• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Rosi: Ja bih sebi ponudio novi ugovor...

Autor mondo.rs

Iskusni vezista napušta "vučicu" posle čitave karijere u njenom dresu.

Roma je danas potvrdila odlazak svog kapitena Danijelea de Rosija na kraju sezone nakon 19 godina provedenih u klubu.

Italijan je bio njihov univerzalni ratnik, večiti "budući kapiten" i fudbaler koji je uz Frančeska Totija obeležio jednu eru na "Olimpiku". Ipak, njegova karijera nikada nije dobila potvrdu kakvu je zaslužila pa će tako biti i na samom kraju kada bude napustio klub uprkos sopstvenoj želji da ostane.

De Rosi je na konferenciji za medije na kojoj je potvrđen rastanak "vučice" i veznog fudbalera rekao da odluka nije bila samo na njemu i da odlazi zato što mu nije ni ponuđen novi ugovor.


"Želim da igram, a moj stav i stav uprave se po tom pitanju razlikuju, ali ne želim da se ljutim ni na koga. Pričaću sa predsednikom jednog dana, nemam problema ni sa kim u upravi. Oni su mislili da ne mogu više da im pomognem, ja sam mislio drugačije, ali nema veze... Da sam ja sportski direktor – ponudio bih sebi novi ugovor", iskren je bio kapiten rimskog kluba.

On je zahvalio navijačima na podršci koju je imao tokom godina i istakao da mu je žao što napušta klub nakon ovoliko vremena.

VIDEO: Roma se oprostila i od "budućeg kapitena"

"Navijači su pokazali koliko me vole tokom cele moje karijere i nadam se da sam i ja njima pokazao koliko ih poštujem. Tri ili četiri puta sam imao priliku da odem u timove od kojih se očekuje da osvajaju trofeje mnogo češće nego Roma, ali sam smatrao da bi bila tragedija kada bih želeo da igram negde drugde, ili kada bi tuđi navijači pre želeli nekog domaćeg fudbalera nego mene".


Legenda Rome je dodala da da se njegov odnos prema klubu neće promeniti uprkos tome što odlazi.

"Uvek ću voleti ovaj klub. Ne bih isključio mogućnost da me u nekoj od narednih godina vidite kako sa sendvičem i pivom navijam za svoje drugare. Jedino odlazim sa malim razočaranjem u grudima, osećao sam da smo postali klub kakav smo želeli, ali nismo uspeli da napravimo još jedan korak napred", zaključio je odlazeći kapiten.

Danijele de Rosi je oduvek bio simbol rimskog kluba, njegov odlazak znači i rekonstrukciju ekipe i okretanje nekim mlađim fudbalerima poput Nikola Zaniola i Džastina Klajverta.

Roma na leto sprema i promenu trenera, Klaudio Ranijeri je takođe najavio odlazak pa će leto u italijanskoj prestonici biti zanimljivo. Nakon godina kaskanja za za Juventusom i neuspeha pravljenju poslednjeg koraka ka napretku, možda će smena generacija čelnicima kluba doneti ono što priželjkuju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC