• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Valjak" stao u Kruševcu, Suma ispravio greške odbrane!

Autor mondo.rs

Gledali smo "otvorenu utakmicu" u Kruševcu i prvi kiks Partizana u novoj sezoni pošto je "prešaren sastav" crno-belih bio ipak nedovoljan za pobedu na stadionu "Mladost" - koji je znao da bude nezgodan "valjku" prethodnih godina.

 "Valjak" stao u Kruševcu, Suma ispravio greške odbrane! Izvor: MN PRESS

Dva lica Partizana u razmaku od samo 72 sata!

"Parni valjak" delovalo je nezaustavljivo u četvrtak uveče u Humskoj kada je postigao tri gola protiv Malatije - i mogao još neki - dok su u "šarenom" sastavu, kako bi se sačuvali za revanš, imali dosta problema u Kruševcu, posebno sa odbranom.

Vujačić i Smiljanić nisu uspeli da "popune cipele" Ostojića i Šćekića, tako da je Ivanović dva puta kaznio Partizan u prvom poluvremenu, ali crno-beli nose bod iz Kruševca.


Rezultat je prvobitno "poravnao" Brežančić, koji je potom "kiksnuo" za drugo vođstvo domaćina, da bi u nastavku Milošević ipak morao da uvede Sumu koji je nastavio golgetersku seriju i izjednačio rezultat za prvi remi Napretka i Partizana u Kruševcu posle 18 godina.

NAPREDAK - PARTIZAN 2:2 (2:1)
/Ivanović 11, 30 - Brežančić 14, Suma 66/

U odnosu na meč sa Malatijom, u kom je Partizan "plesao", Savo Milošević napravio je veliki broj promena koje su uticale na to da njegova ekipa izgleda znatno lošije.

To se posebno osetilo u odbrani koja je imala problema da na isti način igra visoki presing kao kada su na terenu Bojan Ostojić i Aleksandar Šćekić, pa su igrači Napretka više puta uspevali da brzim kontrama uhvate poslednju liniju crno-belih "na spavanju".

Talentovani napadač Igor Ivanović to je uspeo u tri navrata, i postigao je dva gola u prvom poluvremenu dok je poslednju šansu poslao na tribine, dok je jednom pripretio i Đuro Zec.

Ivanović je prvo pobegao Pavloviću i lako matirao Stojkovića za 1:0 u 11. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Brežančić razmenio "dupli pas" sa Ožegovićem i poravnao rezultat, aktivan na semaforu sve do isteka pola sata fudbala.

Dugo je trajala akcija po levoj strani, Ćuković je podigao loptu, a Brežančiću je pobegao Ivanović i doneo drugu prednost Kruševljanima koji su imali više šansi u tom delu igre.

Posebno "burno" na stadionu "pod Bagdalom" bilo je na isteku prvog dela kada je Ivanović promašio veliku šansu, a potom Zec krenuo u kontru u kojoj ga je zaustavio Pavlović, za šta su domaći tražili jedanaesterac, ali po mišljenju sudije Širokog to je bio čist start.

Pogledajte tu spornu situaciju.


Već na pauzi Milošević je u igru uveo Asana i Sumu, umesto Stevanovića i Ivanovića, a omaleni fudbaler iz Gvineje svoju seriju golova nastavio je u 66. minutu na pas Tošića.

Domaći fudbaleri su se potpuno povukli, nisu imali svežine za kontre, a Partizan je pokušavao da dođe do gola za potpuni preokret u Kruševcu, ali uprkos inicijativi nije bilo prilike koja je ozbiljno uzdrmala golmana Miloševića.

NAPREDAK:
Milošević - Spremo, Milovanović, Pajović, Ćuković - Ožegović (od 53. Đorić), Bjeloš - Eskić (od 72. Desančić), Ivanović (od 88. M. Obradović), Zec - Pavićević.

PARTIZAN
: Stojković - Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić - Tošić, Smiljanić (od 66. L. Pavlović), Zdjelar, Stevanović (od 46. Asano) - Ivanović (od 46. Suma) i Ožegović.

Meč je sudio Zoran Široki.

Rezultati 4. kola:

TSC - Čukarički 1:0 (0:0)
/Milićević 54'/

Javor - Mačva 3:1 (1:0)
/Petković 39'p, 54', Kuveljić 58' - Kolaković 52'ag/

Rad - Inđija 1:0 (0:0)
/Trifunović 85'/

Radnički Niš - Voždovac 2:1 (1:0)
/Mihajlović 34', Jirka 74' - Jevtić 52'/

nedelja

Napredak - Partizan 2:2 (2:1)
/Ivanović 11, 30 - Brežančić 14, Suma 66/

Proleter - Spartak (u toku)
Radnik - Vojvodina (u toku)

odigrano u petak

Crvena zvezda - Mladost 2:0 (2:0)
/Vulić 4', Jevtović 46'/

Tabela: TSC 12, Vojvodina (-1) 9, Crvena zvezda (-1) 9, Radnički 9, Partizan (-1) 7, Čukarički (-1) 6, Inđija 4, Mladost 4, Radnik (-1) 3, Javor (-1) 3, Spartak (-1) 3, Rad (-1) 3, Proleter (-1) 2, Voždovac (-1) 1, Mačva 1, Napredak 1 bod.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ!

88' -
U poslednjem trenutku ispred Ožegovića izbacuje Pajović. Pet minuta nadoknade.

85' -
Poskočio je Lazar Pavlović u kaznenom prostoru i zasluženo dobio žuti karton zbog simuliranja prekršaja, na šta se nije bunio kod sudije Širokog.

80' -
Bjeloš faulira Sumu na 17 metara od gola, izgledna pozicija za Tošića. Bilo je jako blizu, samo malo iznad prečke Miloševića.

72' -
Eskić je obrglio Zdjelara, dobio žuti, pa prepustio mesto na terenu Desančiću.

69' -
Milovanović dobija žuti karton jer je "skinuo" Vujačića, dok je potom Miletić po glavi udario golmana Miloševića. I njemu karton.

66' - GOL! PARTIZAN JE IZJEDNAČIO! SUMA! 2:2!

Najbolji igrač Partizana u ovoj sezoni ponovo se upisao u strelce. I ovoga puta ga je na idealan način "kroz sredinu" pronašao Tošića, a Sumi nije bilo teško da rutinski završi akciju za poravnanje rezultata.

Milošević hoće pobedu, na terenu je Lazar Pavlović umesto Smiljanića.


62' -
Smiljanić pokušava sa 20 metara posle kornera, ide lopta malo preko gola, ali je Partizan dobio korner... U nastavku žuti karton za "Lolu" zbog zaustavljanja kontre.

53' -
Povredio se Ožegović, iz redova Napretka, pa ga menja Đorić. Pavićević je udario laktom u lice Vujačića kome je razbijena arkada, pa zbog toga napadač Napretka dobija žuti karton dok štoper Partizana ide na klupu da mu se zaustavi krvarenje.

46' -
Stevanović i Ivanović izlaze iz igre, a na terenu su Asano i Suma.

45+3' -
Dobar šut Zdjelara, ali brani ovo Milošević! Kraj prvog dela...

45+2' -
Ponovo je Napredak iskorisito visoko postavljenu odbranu Partizana i Zec je izašao u kontru "2 na 1", a tamo ga zaustavlja Pavlović. Traže penal domaći, ali ga nema, sudija Široki je samo odmahnuo rukom...


42' - Ivanović!

Odmah posle kornera Partizana, brza kontra Napretka i lepa kombinacija Eskića i Ivanovića, a najbolji fudbaler Kruševljana ne uspeva da šutira bolje iz ozbiljne situacije. Uzdahnula je publika na stadionu... Četiri minuta nadoknade!

41' -
"Specijal" Partizana iz kornera, ali Pavlović ne pogađa okvir gola.

39' -
Posed lopte kaže: Partizan 61%, Napredak 39%. Na tribinama je i transparent posvećen preminuloj legendi crno-belih Fahrudinu Jusufiju.

35' -
Nesiguran Partizan posle kornera, ali Vladimir Stojković hvata loptu i smiruje situaciju.

30' - GOL! NAPREDAK OPET VODI! IVANOVIĆ!

Nameštao se i nameštao Mitar Ćuković na levoj strani, potom je uputio centaršut, a Rajko Brežančić nije uspeo da se izbori sa Ivanovićem koji postiže drugi gol na meču. Pobegao mu je i odlično zahvatio loptu...

Ubrzo odgovara Zdjelar sa distance, hvata "živu loptu" Milošević.


25' -
Prva pauza za osveženje, veoma je vruće u Kruševcu.

20' - Šansa!

Odlično se iz drugog plana ubacio Zec, uspeo je između Vujačića i Miletića da napravi prednost, uz odbijanje lopte, ali udarac nije bio dobar.

19' -
Igor Ivanović sada sa distance, ali odličan je Vladimir Stojković! 

14' - GOL! IZJEDNAČENJE! BREŽANČIĆ! 1:1!


Partizan odgovara već posle samo tri minuta, sada su odlično sarađivali Ožegović i Brežančić, a levi bek je fantastično završio akciju.

11' - GOL! NAPREDAK VODI 1:0! IGOR IVANOVIĆ!

Sjajan dupli pas igrača Napretka i izlazak talentovanog Ivanovića ispred Stojkovića, pa rutinska egekucija. Visoko je bila postavljena odbrana Partizana i to su iskoristili domaći za prvi gol posle više od 400 minuta fudbala.



6' -
Prvi pokušaj za "crne" na meču preko Đorđa Ivanovića, koji je uhvatio loptu posle odskoka na 14 metara, ali nije uspeo da uputi šut u okvir gola.

1' -
Meč je počeo.

- Igrači izlaze na teren...

- "Već smo polako ušli u ritam, nemamo opravdanja što se toga tiče. Imamo igrača, možemo da rotiramo, bilo je dobro protiv Mačve, a nema razloga da ne nastavimo to da radimo, takav je avgust. Ako uđemo u Ligu Evrope, tako će biti do decembra. Ovo je tradicionalno teško gostovanje za nas, nikad nije bilo lako, tu je i teško vreme, videćemo ko će se bolje snaći", kazao je Savo Milošević i kazao da je neke igrače "sačuvao" jer sledi put u Tursku.

- "Nećemo da budemo toliko crni danas, praznik fudbala u Kruševcu. U vrhunskoj su formi i igraju jako dobar fudbal, čestitke Miloševiću i neozbiljno bi bilo da im pretimo. Imamo mogućnost da se iskupimo za neuspehe, dok oni moraju na terenu da opravdaju ulogu favorita", rekao je Predrag Rogan i kazao da je atmosfera u timu sasvim dobra.

N    A    J    A    V    A

Između dva meča sa Malatijom - Partizan ima teško gostovanje u Kruševcu.

Verovali ili ne, ovo je već četvrti duel Partizana i Napretka u 2019. godini, sastaće se do kraja godine još jednom u Superligi, a nije nemoguće da budu "spojeni" i u Kupu Srbije, ali su Kruševljani znatno promenili izgled od prethodnih mečeva tokom proleća...

Otišao je Milorad Kosanović i veliki broj igrača, došao je Predrag Rogan, a Napredak je loše ušao u sezonu i zabeležio tri poraza bez datog gola.

Zato se može reći da im Partizan dolazi u najtežem mogućem trenutku, i to u usponu forme, pošto je najbolju partiju pod Savom Miloševićem odigrao ovog četvrtka u "Humskoj" kada su Malatiji dali tri gola, a mogli su i duplo više od toga.

Tim je drastično promenjen u odnosu na taj meč pošto su izostali Ostojić, Urošević, Šćekić, Suma i Sadik, dok je na klupi prvi put i Petar Gigić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC