• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Iskoristiti imperativ Tuzla sitija

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Meč na stadionu ''Tušanj'' propustiće Almedin Ziljkić i Aleksandar Subić.

 Tuzla siti Borac 3. kolo Premijer liga BiH najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri banjalučkog Borca u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovaće sutra (20:00) na stadionu ''Tušanj'' ekipi Tuzla sitija, koja je u prvih 180 minuta zabilježila polovičan učinak. Izabranici Milenka Bošnjakovića trijumfovali su u Ugljeviku nad Zvijezdom 09 (1:5), dok su potom pretrpili visok poraz od Radnika (3:0) na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Kao što je bio slučaj u prethodnom kolu, kad je Borac ugostio tim iz etno-sela Stanišići, biće ovo prvi međusobni premijerligaški okršaj dva tima, s obzirom da je Tuzla siti do elite stigla u sezoni 2017-18 (pod imenom Sloga Simin Han), kada je Borac po četvrti put morao da se iz Premijer lige BiH preseli u Prvu ligu Republike Srpske.

Recimo i to da su Borac i Tuzla siti odmjerili snage u pripremnom periodu i to 23. juna na stadionu u Srebreniku, kada je klub iz Platonove ulice poražen rezultatom 1:0.

''Očekuje nas motivisan protivnik jer su u istoj situaciji u kakvoj je bila i Zvijezda 09 kad je došla ovdje kod nas jer će biti maksimalno pripremljeni da pokažu da su, i pored tog visokog poraza u prošlom kolu, ekipa koja može da se bori sa onima koje će zauzeti mjesto u vrhu tabele. Sa druge strane, nama je ovaj meč šansa da poslije dobrog starta napravimo pozitivan rezultat koji će nam ''dići'' u gornji dio tabele jer svi znamo da je početak lige mnogo težak i da su mnogo bitni prvi rezultati. Mi smo veoma dobro startovali i ova utakmica bi nam mnogo značila u smislu plasmana. I neriješen rezultat sa ovog gostovanja je dobar, ali očekujem da sa nekih od narednih gostovanja donesemo sva tri boda, a zašto to ne bismo uradili već sutra jer se radi o rivalu po mjeri. Poznajemo dobro ekipu Tuzla sitija, poznajem njihovog trenera sa kojim sam zajedno polagao za sticanje UEFA Pro licence, znamo šta od njih možemo da očekujemo i koje su njihove dobre, a koje loše strane. Oni su domaćini, imaju imperativ pobjede, a nama je da iskoristimo njihovo moranje'', rekao je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić na današnjoj konferenciji za novinare.

Sutrašnju utakmicu na stadionu ''Tušanj'' sigurno će propustiti dva fudbalera.

''Ziljkić je povrijeđen, ali se polako oporavlja i brzo će biti u stroju. Subić osjeća poteškoće u aduktoru, pa je u pošteđenom režimu, ali ne radi se o ozbiljnijoj povredi, pa će već iduće sedmice biti u punom trenažnom procesu.''

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Krunić je, naravno, u proteklim danima analizirao meč sa Zvijezdom 09.

''Drugim poluvremenom sam u potpunosti zadovoljan. Ono što u prvom nije bilo dobro jeste to da nismo dobro reagovali po izgubljenoj lopti. U 2-3 situacije nam je protivnik kreirao kontranapad koji smo morali da spriječimo. Blizu protivničkog gola ima još neuigranosti, nedostaje individualnog driblinga i dobrog pasa i šuta, gdje bismo došli do kvalitetne završnice. Igramo dobro do otprilike 30 metara od protivničkog gola i tu jednostavno ''prospemo'' neke situacije koje bi lagano trebalo da riješimo. Međutim, bitno je da ekipa uopšte dolazi do tih situacija, idemo stepenicu po stepenicu. Odbrana nije primila gol iako ima svoje nedostatke, ali je pokazala čvrstinu i stabilnost. Vezni red dosta trči i osvaja lopti, daje pasove prema naprijed, ali očekujemo više od igrača u napadu. Tu je i najteže da dođe do uigranosti. Da bi se stvorila šansa, pas mora da bude pravovremen, lopta mora pravilno da cirkuliše, mora da se pravi prostor za sebe i saigrače, a za to je potrebno vrijeme'', istakao je Krunić, koji je naveo par igrača Tuzlaka koji će predstavljati najveću opasnost po gol Borca.

''Rival ima dva igrača sa vanserijskim kvalitetima. Prvi je Nermin Crnkić koji igra na poziciji lijevog krila, koji ima veliku brzinu i koji može da pobjegne odbrani i stvara probleme ako mu se ostavi prostora. Drugi je i Said Husejinović, kojeg je teško zaustaviti ako je raspoložen za igru. Jedan od njegovih problema je što ima višak kilograma, nije mu tijelo u fudbalskoj formi, ali sve ostalo je na mjestu. Ne treba da zaboravimo ni opasnog napadača Voju Ubiparipa.''

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Da je potrebno vrijeme kako bi navijači vidjeli Borac kakav žele, poručuje i odbrambeni fudbaler Nemanja Janičić.

''Sigurno je da nam znači ovaj dobar start zbog atmosfere u i oko kluba. Osvojena su četiri boda iz prve dvije utakmice, a na prvu domaću je došlo dosta publike, što nam je, svakako, dalo vjetar u leđa. Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujem da će biti dosta teška, kao što je i svaka na neki svoj način. Rival će biti motivisan, ali mi treba da budemo koncentrisani na sebe i ono što radimo i što se dogovaramo na treninzima. Ekipa dobro napreduje, ali treba vremena i strpljenja da bi sve stvari došle na svoje mjesto. Međutim, s obzirom da je tek početak prvenstva, mislim da ćemo kroz utakmice podizati nivo igre, da će sve biti kako treba i da će Borac izgledati onako kako svi želimo da izgleda. Kod nas, poslije 1-2 dobra rezultata krene euforija, ali isto tako i poslije par loših ishoda krenu negativne kritike. Mi imamo svoj cilj, sa šefom radimo stvarno dobro i mislim da će to doći do izražaja kako vrijeme bude odmicalo'', naveo je štoper ''crveno-plavih''.

Parovi 3. kola Premijer lige BiH

Subota

Zvijezda 09 – Mladost (17:30)

Velež – Čelik (17:30)

Tuzla siti – Borac (20:00)

Sarajevo – Sloboda (20:30)

Nedjelja

Željezničar – Zrinjski (20:00)

Široki Brijeg – Radnik (20:30)

Tabela: Željezničar 4, Sloboda 4, Borac 4, Sarajevo 4, Čelik 4, Radnik 3, Tuzla siti 3, Mladost 3, Zrinjski 3, Široki Brijeg 1, Velež 0, Zvijezda 09 0.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

go ga

0:1

The FGHTR

Uz dužno poštovanje , dokle se mislimo uigravati ?

Delikatno

Ne mozete igrati bez igraca. Dovedite prvo igrace, ovih pola raspustite pa da zaigramo

Samo pobjeda

Šta reći, Kruna zaista vuče rezonske poteze na klupi, dovedeni su igrači koji su igrali sve utakmice prošle sezone u jačim ligama ali izgleda da se promašilo sa Mirićem i Vujaklijom što je problem jer od njih se očekivalo da prave razliku u napadu. Slijede četiri jako teške utakmice, i s obzirom na dosadašnja iskustva vjerovatno će Borac u 3 gostovanja pokušati da odbrani 0:0 bez šuta na protivnički gol, a Mladost je tradicionalno nezgodan gost u Banjaluci. Pretpostavljam da će se pokušati nakon Zrinjskog tj. 6 kolo dati prilika nekom drugom treneru da pokuša brže posložiti ekipu i izvući maksimum jer i da izvučemo sva četiri remija to će biti dovoljno za 8-9. mjesto na tabeli.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC