da je u pitanju "trofej".

Na potpuno pogrešan način, Bakajoko je "odgovorio" na Aćerbijevu izjavu da je Lacio bolji tim od Milana.

Uzvratili su mu pristalice Lacija pjesmom "Ova banana je za Bakajoka", a pojedini mediji su objavili i da su večeras "lacijali" na sličan način vrijeđali Bakajoka i Kesija.

"Lacijali" su ranije danas takođe izazvali mnogo negativnih komentara u italijanskoj javnosti nakon što su istakli u centru Milana transparent u čast Benita Musolinija, fašističkog diktatora iz Drugog svjetskog rata. 

Osim toga, kako prenose italijanski mediji, salutirali su s visoko podignutom desnicom, tzv. rimskim pozdravom, što je karakteristično za fašiste, a incident se dogodio uoči Dana oslobođenja, kada Italija slavi pad fašističkog "Dućeovog" režima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC