• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša čeka transfer Sergeja: Lijepi procenti u igri

Autor mondo.rs

Navodno, u narednim danima sve bi trebalo da bude završeno između Mančester junajteda i Lacija...

 FK Vojvodina čeka transfer Sergeja Milinković-Savića Izvor: MN PRESS

Već tri godine traje transfer saga oko Sergeja Milinković-Savića, ali prema izvještajima "insajdera" iz Italije - trebalo bi da bude završena ovog ljeta!

Mančester junajted i Lacio su načelno postigli dogovor oko transfera srpskog veziste, koji bi trebalo da "popuni rupu" ostalu nakon odlaska Pola Pogbe u Real Madrid, dok je jedini problem dinamika isplate - "crveni đavoli" bi dio da plate na rate, dok Rimljani traže sve odmah.

Cijena se kreće od 75 do 90 miliona evra, što je daleko manje od recimo 170 koliko se spominjalo letos, ali djeluje da su ovoga puta u Laciju spremni da puste Milinković-Savića.


Obeštećenje u ovom transferu veoma će zanimati i Vojvodinu koja je još davne 2014. godine ostala bez visokog veziste kada ga je prodala u Genk - poslije samo 13 prvenstvenih utakmica i osvojenog Kupa Srbije.

U transfer nisu bili uključeni procenti od naredne prodaje, ali FIFA mehanizmu solidarnosti - slijedi im lijepa svota novca ukoliko se najavljeno i ostvari.

Poslije svakog transfera odvaja se 5% od ukupne sume koju dijele klubovi koji su pomogli u razvoju igrača od 13. do 23. godine, ali se nešto više vrednuju kasnije sezone u igračevim godinama (do 15. godine 0,25%, od 16 do 23 po 0,5% za svaku sezonu).

S obzirom na to da je Sergej Milinković-Savić ponikao u Vojvodini i za nju nastupao do 2014. godine (kada je imao 19 godina) - Novosađanima sleduje 3% od ukupne sume!

Pojednostavljeno, ako transfer bude 75 miliona evra - Vojvodina će profitirati oko 2,25 miliona evra, što će svakako pomoći klubu da stane na noge, pošto toliko novca od transfera nisu ostvarili već godinama.

U klubu jedino mogu da se nadaju da će obeštećenje samo još porasti...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC