• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verner uništio Borusiju, još nema Istorijskog boda

Autor mondo.ba

Ni u četvrtom domaćem meču protiv RB Lajpciga, tim iz Menhengladbaha nije uspio da osvoji niti bod. Još jedna sjajna partija Tima Vernera, koji je večeras upisao het-trik.

RB Lajpcig jedini je bundesligaš protiv kog Borusija iz Menhengladbaha nikada nije uspjela da osvoji niti bod kao domaćin.

Istina, večerašnji duel bio je tek četvrti, ali činjenica da "bikovi" redovno stadion "Borusija Park" napuštaju sa kompletnim plijenom djeluje zaista impresivno.

Takođe, Borusija Menhengladbah protiv najmlađeg bundesligaša (osnovani 2009. godine) nije slavilla nijednom u sedam dosadašnjih mečeva, ali je bar u gostima dva puta uspjela ostati neporažena.

Poslije 1:2, 0:1 i 1:2 u Menhengladbahu u prethodne tri sezone, RB Lajpcig večeras je slavio 3:1 (1:0), uz još jednu fenomenalnu partiju Tima Vernera, koji je upisao het-trik.

Oskar Vent upisao je večeras 200. nastup u Bundesligi za Borusiju, ali teško da će ga pamtiti po nečemu dobrom, s obzirom da je odbrana domaćih djelovala poprilično tromo i nemoćno. Tako je postao tek treći Šveđanin u "klubu 200", poslije Ronija Helstrema (266) i Patrika Andersona (212).

Gosti su djelovali zaista impresivno u prvom dijelu, ali se do samog finiša poluvremena čekalo na pogodak.

Emil Forsberg u 39. minutu poslao je sjajna pas, Verner se maestralno oslobodio čuvara i progurao loptu kroz noge Janu Zomeru.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, ponovo je Verner kao duh prošao kroz odbranu domaćih i drugim golom riješio sve dileme.

Sve što su uspjeli domaći da urade je počasni pogodak koji je postigao Bril Embolo u prvom minutu nadoknade.

Mogao se Švajcarac potpuno proslaviti dva minuta kasnije, ali je glavom šutirao preko gola.

Kazna je ekspresno uslijedila već u narednom napadu, kada je na suprotnoj strani Verner treći put pogodio i het-trikom krunisao još jedno svoje, ali i Lajpcigovo impresivno izdanje.

Sjajni tim Julijana Nagelsmana i nakon trećeg kola ostaju na stoprocentnom učinku i trenutno je lider sa maksimalnih devet bodova.

S druge strane, poslije uvodnog domaćeg remija sa Šalkeom (0:0) i pobjede protiv Majnca (3:1), Borusija Menhengladbah doživjela je prvi poraz.

BUNDESLIGA - 3. KOLO:

Borusija Menhengladbah - RB Lajpcig 1:3 (0:1)
/Embolo 90+1 - Verner 39, 47, 90+3/

U subotu:

Bajern Minhen - Majnc (15.30)
Bajer Leverkuzen - Hofenhajm
Volfsburg - Paderborn
Frajburg - Keln
Šalke - Herta
Union Berlin - Borusija Dortmund (18.30)

U nedjelju:

Verder - Augzburg (15.30)
Ajntraht - Fortuna Diseldorf (18.00)

TABELA: RB Lajpcig (+1) 9, Borusija Dortmund 6, Frajburg 6, Volfsburg 6, Bajer Leverkuzen 6, Bajern Minhen 4, Borusija Menhengladbah (+1) 4, Fortuna Diseldorf 3, Hofenhajm 3, Ajntraht 3, Herta 1, Šalke 1, Augzburg 1, Union Berlin 1, Paderborn 0, Verder 0, Keln 0, Majnc 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC