• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžibegić nasljednik Tumbe? Evo šta on kaže!

Autor mondo.ba

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić u izjavi za MONDO prokomentarisao je mogućnost da naslijedi Ljubišu Tumbakovića na mjestu selektora Crne Gore.

 Faruk Hadžibegić - kandidat za selektora Crne Gore Izvor: Anadolija/Denis Zuberi
Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

  Klupa Crne Gore ostala je upražnjena poslije smjene Ljubiše Tumbakovića, zbog odbijanja da vodi reprezentaciju protiv selekcije tzv. Kosova.

Odmah poslije utakmice, na kojoj nisu nastupili ni reprezentativci Mirko Ivanić i Filip Stojković uslijedila je ekspresna smjena, pa su se Crnogorci dali u potragu za novim selektorom koji će voditi ekipu u nastavku kvalifikacija za EURO 2020.

Predsjednik Dejan Savićević u srijedu je izjavio da postoji nekoliko kandidata za nasljednika Ljubiše Tumbakovića, a među njima i psorlavljeni jugoslavenski fudbaler i legenda Sarajeva, Faruk Hadžibegić.

"Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uslovom da zna naš jezik", rekao je Savićević za “Al Džaziru”.

Tim povodom MONDO je kontaktirao Hadžibegića, koji nema ništa protiv da preuzme Crnu Goru.

“Ukoliko se Fudbalski savez Crne Gore odluči da me angažuje za selektora bio bih počastvovan. To je sve što vam mogu da kažem u obvom trenutku, jer još nemam nikakvu zvaničnu informaciju”, rekao je Faruk Hadžibegić za MONDO.

Fusbalski savez Crne Gore trebao bi sljedećeg mjeseca da izabere selektora koji će debi imati 5. Septembra imati u prijateljskom meču protiv Mađarske. Pet dana kasnije Crna gora će igrati meč kvalifikacija za EURO 2020 protiv Češke.

Faruk Hadžibegić kao trener vodio je klubove u Španiji, Turskoj i Francuskoj, a prije 20 godina bio je i selektor BIH.

Posljednji angažman imao je u ekipi francuskoj ekipi Red Star, koju je napustio u martu ove godine poslije serije loših rezultata.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC