• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger se vraća fudbalu u novoj ulozi

Autor mondo.rs

Francuski trener Arsen Venger posle napuštanja klupe Arsenala opet će biti usko vezan za "najvažniju sporednu stvar na svetu"

Arsen Venger spreman je da se vrati fudbalu.

Francuski trener je bez posla od maja 2018. kada je posle više od dve decenije napustio klupu Arsenala. Od tada se mnogo spekulisalo da li će i kada opet preuzeti neki tim ili reprezentaciju, a nedavno je Venger zagonetno poručio da će sigurno biti prisutan na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Odmah su počela nagađanja koju bi reprezentaciju mogao da preuzme, ali je verovatnije da će se na tom takmičenju pojaviti u sasvim drugačijoj ulozi.

Naime, Venger bi uskoro trebalo da dobije novi posao. On će navodno početi da radi u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA), prenosi goal.com.

Francuz je obavio razgovore sa čelnicima FIFA i uskoro bi trebalo da preuzme tehničku ulogu u rukovodećoj strukturi. Prema nekim izvorima on će obavljati gro dužnosti koje je imao Zvonimir Boban, nekadašnji zamenik generalnog sekretara FIFA. Hrvat je u junu napustio tu funkciju nakon dve godine.

Renomirani fudbalski portal preneo je da je FIFA oberučke prihvatila mogućnost da sarađuje sa priznatim francuskim trenerom i da su čelnici te organizacije odlučili da mu daju "odrešene ruke" na novoj funkciji, odnosno da sam definiše obim i širinu posla koji će obavljati. Smtaraju da njegovo iskustvo i znanje mogu mnogo doprineri ne samo organizaciji već i razvoju fudbala širom sveta.

Venger, koji će uskoro napuniti 70 godina, tako će prihvatiti novi izazov životu, ali definitivno ne i poslednji, jer još nije spreman da kaže zbogom trenerskoj karijeri.

Arsen Venger je u Arsenalu za 21 godinu osvojio tri Premijer lige i po sedam FA kupova i Komjuniti šildova, a stigao je i do finala Lige šampiona 2006. godine kada je u finalu poražen od Barselone (2:1) u Parizu. Pre toga bio je trener Nagoje, Nansija i Monaka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC