• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Minimalac" Milana, "Curva Sud" uz Mihu

Autor mondo.ba

"Rosoneri" upisali prvu pobjedu ove sezone u Seriji A uz ne pretjerano dobru partiju.

Nakon što se poslije osam sezona vratila u Seriju A, Breša je na startu slavila u Kaljariju (0:1), ali je možda i nezasluženo položila oružje na "San Siru" u subotnjem dvoboju drugog kola šampionata Italije. 

MILAN - BREŠA 1:0 (1:0)

Po prikazanoj igri u Milanu, klub iz Lombardije je zaslužio barem jedan bod, ako ne sva tri, ali "rosoneri" su se na kraju radovali zahvaljujući pogotku iz 12. minuta iako su u finišu mogli da zabilježe i ubjedljiviji trijumf.

Suso je prošao po desnom boku i pogodio u "trepavicu" Turčina Hakana Čalhanoglua, koji se naklonio i glavom pogodio za vođstvo Milana - 1:0.

Do odlaska na odmor Breša je propustila dvije sjajne šanse za izjednačenje, a oba puta je neprecizan bio Stefano Sabeli. Najprije je u 20. minutu šutirao iznad prečke, da bi 15-ak minuta kasnije, Đanluiđi Donaruma sjajno odbranio njegov udarac iako je lopta zakačila nekog od njegovih saigrača i promijenila smjer.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, koji je ovog ljeta stigao u Milan iz Empolija, odgledao je pobjedu svog novog kluba sa klupe za rezervne igrače.

Na tribinima su najvatrenije pristalice Milana - "Curva Sud" odale počast srpskom stručnjaku sa klupe Bolonje Siniši Mihajloviću, koji se muški bori sa leukemijom.

"Naprijed Siniša! Pobijedite u najvažniji bici", napisali su na transparentu o svom nekadašnjem treneru iz sezone 2015/16.

Izabranici Marka Đampaolija bili su dosta inferiorniji od gostiju i u nastavku, ali su do 85. minuta nekako uspjeli da sačuvaju prednost, da bi do kraja propustili tri-četiri stopostotne šanse da riješe pitanje pobjednika.

Najprije je 85. minutu udarac Kšištofa Pjonteka sa pet metara sjajno odbranio finski golman Jese Joronen, da bi tri minuta kasnije stativa bila saveznik Breše poslije šuta Lukasa Pakete.

Ipak sa osvojena tri boda uspjeli su da se iskupe za počatni poraz u Udinama.

SERIJA A

Drugo kolo

Milan - Breša 1:0 (1:0)
/Čalhanoglu 12/

Juventus - Napoli (20.45)

Nedjelja

Lacio - Roma (18.00)

od 20.45

Atalanta - Torino

Kaljari - Inter

Đenova - Fiorentina

Leće - Verona

Sasuolo - Sampdorija

Udineze - Parma

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC