• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 10: Ovo su transferi koje očekujemo u PL!

Autor mondo.rs

Ostalo je još malo vremena do zatvaranja pijace na "Ostrvu", čemu se nadaju premijerligaši?

Ljeto u Engleskoj je bilo uzbudljivo i dosad, a posljednjih 48 časova – sada već i manje – prelaznog roka su po običaju najzanimljiviji i nose neke od najboljih priča prelaznog roka.

Timovi iz Premijer lige su već obavili neke velike transfere, Mančester siti se pojačao Rodrijem, Arsenal je doveo Nikolasa Pepea i Danija Sebaljosa, Mančester junajted Harija Megvajera i Arona Van-Bisaku, a Totenhem Tongija Ndombelea, ali još uvijek nije gotovo...

Fudbalska javnost i dalje čeka "bombu", neki transfer koji će nakon odlaska Edena Azara u Real Madrid uzdrmati svijet na "Ostrvu". Spekulacija je sve više, a sati do zatvaranja sve manje, mi smo napravili top-listu od deset transfera koji bi mogli da se dese do četvrtka u 18 časova.

10. Džejms Tarkovski iz Barnlija u Lester


"Lisice" žele da potroše novac dobijen od transfera Megvajera na "Old Traford", a potrebna im je i zamjena na toj poziciji. Tarkovski odgovara opisu onoga što traže, nekoliko puta je već bio van ekipe Barnlija jer su pregovori sa Lesterom bili u togu, a sve bi moglo da postane "opipljivo" u narednim danima.

Navodno, čelnici ekipe Šona Dajša zatežu oko cijene, ne žele da puste svog defanzivca jer im je od prevelike važnosti, ali vjeruje se da će šampion PL iz sezone 2015/16 ipak isplatiti željenu svotu kada im leđa budu "pritisnuta uza zid" u posljednjim trenucima pijace.

9. Nejtan Ake iz Bornmuta u Lester/Mančester siti


Dvije opcije za holandskog defanzivca, i obje su odlične. Lester na njega gleda kao na alternativu ukoliko posao sa Tarkovskim ne bude realizovan, a možda i pomalo promašuju poentu što im on nije prvi izbor.

Gvardiolin tim sa druge strane želi četvrtog štopera, igrača za rotaciju koji može bez poteškoća da igra utakmice nižeg intenziteta. Čini se da će, ukoliko danas potpišu Žoaa Kansela, ostati samo na tom pitanju u posljednjih 24 sata. Bornmut je zacijepio visoku cijenu, traže 50 miliona funti prema nekim navodima, a vidjećemo ko će, i da li, od ovih ekipa biti spreman da to isplati.

8. Kiran Tirni iz Seltika u Arsenal

Londonskom timu "gori" pod nogama. Oni moraju da kupe odbrambenog igrača, a Škot je već duže vrijeme na radaru i skoro mjesec dana jednom nogom u klubu. Problem je obeštećenje, Seltik ga ne pušta za manje od 25 miliona funti, a na "Emirejtsu" traže nove kasice-prasice da razbiju kako bi mogli da ga kupe.

Vidjećemo da li će Arsenal pronaći finansije da iskešira ovaj posao, svakako da im je više nego potreban igrač takvih karakteristika, ali vremena je sve manje...

7. Đovani lo Selso iz Betisa u Totenhem


Ovdje se čeka samo potvrda, od prije dva dana su klubovi u pregovorima i čini se da će sve biti završeno do posljednjeg dana. Argentinac će produbiti roster "pijevaca" na sredini terena i apostrofirati da su spremni da zaprijete Liverpulu i Sitiju.

Transfer bi trebalo da iznosi 55 miliona funti – oko 60 miliona evra i njime bi napravili jednu od ofanzivno najzanimljivijih ekipa za gledanje u ovosezonskom ciklusu Premijeršipa.

6. Liroj Sane iz Mančester sitija u Bajern Minhen


Krilni fudbaler želi sigurno mjesto u startnoj postavi, a u Bavarskoj bi ga i dobio. Pitanje je da li je Gvardiola spreman da se odrekne njegovih usluga. Siti ima dovoljnu dužinu klupe za rotaciju, mogli bi da nadoknade odlazak Sanea, ali nedostatak njegovog prisustva bi se svakako osjetio.

Bajern želi "gotove" igrače, Levandovski je trgao upravu da prestanu da dovode perspektivne fudbalere, već da stvore ekipu za instant-uspjeh, i čini se da će to pokušati da urade. Za ovaj transfer ima nešto više vremena, prelazni rok u Bundesligi se ne završava u petak, pa je zato Sane ovako nisko na listi. Takođe, još uvijek nisu poznati finansijski aspekti priče, pa ćemo morati da sačekamo kako bismo vidjeli njen rasplet.

5. Vilfrid Zaha iz Kristal Palasa u Everton


Najbolji fudbaler Kristal Palasa bi da napusti "Selhurst" jer smatra da je "prerastao" ekipu iz Londona. Pregovori sa Arsenalom su propali jer je Everton tražio previše novca za svog igrača, a bijelo-crveni su se ipak odlučili za mlađeg Pepea.

Sada je Everton zagrizao za ofanzivca, spremni su da plate, ali odugovlače kako bi platili manje. "Orlovi" traže 55 miliona funti, ispod toga ga navodno neće pustiti, ali pitanje je da li im odgovara da čuvaju nezadovoljnog igrača. "Karamele" u tome vide svoju šansu i vjeruje se da će čekati do posljednjeg dana da isplate potrebnu svotu.

4. Paulo Dibala iz Juventusa u Mančester junajted


Male su šanse, ali i dalje postoje. Nakon što je objavio da ipak ne želi da pređe u redove ekipe Olea Gunara Solskjera, današnji navodi tvrde drugačije. Junajtedu je potreban napadač, ne mogu da nađu boljeg od Argentinca na tržištu i vjerovatno će dati sve od sebe da ga privole u posljednjim danima.

Čini se da novac nije problem, sve što Juventus poželi biće mu i isplaćeno, ali je pitanje da li Dibala ima nameru da promijeni sredinu...

3. Romelu Lukaku iz Mančester junajteda u Inter/Juventus


Odlazak napadača iz Engleske je jedan od najrealnijih transfera u posljednja dva dana prelaznog roka. Napustiće Junajted, to je očito budući da ovih dana trenira sa Anderlehtom, samo se još uvijek ne zna u koji klub će otići.

Juve i Inter su u manje-više jednakim pozicijama, i jedni i drugi ga žele, s tim da "bjankoneri" pomalo zavise i od Dibale. "Nerazuri" su stoga blagi favoriti, oni nude približno 60 miliona evra za njegove usluge, a čeka se zvanična odluka čelnika kluba iz Mančestera, koji će dati zeleno svjetlo za pregovore igrača o sopstvenim uslovima.

2. Filipe Kutinjo iz Barselone u Arsenal

"Bomba" dana. Iako nije u pitanju transfer, već pozajmica, svakako da je jedan od najvećih poslova ovog ljeta. Arsenal je krenuo u potpunu ofanzivu na Brazilca, izgleda da žele da igraju isključivo napadački fudbal, a on će im to omogućiti. Pisali smo o ovom poslu, a što više vremena odmiče djeluje da je njegova realizacija sve realnija.

Neke informacije kažu da bi Arsenal imao pravo preče kupovine ukoliko ofanzivni vezista zadovolji ove sezone, a biće zanimljivo vidjeti ga u dresu "tobdžija" s obzirom da je u prošlosti uspješno nosio dres Liverpula.

1. Pol Pogba iz Mančester junajteda u Real Madrid/Juventus; Kristijan Eriksen/Sergej Milinković-Savić u Mančester junajted


Ovo bi bio veliki "bum"! Danas je najavljeno da su Madriđani spremni da krenu u posljednju ofanzivu na Francuza, a to bi sa sobom povuklo makar još jedan veliki transfer. Takođe, i Juve "mjerka", čeka pravi trenutak da pošalje ponudu pa je samo pitanje momenta kada će uslijediti pregovori.

Ukoliko Italijani ili Španci privole Pogbu i "odvuku" ga iz Mančestera, Ed Vudvord i Solskjer će krenuti na jednog fudbalera iz dvojca Kristijana Eriksena i SMS-a. "Crveni đavoli" su već krenuli da opipavaju puls Totenhema, raspituju se za Danca i čini se da bi mogli da ga otkupe, čak i ako francuski vezista ostane.

Situacija oko Srbina se rasteže već duže vrijeme, Englezi su u kontaktu sa Lacijom i tačno znaju koliko novca Rimljani žele. Zbog toga taj dio posla više zavisi od Pogbe, ukoliko on ode iz kluba, sigurno ćemo vidjeti bar jedan od ova dva dogovora.

Pored svih ovih transfera, treba očekivati i neki potez Liverpula u posljednjih četrdesetak časova pijace, bili su premalo aktivni dosad, a djeluje da im je potrebno bar jedno pojačanje ukoliko žele da naprave korak dalje u domaćem prvenstvu.

Vidjećemo koji od ovih poslova će biti realizovan, ostanite uz MONDO, mi ćemo sigurno ispratiti najveće transfere na "Ostrvu"!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC