• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" - 0 bodova i 10 primljenih golova!

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je i treću utakmicu na Evropskom prvenstvu i umalo izbacila domaćina, Italiju.

"Orlići" su izgubili sve tri utakmice, nisu postigli gol iz igre, ali su primili deset i, na kraju, mogli da eliminišu i domaćina!

Od trećeg gola više su strepili Italijani, nego Srbi, a na kraju ga je poništio Bugarin.

Ove nedjelje uveče u Trstu neslavno je završena i posljednja utakmica "orlića" na turniru, vidjećemo da li i Gorana Đorovića na klupi: Danska - Srbija 2:0 (1:0).

Ovaj rezultat, ujedno, značio je i da Danci nemaju šanse da se plasiraju u polufinale kao najbolji drugoplasirani tim prve faze, za šta im je bio potreban bar još jedan gol (i malo sreće sutra), ali bi rezultat 3:0 u isto vrijeme značio da ni Italijani neće imati šanse da budu najbolji drugi tim u grupi.



Poslije dvije lijepe šanse srpskih rivala na startu uslijedilo je i vođstvo golom Jakoba Brun Larsena u 14. minutu. Napadač Borusije Dortmund postigao je prvi pogodak na turniru poslije pasa Joakima Melea sa lijevog boka.

Danci jedva da su proslavili taj pogodak, već su se brzo vratili na centar i čekali nastavak meča, svjesni da će imati izglede za polufinale samo ukoliko (i oni) ubjedljivo poraze Srbiju, a drugi pogodak postigli su u 51. minutu poslije kornera sa desne strane koji je izveo (Jakob) Brun Larsen.

Lopta je dva puta odskočila na petercu, jedan od srpskih igrača promašio je fudbal u pokušaju da ispuca u polje, pa je još jednom Jakobu, stamenom štoperu Rasmunsenu, ostalo samo da zategne stopalo i podigne pesnicu proslavljajući prvenac na svojevrsnom sajmu budućih zvijezda evropskog fudbala.

Rosić je treći put savladan u 57. minutu, kada je još jednom hrabro istrčao i "uletio" u noge Dancima spašavajući šta se spasiti može iza nepouzdane poslednje linije odbrane, Magnus Koford Andersen pao je preko golmana Mladosti iz Lučana, zakotrljao se i - ispostavilo se nekoliko minuta kasnije - bio uzrok zbog kog je Aleksej Kulbakov poništio pogodak Filipa Bilinga.

Bugarin je zatražio pomoć kolega iz VAR sobe tom prilikom, čekao njihovu procjenu cijele situacije, na kraju uz zvižduke publike otrčao do ekrana i sam se uvjerio da je Andersenova pozicija između Bilinga, Rosića i srpskog gola bila ona za koju se "svira" ofsajd.



U odnosu na nezaboravnih 1:6, Đorović je napravio šest izmjena, pa na oproštaju od Italje večeras neće početi Boris Radunović, u polju Milan Gajić, Nikola Milenković, Danilo Pantić, Andrija Živković i Luka Jović.

U istom terminu na "Friuliju" u Udinama igra se i drugi meč 3. kola Grupe B: Austrija - Nemačka 1:1 (Danso 23 - Valdšmit 14).

Računajući i Đorovićev izbor startera za uvodnih 0:2, ove nedjelje uveče prvi start na turniru zabilježiće golman Dragan Rosić, zatim Aleksa Terzić, Erhan Mašović, Lazar Ranđelović, Ivan Šaponjić i Igor Zlatanović.

Utakmicu pred praznjikavim tribinama "Roka" sudi Aleksej Kulbakov iz Bugarske, ostanite uz Mondo pratićemo je UŽIVO!

0:5 U LAVOVU, PA 1:6 U TRSTU: SELEKTORE, KRENITE I VI!

Grupa B

1. kolo (ponedjeljak): Srbija - Austrija 0:2, Njemačka - Danska 3:1
2. kolo (utorak): Njemačka - Srbija 6:1, Danska - Austrija 3:1

1. Njemačka 2-0-0 (9:2) 6
2. Danska 1-0-1 (4:4) 3
3. Austrija 1-0-1 (3:3) 3
4. Srbija 0-0-2 (1:8) 0

U polufinale će se plasirati pobjednici tri grupe i najbolja drugoplasirana ekipa.

Danska: Iversen - Kristensen, Sorensen, Rasmunsen (od 82. Vind), Mele - Andersen, Nilsen, Biling - Skou Olsen (od 76. Duelund), Brun Larsen, Drajer (od 68. Robert Skou).

Srbija: Rosić - Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac - Ranđelović, Račić, Lukić - Radonjić (od 60. Adžić), Zlatanović, Šaponjić (od 81. Joveljić).

U21 EURO 2019: SVE ŠTO JE POTREBNO DA ZNATE

Iz minuta u minut:

90+1 - Sreća, malo za Srbiju, mao više za Italiju! Danci su u dvije akcije bili blizu trećeg gola, prvo je izostao završni pas Nilsena sa gol-crte (lopta je prošla pored nekoliko igrača u bijelim i crvenim dresovima), a onda je Robert Skou bio blizu iz slobodnjaka sa 20 metara od Rosića.

86 - Prečka! Najbolja šansa za Srbiju (na turniru?) došla je poslije kontre i solo akcije Adžića, koji se sa lijeve strane u sprintu ka golu namjestio na udarac, tukao "punom", savladao Iversena, ali i sam čuo jak zvuk udarca lopte o okvir.

81 - Na teren će drugi put na ovom turniru novi napadač Ajntrahta, Joveljić. On je zamijenio Šaponjića.

80 - Terzić! Pokušao je novi fudbaler Fiorentine iskosa sa desne strane, iz prilično "oštrog ugla", ali je Iversen tehnikom rukometnog golmana nogom zaustavio jak šut.

68 - I Frederiksen pravi prvu izmjenu, na teren će umjesto Drajera strijelac 29 golova u dresu Kopenhagena ove sezone, Robert Skou.

60 - Đorović pravi prvu izmjenu, Adžić će na teren umjesto jednog od startera u sva tri susreta, Radonjića.

57 - VAR! Danci su poslije drugog brzo postigli i treći pogodak, ali neregularan, zaključio je Kulbakov poslije dugoročnih konsultacija sa pomoćnicima.

51 - GOL! Prvi iz igre, drugi poslije prekida... Jakub je asistirao Jakubu pored statičnih srpskih fudbalera za jedan od Sorensenovih lakših golova u karijeri.

45 - Bravo za Rosića! Dugo i bez ikakvih problema gradili su Danci akciju sa svoje polovine, na kraju se ušetali u šesnaesterac, Brun Larsen je driblingom izbacio Mašovića, spremio se na udarac sa 12-13 metara, ali je u tom trenutku srpski golman već "letio" ka lopti i spriječio 2:0 u posljednjoj akciji prije pauze.

43 - Lijepa akcija "orlića"! Ali, ponovo bez prave završnice... Bogosavac je "donio" loptu na polovinu Danaca, odigrao u sredinu za Lukića i nastavio da trči unaprijed, publika pozivala srpskog vezistu da "puca", ali je on povukao manje očekivan potez, vratio do Bogosavca, koji potom nije uspio u srcu šesnaesterca da uposli Šaponjića na koristan način. Uklizao je Sorensen i to je bio kraj.

38 - Radonjić! Opalio je brzonogi napadač sa distance, jako i precizno, pod prečku, ali je Iversen "poletio" i u stilu svojih starijih slavnih zemljaka zabilježio lijepu odbranu. Prvi udarac Srbije u okvir, sa prilične udaljenosti, ali opasan.

36 - Dancima su potrebni golovi, mnogo golova, ali ih je vođstvo nekako usporilo i "otupilo". Prethodnih 15-ak minuta proteklo je u bezidejnoj igri oba tima i konstantnim greškama u dodavanju na sredini.

21 - GOL! Kazna je bila brza i konkretna, bar koliko srpska prethodna kontra (do završnice). Za razliku od Šaponjića, Brun Larsen se ušetao u šesnaesterac, primio pas sa lijevog krila i onda desnom nogom plasirao loptu pored Rosića u "malu mrežu".

Danci su na vođstvo reagovali kao da su dali gol na treningu.

20 - Šaponjić! Šteta... Lijepu, prostu, brzu kontru odigrali su srpski igrači, Lukić je "lansirao" Radonjića u sprint na lijevom krilu, fudbaler Marseja lijevom odigrao za Šaponjića, koji takođe lijevom, iz prve, nije uspio da pošalje precizan udarac.

11 - Ponovo je opasno pred golom! Kapiten Kristensen je probio po desnoj strani pored Bogosavca, odlično centrirao, ali Brun Larsen u skoku nije uspio da "zakuca" loptu u Rosićevu mrežu. Ona je prohujala malo preko prečke, poslije situacije u kojoj su trojica danskih i dva srpska fudbalera bila na petercu.

9 - Šansa! Pos Brun Larsea iz sredine uhvatio je Babića loše postavljenog, Drajer je sa desnog krila utrčao u šesnaesterac i šutirao u dalji ugao Rosićevog gola, ali je bio neprecizan. I golman ''orlića'' otežao je Dancu posao u prvoj dobroj šansi na meču tako što je istrčao i "skratio ugao" Drajeru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC