• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Zvezdi na Kosovu: "Ne zabrani kretanja!"

Autor mondo.rs

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić odgovorio je na stavove "Fudbalskog saveza Kosova" u vezi sa planiranom utakmicom u Kupu Srbije Trepča - Crvena zvezda.

 Zvezda-na-Kosovu-Albanci-traze-da-se-zabrani-utakmica-Kupa-Srbije-na-Kosovu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prema ocjeni Đurića, "neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i Metohiji da igra u južnoj srpskoj pokrajini" i da su prijetnje da se bilo kome zabrani da igra fudbal "suprotno svim civilizacijskim normama".

Komentarišuću zahtjeve kosovskog fudbalskog saveza da se ne dozvoli utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča - Crvene zvezde u Zvečenu i najavu zabrane ulaska fudbalerima Zvezde, Đurić je rekao da je ponašanje Prištine neprihvatljivo, da se nikome ne može braniti sloboda kretanja i da se pitanje klupskih takmičenja ne smije politizovati.

"Onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije u našoj južnoj pokrajini je neprihvatljivo, kao i pristici na klubove sa KiM, koji imaju političku pozadinu", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

Dodao je da pritisci Prištine na klubove da ne igraju u srpskim takmičenjima imaju za cilj afirmaciju njihove borbe za tzv. nezavisnost Kosova i imaju "svake veze sa separatizmom, a ne sa sportom".

"Čak i da uzmemo da je pitanje reprezentativnih takmičenja donekle političko pitanje, pitanje klupskih takmičenja ne bi smčelo da bude politizovano na bilo koji način", rekao je Đurić i apelovao na sve koji imaju uticaj i odgovornost u međunarodnoj zajednici da se svima omoguće osnovna ljudska prava i ne ometaju klupska takmičenja.

Đurić je istakao da Priština takvim zahtjevima krši elementarne principe slobode kretnja, navodeći da bi zabrana slobode kretanja u Evropi u 20. vijeku u normalnim uslovima morala da naiđe na najširu osudu.

Dodao je da se Srbi na KiM neizmjerno raduju napretku i plasmanu Trepče, koja je dostigla nivo takmičenja da može da učestvuje "barabar" sa najvećim srpskim klubovima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC