• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mateo izabrao 11: Da Evropa bude Zvezdina realnost

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli promovisali četvrtog Argentinca u svojim redovima.

 Mateo izabrao 11: Mateo Garsija promocija u FK Crvena zvezda - Da Evropa bude Zvezdina realnost Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Ernan Barkos, Luis Ibanjez, Pablo Mouče, pa Mateo Garsija

Crvena zvezda u svojim redovima ima i četvrtog Argentinca. 

Riječ je o perspektivnom 22-godišnjem krilu, doskorašnjem igraču Las Palmasa, koji iza sebe ima odličnu sezonu na pozajmici u grčkom Arisu.

"Iza sebe ima izvanrednu sezonu koja ga je preporučila nama. Bio je na meti mnogih klubova i drago mi je da smo mi pobijedili. Ima brzinu, dobro se snalazi i na malom prostoru, a ono što trener Milojević posebno voli jeste da dobro igra odbranu", predstavio je sportski direkror crveno-bijelih, Mitar Mrkela, novog igrača.

Koliko mu znače dobre partije iz prošle sezone (10 golova), Garsija je potvrdio izabravši dres broj 11, koji mu je donio sreću u Arisu.

"Jako sam zadovoljan i uzbuđen zbog dolaska u Zvezdu. Prvi utisci su jako dobri, vidim da je ovo veliki klub. Drago mi je što ću biti član ove ekipe i usavršavati se u Zvezdi. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri", istakao je u uvodnom obraćanju novinarima.

"Dolazim sa mnogo želje da pomognem i nametnem se u ovom timu. Doveden sam da igram na poziciji koju trener želi, ali mogu da pokrijem više pozicija u napadu", dodao je misleći na ulogu lijevog krila koja mu je namijenjena u Zvezdi.

Ono što javnost trenutno najviše zanima je hoće li Garsija biti spreman da u srijedu pomogne novim saigračima protiv Jang Bojsa u Švajcarskoj. 

"Dolazim poslije predsezone u Las Palmasu. Trenutno nisam spreman da odigram 100 odsto u sredu, ali fizički se osjećam jako dobro i želim što pre da zaigram takmičarske utakmice. Nadam se da ću već sljedeće nedelje biti maksimalno spreman... Trener mi je rekao da želi da putujem, ali još ne znam da li ću igrati. Razgovaraćemo pre utakmice i odlučiti da li ću početi ili biti na klupi", otkrio je Argentinac.




Veliko interesovanje za ovog igrača pokazao je i Olimpijakos, ali je presudila upornost beogradskih crveno-bijelih.

"Učinio sam mnogo stvari da bih došao ovdje, dobio sam dobre preporuke o klubu, a jedna od ključnih stvari bila je njegova veličina. Pored toga presudilo je i interesovanje trenera da dođem. Olimpijakos je takođe veliki klub, ali interes koji je Zvezda imala u odnosu na Olimpijakos je presudio da dođem".

Veliku ulogu u pregovorima odigrali su trener Vladan Milojević i Mateovi novi saigrači, Kanjas i Marin.

"Drago mi je što ću igrati sa Markom. Za protekla tri dana shvatio sam da se radi o igraču sa velikim iskustvom i mnogo mi je drago što ću igrati sa njim", rekao je i objasnilo šta je bilo ključno da izabere Zvezdu.

"Ono što je bilo ključno u donošenju moje odluke su trener i rukovodstvo kluba, koji su pokazali izuzetno veliko interesovanje".

Priznao je da o crveno-bijelima ne zna mnogo, osim onoga što je vidio gledajući utakmice na međunarodnoj sceni.

"Ne znam mnogo o srpskom fudbalu, osim o Zvezdinim nastupima u Evropi i zato će ovo biti jedno veliko iskustvo. Želja mi je da evropska takmičenja postanu realnost! Ono što sam dosad vidio u utakmicama Zvezde je da se radi o igračima koji imaju dobru tehniku i o timu koji zna da čuva loptu i igra na rezultat. Atmosfera na utakmicama je odlična i ekipama koje budu dolazile ovde neće biti uopšte lako", zaključio je novi fudbaler crveno-bijelih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC