• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Simuliranje u šesnaestercu gore od rasizma!"

Autor mondo.ba

Predsjednik Italijanskog olimpijskog komiteta mogao bi svojom izjavom da digne još veću prašinu u javnosti.

Hronični problem italije i tamošnjeg fudbalskog saveza, za koji za sad nema ''lijeka'', zove se rasizam.

Od starta ovosezonskog takmičenja na Apeninima zabilježena su čak ČETIRI slučaja rasne netrpeljivosti, a prvi je na udaru bio Interov golgeter Romelu Lukaku, kojeg su vrijeđali tifoza Kaljarija, kojima se kasnije ''pridružio'' i TV analitičar Lućano Pasirani.

Potom je na tapetu bio i član Milana Frank Kesi kojeg su vrijeđale pristalice Verone, nakon toga su svoj ''performans'' po ovom pitanju izveli i navijači Atalante vrijeđajući fudbalera Fiorentina Dalbera, a posljednji primjer dolazi sa stadiona ''Mario Rigamonti'' u Breši, gdje su navijači istoimenog kluba sinoć povicima ''Cigane'' pokušali da isprovociraju bh. reprezentativca i člana Juventusa Miralema Pjanića, koji ih je ućutkao pobjedonosnim pogotkom postignutim u 63. minutu.

Dok se fudbalska javnost širom Evrope i svijeta zgražava posljednjim informacijama sa ''čizme'', ima i onih koji smatraju da u italijanskom fudbalu postoje i veći problemi od rasizma.

Konkretno, predsjednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago u izjavi za italijanske medije ističe da je veći grijeh – simuliranje u šesnaestercu!

''Oponašati majmunske krike s ciljem vrijeđanja tamnoputih fudbalera je pogrešno'', rekao je Malago za Radio24, a potom dopunio svoju izjavu rečenicom koja bi mogla da izazove nove kontroverze:

''Takođe, još je gore kad neko ko zarađuje 3 miliona evra 'zapliva' u šesnaestercu simulirajući prekršaj i onda ushićeno preuzme odgovornost izvođenja penala'', izjavio je Malago.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC