• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HEROJ JE MILAN BORJAN: Zvezda ima Evropu - blizu je LŠ!

Autor mondo.rs

Spektakularni golman Crvene zvezde odbranio tri penala i odlučio neverovatnu dramu u prestonici Danske. Šampion Srbije "ima" zagarantovanu jesen u Evropi, videćemo u kom od dva takmičenja!

 HEROJ JE MILAN BORJAN: Zvezda ima Evropu - blizu je LŠ! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda ide u plej-of Lige šampiona protiv Jang Bojsa!

U neverovatno dramatičnoj utakmici na "Parkenu" koja je bezmalo trajala puna TRI sata, Crvena zvezda je pobedila posle penal-serije u kojoj su njeni igrači promašili čak četiri "jedanaesterca", dok je Milan Borjan "skinuo" tri i dočekao dva promešaja Danaca.

Sve je u ovom dvomeču bilo u znaku penala, dosuđenog u Beogradu za izjednačenje, nedosuđenog za Zvezdu u 1. minutu meča u Kopenhagenu - i na kraju su oni odlučili.

Prethodno je Boaći postigao gol za vođstvo u 17. minutu, ono je "anulirano" pred kraj prvog poluvremena preko N'Dojea, da bi se Crvena zvezda potom 45 minuta branila sa igračem manje zbog isključenja Milunovića.

Odolevali su napadima Kopenhagena, imali na golu Milana Borjana, da bi na kraju odnos snaga bio izjednačen, što nije mnogo promenilo plan šampiona Srbije.

Penal serija počela je prečkom Marka Marina, uz njega su promašivali još i Jevtović, Jovančić i Simić, ali nisu toliko precizni bili ni domaći, mada je ključni čovek bio Milan Borjan koji je odbranio tri udarca - na kraju i Jonasa Vinda koji ga je nadmudrio u Beogradu.

Ova pobeda znači da Zvezda ima jesen u Evropi, videćemo u kom od dva takmičenja, prvi meč sa Jang Bojsom zakazan je već za sedam dana u Bernu.

KOPENHAGEN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:1), POSLE PENALA 7:8!

Povrede su delom diktirale sastav Crvene zvezde tako da je Vladan Milojević morao malo da koriguje plan igre u odnosu na pre sedam dana u Beogradu, iako je u startnih 11 napravljena samo jedna personalna promena...

Umesto sjajnog Pavkova zaigrao je Boaći i Zvezda nije mogla da se osloni na fudbalera iz Gane da će dobijati duele, razigravati "drugim" loptama i gospodariti u skoku, međutim dobila je bržeg fudbalera koji je solidno pritiskao štopere Kopenhagena, a uspešno im i pobegao u 17. minutu kada je realizovao priliku na "petercu".

Marin je sa levog boka savršeno "zavrnuo" u kazneni prostor, Boaći je izbegao ofsajd, pa pobegao čuvaru i uklizavanjem po blatu savladao golmana Kopenhagena.

Možda bi Zvezda i pre toga došla do vođstva da je za prekršaj nad Mirkom Ivanićem u 1. minutu dosuđen jedanaesterac, kada je na "osmicu" očigledno nagazio fudbaler Kopenhagena, međutim sudija iz Litvanije je bio veoma nesiguran i pustio je da se igra dalje.

Zvezda se od vođstva fokusirala na defanzivni stav, odlično je branila prostor i nije dozvoljavala Kopenhagenu da se razigra, ali ponovo nije izdržala do kraja.

Danci su "zapeli" pri kraju poluvremena i stigli do izjednačenja u 45. minutu kada je Bengtson uspeo da centrira pored Gobeljića, dok je na drugoj strani pored Rodića, vidno umornog i nedovoljno spremnog, skočio N'Doje i poentirao za 1:1.

Morao je da uđe Žander, što je značilo brzinu po boku i lošiji skok, ali je Zvezda uspela da postigne gol "na foru" iz prekida preko Vukanovića, na pas Marina, ali je dosuđen ofsajd.


Bilo je opravdano kao i minut kasnije kada je Nemanja Milunović u skoku u lice laktom udario N'Dojea i za to dobio drugi žuti karton, što je značilo da Zvezda do kraja utakmice mora da igra sa desetoricom - i s igračem manje u sredini terena pošto je Kanjasa zamenio Pankov.

To je značilo potpunu dominaciju Kopenhagena u posedu, ali nisu uspevali da "igrača više" pretvore u gol, pa su prvi šut u okvir gola imali tek u 100. minutu kada je sjajan bio Borjan.

Zvezda se svom golmanu "povukla u krilo" i retko kada izlazila u kontru, a kada je Žander "povukao" u 113. minutu posle presečenog pasa Vinda - sjajno je sačekao da ga Bijel faulira i tako dobije drugi žuti karton, pa je odnos snaga postao izjednačen.

Gosti su i dalje čekali penale i dočekali ih zahvaljujući Borjanu, a reprezentativac Kanade pokazao je da mu i ovaj segment igre "ide" - iako je bio osporavan.

Odbranio je tri penala i posle 11. serije Zvezda je prošla dalje.

KOPENHAGEN:
 Gritebust - Varela (od 82. Bartolec), Papajanopulos, Nelson, Bengtson - Fišer, Stage (od 60. Falk, od 119. Sotiriju), Zeka, Holse (od 73. Bijel) - N'Doje i Vind.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Žander) - Kanjas (od 55. Pankov), Jovančić - Ivanić, Marin, Vukanović (od 91. Jevtović) - Boaći (od 81. Simić).

Meč sudi Gediminas Maželka iz Litvanije.

IZ MINUTA U MINUT:

7:6 - KRAJ! BORJAN BRANI VINDU!

7:6 - GOL! PANKOV! Drugi put na meču...

6:6 - GOL!
I Gritebust je uspeo da postigne gol, Borjan je pogodio stranu...

6:5 - GOL! Milan Borjan
pogađa mrežu Gritebusta!

5:5 - GOL!
Bio je blizu Borjan da odbrani šut Papajanopulosu...

5:4 - GOL! GOBELJIĆ!
Jako lepo je sačekao da vidi na koju će stranu golman.

4:4 - GOL!
Nelson je pogodio stranu na kojoj nije bilo Borjana...

4:3 - GOL! DEGENEK!
Zvezda vodi i čeka Borjana!

3:3 - PROMAŠAJ!
Četvrti uzastopni promašeni penal - Karlo Bartolec!

3:3 - PROMAŠAJ!
Neverovatno i Simić je promašio čitav gol.

3:3 - PROMAŠAJ!
Borjan je opet bio strašan, odbranio je Ndojeu.

3:3 - PROMAŠAJ!
Treći promašaj igrača Zvezde... Jovančić.

3:3 - ZEKA!
Nastavlja se penal serija, kapiten je bio precizan...

3:2 - PANKOV!
Vodi Zvezda, sjajan šut štopera!

2:2 - BORJAN!
Kakva odbrana Kanađanina, skinuo je penal Bengstonu.

2:2 - ŽANDER!
Siguran je Brazilac, ponovo je izjednačeno.

2:1 - SOTIRIJU!
Kopenhagen vodi posle treće serije, Borjan je pogodio stranu.

1:1 - PROMAŠAJ!
Jevtović je užasno zahvatio loptu.

1:1 - PROMAŠAJ!
Očajan penal Fišera koji je pogodio navijače iza.

1:1 - IVANIĆ!
Hladnokrvni Ivanić po sredini.

1:0 - VIND!
Ovoga puta nije "panenka", nego jak šut u desnu Borjanovu stranu.

0:0 - PREČKA!
Marin nije pogodio...

- Prvo će šutirati fudbaleri Zvezde - Marko Marin.

120+1' - Kraj - izvodiće se penali... Kakva drama! Delije su skandirale Borjanu - svi u njega gledaju, očekuju da bude junak. Sa njim se pomolio i Boaći.

119' - Baš na njega lopta i brani Borjan! Minut nadoknade. 

118' -
Zeka je dobio loptu na 18 metara, oprobao je šut, ali pored gola! Najbolja akcija Kopenhagena posle toga, Vind je pronašao Falka, ali uspeva da izbaci Gobeljić. Upravo umesto kapitena ulazi napadač Sotiriju.

113' -
Žander je presekao pas Vinda, prošao Bijela, sačekao drugi faul, pao i onda sudija iz Litvanije nije imao kud nego da pokaže drugi žuti Špancu. Sada su snage izjednačene.

112' - Vind je našao prostor za šut, ali Borjan ne da! I Marko Marin je dobio žuti karton zbog ometanja igrača Kopenhagena kod izvođenja kornera.

108' -
OPET žuti karton za igrače Zvezde. Sada za Mirka Ivanića zbog protesta... Šesti upisani igrač kod Crvene zvezde.

105' -
Krenuo je Jevtović u kontru, odustao od lopte tražeći korner, pa aut, lopta je ostala u terenu i akciju je nastavio Marin, ali nije dobio faul na ivici kaznenog...

100' - Bijel!

Najveća šansa za Kopenhagen do sada, dugo je trajao napad posle kornera, izigrali su odbranu po desnoj strani, stigla je do Bijela koji se namestio, ali mu je u šut ušao Milan Borjan i fantastično odbranio. Minut kasnije probao je i Vind sa distance, ponovo je na mestu bio golman Zvezde.

97' -
Najbolja akcija Vinda do sada i pas za Bijela, pa savršen start Simića. Sprečio je veliku šansu za Kopenhagen u ključnom momentu...

95' -
Probao je Mirko Ivanić sam da povuče kontru, ali nije mogao kroz dvojicu. Pre toga je lopta pogodila Gobeljića u ruku dok nije znao gde se nalazi lopta, ali sudija je procenio da nije bilo namere i igra je nastavljena.

91' -
Jevtović je u igri umesto umornog Vukanovića. Probao je Fišer sa distance, ali loše je to bilo, i dalje su domaći bez šuta u okvir gola od kada je Zvezda sa desetoricom.

90+3' - Falk je ušao iz drugog plana i probao da "poklopi" centaršut, srećom po Zvezdu loše je zahvatio loptu i lopta nije ugrozila Borjana. I to je sve u regularnom delu, gledaćemo produžetke na "Parkenu", u Zvezdi se nadaju da će se ponoviti Trnava od prošle sezone.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


90' -
Četiri minuta nadoknade na "Parkenu". Probao je Jovančić posle prokida da "uhvati" spuštenu loptu Pankova, ali bilo je to baš loše.

89' -
Pep Bijel dobija karton zbog faula nad Žanderom.

86' -
Traje i traje inicijativa Kopenhagena...

81' -
Veljko Simić ulazi umesto Boaćija, to znači da će Vukanović u špic. Kod Kopenhagena Bartolec menja Varelu. 

73' - Velika šansa za Kopenhagen!

Brzo su kombinovali domaći igrači, s boka je lopta nekako prošla Milunovića i Vinda, stigla do Fišera, ali je ovaj šutirao malo pored gola. Holsea menja Bijel.

70' -
Problemi za Boaćija zbog udarca u koleno posle duela sa Nelsonom, ukazivala mu se pomoć na terenu, ali će sve biti u redu s njim. Zvezdi je bilo potrebno da dođe do daha. Žuti karton za Varelu...

60' -
Oporavljeni Rasmus Falk je na terenu umesto Stagea.

55' -
Milunović je dobio crveni karton zbog udaranja laktom N'Dojea. Opravdano...


Zvezda ostaje sa desetoricom na "Parkenu". Ulazi Pankov umesto Kanjasa. Borjan je okupio igrače na razgovor pre nego što se meč nastavi.


53' - Gol Vukanovića, ofsajd!

Mudro je Marko Marin izveo prekid i pronašao Aleksu Vukanovića koji pogađa gol, ali je dosuđen ofsajd. Utisak je da je bio, ramenom...

Izvor: MONDO/Arenasport screenshot


50' -
Nervozni igrači Zvezde, žuti karton za Ričmonda Boaćija zbog prigovora. 

46' -
Žander menja Rodića na početku drugog poluvremena, videlo se već u prvom delu da nije dovoljno spreman srpski levi bek. Videćemo Brazilca.

45' - GOL! NDOJE! 1:1! IZJEDNAČENJE!

Šteta!

Zvezda nije izdržala do kraja poluvremena pošto je Bengston na levoj strani uspeo da centrira pored Gobeljića, dok je na drugoj strani nemoćan u skoku bio drugi bek Rodić, koga je nadvisio iskusni N'Doje i poravnao rezultat.

Ubzo potom je sudija označio kraj poluvremena, ovaj rezultat nas vodi u produžetke.


43' -
Dobar napad Danaca po levoj strani preko Fišera i korner sa istog boka, međutim fauliran je Milan Borjan u pokušaju da boksuje loptu.

39' -
Krenuo je Ivanić odlično po desnom boku i napredovao sve do kaznenog prostora, ali nije uspeo da pronađe Boaćija na pet metara, dosuđen je korner nakon kog je ponovo Ivanić dobio loptu - i šutirao loše preko gola.

37' -
Aut za Jovančića i loš prijem nakon kog je morao da faulira Fišera, i to dosta grubo, zbog čega ga je sudija kaznio kartonom.

35' -
Zvezda je potpuno prepustila posed Kopenhagenu koji se muči sa iznošenjem lopte iz zadnje linije, odnosno "srednji presing" crveno-belih jako dobro funkcioniše, kreću se igrači odlično u 4-4-2 i ne dozvoljavaju Dancima da uspostave ritam.

27' -
Žestok udarac N'Dojea u lice Degeneku koji je ostao na travi i ukazuje mu se pomoć. Žuti karton za napadača Kopenhagena... Opomenut je i Borjan zbog protesta.

17' - GOOOOL! BOAĆI! 0:1! ZVEZDA VODI!


Zvezda ga je čekala i čekala - i dočekala!

Ričmond Boaći je izbegao ofsajd, "iskrao" se štoperu Kopenhagena, a onda se snašao fantastično za vođstvo Crvene zvezde na "Parkenu". Uspeo je da ukliza i da sjajan pas Marka Marina pretvori u vođstvo na gostujućem terenu.

Sada se sve menja!


15' -
Jonas Vind fantastično kontroliše loptu na sredini terena, odlaže na stranu, a onda šansu dobija N'Doje, međutim šutirao je pored gola.

10' - Jovančić!

Vrlo lepa akcija Zvezde posle dobrog pasa Marina na desno krilo, pa slaba reakcija Boaćija po prijemu lopte, da bi na kraju Jovančić natrčao na odbijenu loptu, lepo gađao, ali nije bio precizan... Solidan početak gostiju.

6' -
Žuti karton za Milunovića zbog faula nad Ndojeom na sredini terena.

1' -
Meč je počeo, pada Ivanić u kaznenom prostoru, nema penala!


Usporeni snimak pokazuje da je Crvena zvezda žestoko oštećena, start na nogu Ivanića...

- Navijači Kopenhagena su upalili i baklje pred meč.


- Pogledajte slike sa stadiona "Parken" gde će biti i oko 2.000 navijača. Vreme se drastično popravilo od pošto je do pre dva sata padala jaka kiša...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Pogledajte korteo navijača Crvene zvezde.


- Ovako je ispred stadiona...

Izvor: MONDO/J.T.

- Popović, Žander, Pankov, Vulić, Jevtović, Simić i Petrović su na klupi Zvezde.

-  Navijači Crvene zvezde u korteu, pod budnim okom danske policije, stigli su na Parken stadion na utakmicu proti Kopenhagena. Veliki broj policijaca, uključujući i helikopter i jedna oklopna kola, pratio je oko 2.000 pristalica crveno-belih. Prethodno, zvezdaši su se okupil na trgu "Gameltorv" gde im je podeljeno upustvo za ponašanje na stadioni. Organizatori su najavili da će biti rigorozni da da navijači Zvezde sa obeležjima mogu samo u sektor za gostujuće pristalice.

- Pogledajte snimak sa ulica kada su navijači krenuli ka stadionu...


- Navijači se polako okupljaju u centru Kopenhagena.

- Reporter MONDA javlja da je u toku dana bio pljusak u Kopenhagenu, a da policijski helikopter nadleće grad pošto je na ulicama veliki broj navijača.


- Ako Crvena zvezda prođe u plej-of Lige šampiona tamo ih čeka Jang Bojs, dok ukoliko ispadne večeras - "seli" se u plej-of za Ligu Evrope gde su joj mogući protivnici Helsinki ili Riga, u prvom meču u prestonici Letonije bilo je 1:1.

- Pogledajte navijače u Kopenhagenu pred utakmicu...


- Da li ste pogledali šta je Vladan Milojević rekao pred najvažniju utakmicu do sada?

- Nema Pavkova i Bena,OVO je očekivani sastav Zvezde za večeras!

- Miloš Degenek veruje da Zvezda prolazi, uzda se i u "onog gore", kako je sam rekao.

- Pročitajte najavu za meč našeg novinara iz Kopenhagena od koga očekujemo fotografije, video-snimke, izjave, zanimljivosti sa stadiona "Parken".

- Ovako je bilo sinoć u Kopenhagenu kada su Delije prošle kroz grad...


N   A   J    A   V   A

Kasni i sporni jedanaesterac dosuđen u korist Kopenhagena u Beogradu potpuno je pokvario sliku o partiji Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - pre svega jer je uspela samo jednu šansu da pretvori u gol.

Od veoma dobrih "1:0" došlo se do nimalo prijatnih "1:1", koje pred gostovanje donose dosta problema i dilema za tim koji je prvi imao domaćinstvo.

Nije ovo nepoznata situacija za Crvenu zvezdu, slično se desilo i prošle sezone u kvalifikacijama kada su igrali protiv Spartaka iz Trnave i pred svojom publikom ostvarili "samo" 1:1, što je značilo da u revanšu moraju da napadnu - i prošli su posle produžetaka. Nešto bolja situacija bila je sa Salcburgom koji takođe nisu pobedili na "Marakani", ali su zahvaljući remiju s više golova u Austriji - prošli u grupnu fazu Lige šampiona.

Problem za Vladana Milojevića svakako je nespremnost trojice igrača, zbog povreda nisu ni otputovali Pavkov, Ben i Babić, tako da Zvezda večeras traži nove heroje.

Da li će ih i pronaći?

Anketa

Kakav ishod očekujete na "Parkenu"?

  • Zvezda u 90

    65% (26)

  • Zvezda posle produžetaka

    17.5% (7)

  • Zvezda na penale

    10% (4)

  • Kopenhagen na penale

    0% (0)

  • Kopenhagen posle produžetaka

    0% (0)

  • Kopenhagen u 90

    7.5% (3)

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pavle

Halo helsinki..........eo da se javnemmmm........na na na na liga sampiona,ma ZVEZDA je najbolja.....bari-tokio,itd,itd........dzabe i sudije,dzabe sve....-ma zivela nasa ZVEZDA CRVENA

pop73

Ima li Miloša igdje. Čekamo da se javi. Čovjek sve pogodi. Da će Zvezda izgubiti od Kopenhagena, da će Budućnost uzeti ABA ligu, da će Partizan uzeti KLS, da Đoković neće jesti londonsku travu i šta sve još. Kompleksi su čudo. A da,...... pogodio je da će u januaru temperatura par dana biti ispod nule.

Jaaa

@pop73 Evo Miloš pogodio i da nema ništa od kupa uefa, šta ćeš kad čovjek sve zna

MILOS

LAKO JE BITI HEROJ KAD IGRAS S LEVATIMA U SLJEDECOJ UTAKMICI CE BITI TRAGICAR KOJA LIGA SAMPIONA NISTA NI OD KUPA UEFA

Jaaa

Jadni smo mi kada nam je golman najbolji igrač

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC