• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spisak "orlova": Pozvan Katai, nema Matića

Autor mondo.rs

Selektor saopštio spisak igrača za junske utakmice u kvalifikacijama za EURO.

 Mladen-Krstajic-spisak-Srbije-za-kvalifikacije-protiv-Ukrajine-i-Litvanije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Lep bod osvojen je u Portugalu (1:1), a fudbalska reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavlja junskim duelima sa Ukrajinom u gostima (7. jun) i Litvanijom kod kuće (10. jun).

Tim povodom selektor Mladen Krstajić objavio je spisak igrača koji će biti pozvani na predstojeće okupljanje:

golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Nikola Vasiljević (Radnik),

odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Strazbur), Aleksandar Kolarov (Roma), Filip Mladenović (Leh),


vezni red: Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Adem Ljajić (Bešiktaš), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Kostić (Ajntraht), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Darko Lazović (Đenova), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej), Aleksandar Katai (Čikago), Dušan Tadić (Ajaks),

napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (Al Itihad), Luka Jović (Ajntraht).

Među reprezentativcima ponovo je Aleksandar Katai, a iznenađenje je da nema Nemanje Matića.

Po Krstajićevim rečima, vezista Mančester junajteda je povređen.

"Razgovarao sam sa njim, obnovio je povredu", objasnio je selektor Matićev izostanak sa spiska.

Što se tiče poziva Kataiju, koji je dosad upisao šest nastupa za nacionalni tim, Krstajić je rekao:

"On je već bio u reprezentaciji i vrlo dobro zna momke. Odličan je fudbaler, vrlo dobar momak".

Zašto nema Emila Rockova?

Golman Vojvodine, Emil Rockov, odlično je branio tokom sezone, a pojedini misle da je time zaslužio poziv u reprezentaciju, ali ga nije dobio zbog problema u FK Vojvodina. Ne i Krstajić... "Ne bavim se politikom ni u jednom klubu. Meni su bitni igrači. Odluka je pala na ove fudbalere. Naravno da se radi o kvalitetnom golmanu i ne zanima me da li je Vojvodina u krizi ili nije. Želim joj da što pre prevaziđe problem ako ga ima. Ali, ova trojica golmana su na spisku A selekcije", jasan je bio selektor.

Od igrača koji su bili na gostovanju u Portugalu nema trojice iz Crvene zvezde - Branka Jovičića, Milana Pavkova i Milana Gajića, a selektor je najavio da će spisak biti dopunjavan samo u slučaju povreda ili nekih nepredviđenih situacija.

"Napravili smo dobru uvertiru protiv Nemaca i Portugalaca, ali treba da ostanemo na zemlji i da se fokusiramo na naredne dve utakmice. Napravili smo analizu, vrlo dobro smo zaključili šta nije bilo dobro i učinićemo sve da to ispravimo već protiv Ukrajine. Prioritet je Ukrajina i uvek se na kraju gleda rezultat, a ne igra. Ta utakmica je vrlo bitna, ali ne slažem se da je presudna. Ako pobedimo biće nam lakše, a i remi bi nam obezbedio mir", istakao je Krstajić.

Predstojeće utakmice dolaze u nepopularnom terminu za igrače, ubrzo po završetku napornih klupskih sezona.

"Zaista je takva situacija, ali kako je nama tako je i drugima. Igrači su na odmoru, ali aktivnom. Svi igrači iz Nemačke i dalje treniraju i igraju prijateljske utakmice sa svojim klubivima".

Ukrajinci će zbog povrede verovatno biti bez jednog od svojih najboljih igrača, naturalizovanog Brazilca Žuniora Moraeša.

"Svako je bitan, ali Ukrajinci kao i ostali ne zavise od jednog igrača", upozorio je Krstajić.

Selektor je naveo da ima dobru komunikaciju sa kolegom iz mlade reprezentacije, Goranom Đoroviđem, čija ekipa će uskoro igrati na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine. Nije, međutim, dao precizan odgovor na pitanje da li postoji dogovor da mu ustupi pojedine igrače.

"Pričao sam sa Đorovićem, ima ih petorica sa ovog spiska, nema nikakvih stvari koje su skrivene među nama. Đorović radi dobar posao, plasman mlade selekcije na Evropsko prvenstvo je važan za srpski fudbal. Sve ostalo radimo transparentno i to su stvari koje su normalne ovde u Savezu".

Na konstataciju da naša reprezentacija ima problem u veznom redu, Krstajić je izneo drugačije mišljenje:

"Ne bih se složio. Poslednjih osam utakmica smo igrali vrlo dobro. Međutim, u poslednje dve utakmice smo protiv sebe imali ozbiljno dobre igrače, koji igraju na visokom nivou. Oni nam nisu dozvolili".

TABELA: Ukrajina (2 utakmice) 4 boda, Luksemburg (2) 3, Portugal (2) 2, Srbija (1) 1, Litvanija (1) 0.

Junske utakmice: Ukrajina - Srbija, Litvanija - Luksemburg (7. jun), Ukrajina - Luksemburg, Srbija - Litvanija (10. jun).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC