• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sari, sad zapali, a onda na pregovore (FOTO)

Autor mondo.rs

Hoće li "otpisani" Italijan poslije osvojene Lige Evrope, ipak, ostati na klupi Čelsija?

Već neko vrijeme piše se o Mauriciju Sariju kao budućem treneru Juventusa, međutim, situacija bi mogla da se preokrene i da 60-godišnji Italijan, ipak, ostane na klupi londonskih "plavaca".

Poslije ubjedljive pobjede nad Arsenalom (4:1) u finalu Lige Evrope, glavna tema na konferenciji za medije bila je navodna odluka Čelsija da raskine ugovor, ali posle Sarijevih riječi čini se da do toga možda i neće doći.

"Sada je vrijeme za slavlje, a od sutra ćemo da razgovaramo. Da vidimo šta klub želi da popravim i da vide šta ja želim od njih da poprave. Imam još dvije godine ugovora i prvo moramo da sjednemo i sve analiziramo. U posljednjih 20 dana ljudi su govorili da sigurno idem u Romu, Milan, pa tek onda Juventus, ali sve je to nebitno dok piše samo u novinama", rekao je Sari.

Da će prvo da uživa u osvojenom trofeju, Italijan je nagovijestio već na terenu kada je po prstima vrtio poveći tompus:


Strastveni pušač nije mogao da odoli, pa je već na klupi, odmah po dodjeli medalja i pehara, zapalio cigaretu:

"Nije bilo lako doći u Čelsi i brzo se prilagoditi ovako teškoj ligi. Imao sam problema, ali od februara sam osjetio neku promjenu u odnosu na tim. Možda sam se i ja promijenio, ali počeo sam da osjećam ovaj tim kao svoj", ispričao je Sari na konferenciji za medije poslije utakmice u Bakuu i cjelokupnu sezonu u kojoj je Čelsi osvojio Ligu Evrope, završio kao treći u Premijer ligi i igrao finale Liga kupa ocijenio kao izvanrednu.

"Kroz Premijer ligu smo izborili učešće u Ligi šampiona, što nije bio lak zadatak. Igrali smo finale Liga kupa nakon što smo izbacili Liverpul i Totenhem i tek na penale izgubili od Mančester sitija. U Ligi Evrope smo pobijedili 12 utakmica, igrali neriješeno samo na tri, postigli smo više golova nego bilo ko drugi. Poslije osvojenog trofeja, mislim da je sezona iz dobre prerasla u izvanrednu".

Rođenom Napolitancu, među prvima je čestitao njegov bivši klub - Napoli, koji je u četvrtfinalu Lige Evrope eliminisan od Arsenala.

"Drago mi je zbog toga, nisam sumnjao da će biti tako. Napolitanci znaju koliko ih volim i da sam prošle godine otišao u inostranstvo da bih izbjegao direktan prelazak u neki drugi italijanski klub. Oni će uvijek imati moju ljubav i poštovanje, ali ova profesija znači da povremeno moramo da krenemo različitim putevima. To, ipak, neće utjecati na moju prošlost i poštovanje prema navijačima Napolija. Zato ovu pobjedu posvećujem prije svega njima, jer kao trener Napolija nisam uspio da im poklonim to zadovoljstvo", izjavio je Sari i možda, ipak, nagovijestio odlazak u Juventus.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC