• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater u kontranapadu: Tužio FIFA, hoće svoje SATOVE

Autor mondo.rs

Bivši predsjednik FIFA inicirao je sudski postupak protiv te organizacije - zbog nanesene "moralne štete", ali i zato što želi da mu vrate 60 satova oduzetih tokom istrage o korupciji u fudbalu.

Sada 83-godišnji Jozef Sep Blater bio je na čelu FIFA od 1998. do 2015, kada je u jeku korupcionaškog skandala odstupio i dobio suspenziju na šest godina.

Utvrđeno je da je Blater odobrio dva miliona švajcarskih franaka "nelojalne isplate" bivšem predsjedniku UEFA Mišelu Platiniju, mada su obojica negirala nepravilnosti.

Blater je za "Bi-Bi-Si" rekao i da želi da razgovara sa francuskim istražiteljima oko dodjele domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru. Istraga o tome traje dve godine, a prošlog mjeseca je Platini priveden i ispitan u Parizu.

"Spreman sam da pomognem da se razjasne sve te situacije", rekao je Blater.

U sklopu sličnih istraga o dešavanjima u FIFA, Blater je razgovarao sa njemačkim i švajcarskim vlastima.


Krivični postupak protiv njega pokrenut je 2015. godine u Švajcarskoj, on je ostao osumnjičeni, ali još nije podignuta optužnica. Blater je rekao da je vrijeme da se taj slučaj završi.

"Taj slučaj ne postoji. Ne može biti optužbe, inače bi se to odavno dogodilo. Želim da branim svoja prava, braniću se dok sam živ. Nisam izgubio borbeni duh", naveo je Blater.

On je rekao i da je počeo sudski postupak protiv FIFA, pošto tvrdi da ta organizacija i dalje drži mnogo njegovih ličnih stvari, među kojima i oko 60 satova.

"To su moji satovi, vratite mi moje satove. To mi je važno. Radio sam u časovničarskoj industriji i napravio sam kolekciju. Oni su bili 41 godinu u FIFA, mogao sam odavno da ih odnesem kući. Zašto se bore za te satove? Predsjednik Infantino nema poštovanja", dodao je Blater.

On je rekao da je zbog skandala u FIFA njegova porodica više patila od njega.

"Moju unuku su maltretirali u školi kada je imala 14 godina i morala je da napusti tu školu. Sada ima 18 godina. Užasno je. Dobila je diplomu, ali i dalje pati. Takav je život. Živimo u takvom svijetu", rekao je Blater.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC