• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezultat koji daje nadu: Utreht - Zrinjski 1:1!

Autor mondo.ba

Mostarci u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za LE remizirali sa Utrehtom (1:1). Gosti poveli u 34. minutu pogotkom Miljana Govedarice, domaći izjednačili preko Kerka u 61. minutu, nakon čega je Zrinjski odbio sve dalje napade!

Zrinjski se u Mostar, sa gostovanja Utrehtu, vraća sa odličnim rezultatom!

Izabranici Harija Vukasa remizirali su sa Holanđanima rezultatom 1:1 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i povećali šanse da se plasiraju u treću rundu, gdje bi ukrstiti koplja sa boljim iz dvomeča Domžale - Malme.

U prvih 15 minuta domaćin je tri puta zaprijetio sa distance, a protagonisti su bili Van de Strek, Kerk i Maher, dok je u 17. minutu Utreht preko Lonvajka propustio prvu stopostotnu šansu za postizanje gola.

U 34. minutu Mostarci su šokirali Holanđane – ''sijevnula'' je kontra ''plemića'', loptu je na lijevoj strani kontrolisao Miljan Govedarica, prevario čuvara i potom sjajnim udarcem pogodio za 0:1 na semaforu Galgenvarda!

Pri ovom rezultatu se otišlo na odmor, a lako je moglo da se desi da ne bude tako s obzirom da je u drugom minutu sudijske nadoknade Brkić koljenom odbranio udarac već pomenutog Lonvajka.

Nakon petnaestominutne pauze, Zrinjski je dva puta zaprijetio i to preko Frane Čirjaka i Edina Rustemovića, ali navedeni dvojac nije imao sreće kao Govedarica da matira Jensena.

Promašaje vicešampiona BiH Utreht je kaznio u 61. minutu. Poslije jednog centaršuta sa lijeve strane, Tomislav Barbarić nije intervenisao kako je želio, a takav poklon nije odbio jedan od najagilnijih pojediaca u holandskom timu Kerk koji neometan prihvata loptu i postiže gol za 1:1.

Od tog momenta pa do kraja susreta, izabranici Džona van den Broma su u potpunosti preuzeli konce igre u svoje ruke. U preostalih pola sata Vukasov tim se grčevito branio, redali su se napadi Utrehta, ''teško je disao'' Zrinjski u tim trenucima, ali je posljednja linija ''plemića'' na čelu sa danas veoma dobrim Brkićem odbila sve dalje napade Holanđana i ostvarila obećavajući rezultat pred revanš na stadionu Pod Bijelim brijegom, koji se igra 1. avgusta.

Prije tog meča, Zrinjski će na istom mjestu predstojećeg vikenda, u drugom kolu Premijer lige BiH, ugostiti gradskog rivala Velež.

Završen je meč, Zrinjski je remizirao sa Utrehtom rezultatom 1:1 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a revanš se igra prvog avgustovskog dana u gradu na Neretvi!

90+8' - umalo autogol Renata Gojkovića nakon centaršuta Utrehta sa lijeve strane! 

90+6' - Emanuelson šutira sada preko gola

90+5' - novi udarac u okvir gola, šut Mahera brani Brkić

90+3' - u ekipi Utrehta ''požutio'' je Klaiber

90+2' - žuti karton za Brkića zbog odugovlačenja

Igraće se čak osam minuta sudijske nadoknade, Zrinjski se grčevito brani, u želji da se u Mostar vrati sa rezultatom 1:1... 

Igra se posljednji minut regularnog dijela...

87' - velika sreća za Zrinjski! Maher je bio pokretač akcije za domaće, Klaibert je izbjegao ofsajd poziciju i ''kao na tacni'' poslužio Venemu, koji se obrukao. Utreht ''po svaku cijenu'' želi do pobjede...

86' - Gustafson je sad taj koji se odlučuje na udarac ali Brkić dobro postavljen.

83' - veliki problemi za Zrinjski, koji je sad sa deset igrača na terenu zbog povrede Renata Gojkovića. Vukas je već izvršio sve tri promjene. 

80' - posjednja izmjena u Utrehtu, izlazi Van de Strek, a u igri je Emanuelson.

78' - Maher centrira, ali Van de Strek ne stiže do lopte.

74' - sada je probao Josten, ali nema promjene rezultata. 

71' - žuti karton za trenera domaće ekipe Džona van den Broma, u toku je nova pauza za osvježenje igrača.

70' - Kerk šutira, brani Brkić, izbacivši loptu u korner.

67' - Hari Vukas vrši i treću izmjenu - umjesto povrijeđenog kapitena Jakovljevića, na terenu je Renato Gojković. 

66' - nakon izjednačujućeg gola Utreht je preuzeo kontrolu nad igrom, Zrinjski se brani u ovim trenucima...

64' - nezgodno je poslije jednog duela stao Slobodan Jakovljević i odmah je zatražio izmjenu.

62' - ponovo dva trenera mijenjaju u istom minutu. Černija mijenja Josten, a kod Zrinjskog izlazi Hadžić, a ulazi Lendrić.

61' - GOOL, 1:1! Poslije ubačaja sa lijeve strane, Barbarić ne interveniše dobro, a loptu prihvata Kerk i silovitim udarcem ''cijepa'' mrežu iza leđa Brkića!

59' - opet prijeti Zrinjski, Rustemović nakon kornera šutira glavom preko gola.

57' - prve izmjene na utakmici - umjesto Lonvajka, kod Utrehta će u igru Venema, a umjesto Tičinovića, koji se povrijedio, u igru je ušao Staniša Mandić.

56' - dobar šut Frane Čirjaka, ali lopta nakon njegovog udarca iskosa pogađa samo spoljni dio mreže. 

51' - prvi žuti karton na utakmici, dobija ga Kerk zbog povlačenja Rustemovića.

46' - počelo je drugo poluvrijeme i već na startu ogromna šansa za domaće - Van de Strek je šutirao, Brkić odbranio, a posljednja linija Zrinjskog loptu izbacila u korner.

POLUVRIJEME

Završeno je prvo poluvrijeme prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Utrehta i Zrinjskog, a Mostarci vode od 34. minuta trećim golom Miljana Govedarice u ovosezonskim kvalifikacijama! Utreht je najbolje šanse imao preko Lonvajka - prvo u 18, a potom i u drugom minutu sudijske nadoknade...

45+4' - Černi je šutirao iz daljine, ali je Brkić spreman na sve.

45+2' - Kakva šansa za 1:1! Lonvajk je imao veliku šansu u drugom minutu nadoknade nakon centaršuta Guvare sa lijeve strane, ali sjajni Brkić koljenom brani njegov udarac! 

Sudijska nadoknada prvog poluvremena traje četiri minuta... 

38' - Zrinjski je ponovo u šansi, sad je probao Kadušić, ali brani Jensen. Navijači domaće ekipe već su nervozni, a čuju se i zvižduci sa tribina...

34 ' - GOOOOOOL, VODI ZRINJSKI 0:1! Odlična kontra gostiju! Čirjak je uposlio Govedaricu koji se sjajnim driblingom oslobađa čuvara Bergstroma i matira Jensena za 0:1! Ovo je treći gol Govedarice u kvalifikacijama za Ligu Evrope! 

33' - odbrana Zrinjskog se poigravala na trećini terena do golmana Brkića, ali ofanzivna linija Utrehta to nije uspjela da kazni

27' - glavni sudija Eskov je prekinuo meč kako bi se igrači osvježili. Podsjetimo, u Utrehtu je trenutno 37 stepeni Celzijusa.

21' - loše je nakon kornera intervenisao Brkić, lopta pala na glavu Van de Streka, koji šutira preko gola. 

20' - najagilniji pojedinac Utrehta Kerk upošljava Černija na lijevoj strani, čiji pokušaj centaršuta blokira odbrana Zrinjskog.

17' - prva stopostotna šansa za Utreht! Kerk je driblingom prevario Barbarića i potom uposlio Lonvajka koji je izašao sam ispred Brkića, ali fudbaler domaće ekipe poslije duela sa kapitenom gostiju Jakovljevićem ne uspijeva da pogodi mrežu ''plemića''. 

15' - Utreht za sada najviše prijeti sa distance, sad je u glavnoj ulozi bio Maher, ali Brkić veoma dobro interveniše. 

12' - sada je iz daljine pokušao Kerk, ali ponovo nije bilo veće opasnosti za golmana Mostaraca.

8' - prvi šut u okvir gola na utakmici, šutirao je Van de Strek, ali direktno u Brkića. Odmah u narednom napadu Zrinjskog uzvratio je Čirjak sa distance, ali Jensen lako hvata loptu. 

7' - za sada nema većih šansi ni pred jednim ni pred drugim golom, igra se odvija na sredini terena

5' - dobra kontra Mostaraca, Šovšić je sa lijeve strane uputio prizeman centaršut, ali odbrana Utrehta lako otklanja opasnost 

1' - počela je utakmica na stadionu Galgenvard

Uslovi za igru biće izuzetno teški s obzirom da je u Utrehtu trenutno - 37 stepeni Celzijusa!

Glavni arbitar je Rus Aleksej Eskov, a pomažu mu sunarodnici Dmitri Mosjakin i Andrej Bolotenkov.

SASTAVI EKIPA:

UTREHT: Jensen, Guvara, Maher, Kerk, Gustafson, Bergstrem, Jansen, Klaiber, Lonvajk, Van de Strek, Černi. Trener: Džon van den Brom.

ZRINJSKI: Brkić, Čirjak, Hadžić, Šovšić, Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Tičinović, Kadušić, Govedarica. Trener: Hari Vukas.

N A J A V A

Fudbaleri Zrinjskog u holandskom Utrehtu protiv istoimenog domaćina, sa početkom u 18:30 časova, igraju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabranici Harija Vukasa su u prvoj rundi bez primljenog gola, ukupnim rezultatom 6:0, eliminisali predstavnika Sjeverne Makedonije Akademiju Pandev, a vidjećemo koliko mogu protiv kluba koji je prošle sezone zauzeo šesto mjesto u holandskom šampionatu.

Revanš utakmica igra se 1. avgusta u Mostaru, a bolji iz ovog dvomeča će u trećoj rundi ukrstiti koplja sa uspješnijim timom iz mečeva Domžala i Malmea.

Meč između Utrehta i Zrinjskog možete da pratite u tekstualnom prenosu na portalu MONDO! Ostanite uz nas!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC