• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Padaju Mamićevi rekordi: Dinamo spremio Danija Olma

Autor mondo.rs

"Modri" su pod Mamićevim vođstvom još 2015. godine uverili Danijeve roditelje da se sa 16-godišnjim sinom presele iz Barselone u Zagreb. Skoro pet godina kasnije...

Rekordi postavljeni u vreme Zdravka Mamića mogli bi da budu srušeni narednog leta.

Dinamo Zagreb blizu je novog rekordnog transfera, koji bi za razliku od brojnih zvezda hrvatskog fudbala ovog puta mogao da postavi jedan Španac.

Dani Olmo (21), prema pisanju medija u Hrvatskoj, nalazi se nadomak prelaska u Milan ili Borusiju Dortmund, a prethodnih meseci pojavljivale su se različite procene njegove vrednosti na tržištu - od 20 do 40 miliona evra.

"Modri" su pod Mamićevim vođstvom još 2015. godine uverili Danijeve roditelje da se sa 16-godišnjim sinom presele iz Barselone u Zagreb. Dinamo je za bivšeg učenika "La Masije" platio svega 200.000 evra Barsi za "troškove školovanja" i iskoristili neodlučnost čelnika velikog kluba u pregovorima sa bivšim kapitenom u svom uzrastu.

"Brinu za sve jer žive od prodaje. Isti su uslovi u prvoj i drugoj ekipi. To je klub iz kojeg dolaze Modrić i Mandžukić", rekao je Dani kada su ga pitali zašto Dinamo.

Skoro pet godina kasnije, izgleda, došlo je vreme za naplatu ove odlične procene.

"Transfer koji bi trebalo da bude najveći u istoriji Dinama i HNL-a niko neće kočiti", piše "Index".

"Menadžer Danija Olma u Hrvatskoj je Endi Bara, a on je u intenzivnom kontaktu s predstavnicima Milana. Sastali su se i uoči finala Kupa između Dinama i Rijeke u Istri i pogledali utakmicu na Aldo Drosini. Kako se može saznati s italijanske strane, pričalo se o konkretnoj ponudi i ciframa za Olma. Nakon sastanka, mediji su objavili da se Dinamo i Milan dogovaraju o sumi od 25 miliona evra, ali i da se pregovara i o bonusima", navodi ovaj portal.

Olmo ima ugovor sa novim-starim šampionom Hrvatske do 2021. godine i da je, u tom smislu, naredno leto idealno za postizanje maksimalne sume. Aktuelni rekord kluba "drži" Marko Pjaca kojeg je Juventus pre tri godine platio 23 miliona evra.

Španac je ove sezone postigao 11 golova na 40 utakmica u Ligi Evrope, prvenstvu i Kupu, u kom su "modri" ostali bez "duple krune" posle poraza od Rijeke u finalu rezultatom 3:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC