• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mekić: Iz Bijeljine bodove ne nosi "ime"

Autor mondo.ba

Radnik i Željezničar u borbi za Evropu

 Radnik - Željezničar, Nedim Mekić: Iz Bijeljine bodove ne nosi "ime" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Premijer lige BiH ulazi u samu završnicu.

Sarajevo je na pobjedu od šampionske titule, GOŠK skoro siguran putnik u niži rang, a najveća borba, za Ligu Evrope, vodiće se na sredini tabele.

U derbiju 31. kola, u subotu, koplja će ukrstiti Radnik i Željezničar - dva tima koja su, upravo, u najboljoj poziciji za plasman na međunarodnu scenu.

Bijeljinci su u fantastičnom nizu od 12 utakmica bez poraza, ali im je neopodna pobjeda nad Željom, kako bi ga preskočili na tabeli.

"I kada nam u pojedinim dijelovima sezone nije išlo, onako kako smo željeli i kada za naše dobre igre možda nismo adekvatno bodovno nagrađeni, pritiska nije bilo", tvrdi Nedim Mekić, jedan od najistaknutijih fudbalera Radnika u finišu sezone.

"Tome doprinosi i odlična atmosfera u ekipi. Bez pritiska ćemo igrati i protiv Želje, iako je to izuzetno važna utakmica za nas, ali i sa njih."

Mekić je u posljednjih nekoliko utakmica bio nosilac igre Radnika. Kreirao je akcije, bio "osigurač" zadnje linije, ali i ubacivanjima iz drugog plana ugrožavao protivnički gol. Sve to nije nagovještavao početak sezone.

"Potrudio sam se da maksimalno iskoristim povjerenje koje mi je ukazao trener, a sve se to nekako poklopilo s našim nizom od 12 utakmica bez poraza. Nezahvalno je ocjenjivati vlastitu igru, ali mislim da mogu još bolje", kaže Mekić.

Utakmica u subotu, za Radnikovog vezistu, biće posebno važna, a opet izuzetno emotivna, jer je svoj fudbalski put počeo upravo na "Grbavici".

"Igrati protiv kluba koji je bio dio omladinske karijere i koji me je, na neki način, oblikovao uvijek izaziva posebne emocije. Međutim, bez obzira na sve rečeno, spreman sam da se maksimalno podredim timu, kako bi zabilježili prijeko potrebnu pobjedu u borbi za Evropu", tvrdi Mekić.

Bez obzira na ishod ove sezone, Mekić ističe da je zadovoljan u Radniku i da mu je prelazak u bijeljinski klub bio pun pogodak u karijeri.

"Radnik je klub koji se u posljednjih nekoliko sezone profilisao u stabilnog premijerligaša. Njemu dugujem zahvalanost na ukazanoj prilici da se i sam okušam u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala. Bez obzira što javnost i dalje nema percepciju Radnika kao nekih prvoligaša u bivšoj Jugoslaviji, kao što su Željo ili Sarajevo, mi smo u proteklom periodu pokazali da bodove iz Bijeljine ne nosi 'ime' već samo onaj ko nas nadigra na terenu. Pored svega, Radnik je prepoznat kao zdrava sredina, koja je u posljednje vrijeme napravila nekoliko jako ozbiljnih transfera za bh. prilike", zaključio je Mekić.

Mekić će po završetku sezone ući u posljednju godinu ugovora. Kao pravi profesionalac ne želi da otkriva planove, ali nakon Radnika sebe vidi samo na zapadu.

“Imam ugovor još godinu dana. Kao i svaki fudbaler, želio bih da se okušam u inostranstvu. O željama nisam razmišljao, mnogo toga zavisi i od Radnika, kao i od želja i planova klupskog rukovodstva”, zaljučuje Mekić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC