• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva Jedinstva na korak od Prve lige RS

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Brčaci bi poslije pune decenije mogli da se vrate u prvoligaško društvo, a ekipa iz Žeravica ostvari prvi plasman u najjači rang fudbala Republike Srpske.

 FK Jedinstvo Brčko i FK Jedinstvo Žeravica na pragu plasmana u Prvu ligu RS Izvor: MONDO/Nikola Janković
Izvor: MONDO/Nikola Janković

Do kraja sezone u drugim ligama Republike Srpske, nakon što budu okončani današnji mečevi 25. kola, ostaće još pet rundi.

U igri je, dakle, još 15 bodova za svaki tim, ali već sada naziru se šampioni i ekipe koje bi od jeseni mogle igrati prvoligaški fudbal.

Najbliži osvajanju titule u Drugoj ligi RS, grupa "Zapad" je Jedinstvo iz Žeravice, dok je na "Istoku" lider imenjak iz Brčkog, što znači da bi od naredne sezone u Prvoj ligi RS mogla igrati dva Jedinstva.

Tim iz Žeravice jučerašnjom gostujućom pobjedom 2:1 protiv jedinog konkurenta u borbi za plasman u viši rang, šamačkog Borca, stekao je ogromnih šest bodova prednosti u odnosu na tim iz Posavine, a s obzirom da ima i bolji međusobni skor (na svom stadionu slavio ubjedljivo 5:0), može se slobodno reći da je na pragu titule.

Jedinstvu bi to bio premijerni nastup u Prvoj ligi RS, nakon dugog niza godina provedenih u drugoligaškom društvu.

Na istoku Srpske dominiraju Brčaci.

Jedinstvo je u dosadašnja 23 kola ostvarilo čak 21 pobjedu i samo dva remija, uz svega pet primljenih golova.

Jedina je neporažena ekipa u ligi, sa 12 trijumfa u nizu, ali ni to nije bilo dovoljno da se napravi osjetnija prednost u odnosu na najbližeg pratioca, nekadašnjeg šampiona BiH, Leotar iz Trebinja.

Razlika između dva vodeća tima je samo dva boda, ali treba imati u vidu činjenicu da brčanski tim ima utakmicu manje, ali i bolji skor u međusobnim duelima (2:0, 1:0), pa mu je titula nadohvat ruke.

Poslije punu deceniju provedenu na drugoligaškom "istoku", Brčaci bi se tako mogli vratiti u Prvu ligu RS, odakle su ispali 2009. godine, zauzevši tada posljednje, 16. mjesto.

Prvenstva se završavaju za nešto više od mjesec dana, kada ćemo zvanično znati kojih 10 ekipa će dogodine nastupati u najjačem rangu fudbala Srpske, koji će na kraju tekuće sezone doživjeti skraćenje broja klubova sa 12 na 10.

/Pogledajte trenutno stanje u Prvoj ligi RS/

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hercegovina

FSRS je u proteklih desetak godina svojim odlukama o reoorganizaciji prve lige uspio da ugasi sve prave fudbalske centre.Na dobrom putu je da napravi prvu ligu od Zvornika pa do Krajine.Tako da je vrlo vjerovatno da Sarajevsko -romanijska regija i Hercegovina nece imati prvoligasa,a ispadanjem klubova iz ovih regija ce za posljedicu imati unistavanje klubova koji se i onako drze za slamcicu.Neka je na cast FSRS i gospodinu Predsjedniku.

hm

Bolje Leotar ili Samac nego Zeravica ali uvijek mora neko selo da se ugura i razvali ligu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC