• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo jednom nogom već u Ligi šampiona

Autor mondo.ba

Zagrebački Dinamo golovima Petovića i Oršića stekao veliku prednost nad Rozenborgom pred revanš plej-ofa Lige šampiona u Trondhajmu.

Poslije neuspješnog pokušaja prošle godine Dinamo iz Zagreba na dobrom putu je da ovog ljeta izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Ekipa Nenada Bjelice savladala je Rozenborg sa 2:0 u prvom meču plej-ofa Lige šampiona i od sedmog učešća u elitnom takmičenju dijeli ju samo još 90 minuta revanša u Tronhajmu.

Mogao je Dinamo i do ubjedljivijeg trijumfa u drugom poluvremenu, u kojem smo vidjeli dve prečke, nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali na kraju "modri“ će na revanš putovati sa dva gola prednosti i bez primljenog gola.

DINAMO – ROZENBORG 2:0 (2:0)
/Petković 8 penal, Oršić 28/

Dve pobjede 3:1 Rozenborga protiv Maribora u trećem kolu kvalifikacija nisu uplašile fudbalere Dinama koji su u srijedu uveče od početka jurnula ka golu šampiona Norveške i to im se isplatilo.

Već u sedmom minutu Lundemo je oborio Petkovića u šesnaestercu, a manje od 60 sekundi kasnije napadač „modrih“ sam je realizovao jedanaesterac za vođstvo 1:0.

U 28. minutu mat u tri poteza!

Golman Livaković je poslije opasnog napada gostiju odmah uputio dugu loptu ka Petkoviću, Lundemo je intervenisao ispred njega, ali se lopta odbila do Oršića koji koji kroz noge matira Hansena za velikih 2:0.

Samo šest minuta kasnije moglo je biti 3:0, ali je Moro pogodio prečku.

Rozenborg se u nastavku izborio za nešto veći posjed i pomjerio igru ka golu Dinama, a do isteka jednog sata igre još dva puta lopta je pogodila prečku.

Prvo je Samuel pogodio okvir gola, a potom je Lundemo intervenisao na drugoj strani poslije centaršuta Leovca, a lopta je pogodila gornji dio prečke i odbila se u korner.

Ogromnu priliku da ovjeri pobjedu i obezbijedi mirniji revanš svojoj ekipi promašio je Ademi desetak minuta prije kraja.

Uprkos tome Dinamo ima lijepu prednost i priliku da u svom sedmom plej-ofu za Ligu šampiona obezbijedi grupnu fazu.

Samo dva puta u prošlosti "modri“ su stali na posljednjoj stepenici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC