• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sari dobio "zeleno svjetlo", odlazi u Juventus!

Autor mondo.rs

Klub iz Londona na ljeto će proživjeti velike promjene, nakon najboljeg fudbalera odlazi i šef struke...

Čelsi će u narednu sezonu ući u potpuno izmijenjenom sastavu, makar kad su u pitanju glavni činioci ovogodišnjeg uspjeha.

Nakon odlaska Edena Azara u redove Real Madrida, sljedeći koji je na izlaznim vratima jeste Mauricio Sari. Prema pisanjima britanskog "Skaj sportsa", Italijan je dogovorio uslove sa Juventusom još prethodne nedjelje, a danas je dobio i zvanično odobrenje od "plavaca" da može da napusti klub.


Taj posao bi trebalo da bude završen sljedeće nedjelje, iskusni stručnjak i šampion Italije će privesti dogovor kraju nakon reprezentativne pauze i tako ispuniti želje obje strane.

Uprkos uspješnoj sezoni koju je imao na "Stamford bridžu", nekadašnji trener Napolija nije zadovoljio zahtjevnu upravu londonskog tima, najviše zbog svog pristupa igri i željama koje su bile vezane za čuvanje najboljih igrača i dovođenje atraktivnijih pojačanja.


Ipak, čini se da Roman Abramovič nije ni razmatrao da ispuni Sarijeve namjere, te da je još od zimus odlučio da će se po završetku sezone rastati sa Italijanom. Ponuda Juventusa je iz tog ugla stigla u pravom trenutku, pa će se i sam trener rado vratiti u domovinu, s obzirom da je i on nagovještavao da nije zadovoljan u Engleskoj.

Čelsiju se sprema period turbulencija, nije jasno kako će tim izgledati u narednoj sezoni niti ko će biti na klupi ekipe.

Jedan od trenera koji ne mogu da se ne spomenu u ovakvim situacijama jeste i Žoze Murinjo, on bi sigurno zahtijevao potpunu promjenu igračke garniture, ali treba sačekati sa predviđanjima dok posao Juventusa i Sarija ne bude i zvanično dogovoren.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC