• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Mančesteru sve "puca": Venger se nudi Junajtedu!

Autor mondo.rs

"Imam samopouzdanje, imam hrabrost, imam i ideje. Četiri igrača i biće konkurenti", rekao je Francuz (69), koji je žestoko iskritikovao Solskjeara.

Stanovnike Mančestera ovog jutra probudila je izjava nekada zakletog rivala, Arsena Vengera.

"Mančester junajted je posao iz snova za bilo kog menadžera. Ili, bar onih menadžera koji imaju hrabrosti i samopouzdanja", rekao je "Profesor" veče prije toga gostujući u studiju "Fox Sports Asia" u svojstvu stručnog konsultanta.

"Da, potrebna su im, prema mom mišljenju, četvorica novih prvotimaca. Ali, oko ovih igrača može da se formira ekipa spremna za izazove. Nisu oni toliko daleko kao što ljudi misle", dodao je Francuz, koji će 22. oktobra napuniti 70 godina.

Potom je prilično direktno rekao da pod vođstvom Olea Gunara Solskjeara ova grupa fudbalera Mančester junajteda ne liči na fudbalski tim.

"To je tim bez principa igre, ne postoji sistem po kom se brani. Postoji ekipa tamo, ali neophodno je da bude dobro trenirana kako bi se razvijala. Kao što sam rekao, četvorica novih igrača i mogu da budu konkurenti za bilo šta", nadovezao se Venger, koji je rijetko na ovaj način kritikovao mlađe kolege.

Neposredno prije početka emisije, Junajted je na "Old trafordu" poslije jedanaesteraca izbacio trećeligaša iz Kolčestera u Liga kupu. Bilo je 1:1 poslije 90 minuta, a prije toga skor ekipe u sezoni 2019/20 iznosio je 3-2-2. "Đavoli" su na premijeri deklasirali Čelsi 4:0 i potom dobili samo još jednu utakmicu u Premijer ligi i jednu u Ligi Evrope.

On se u maju 2018. povukao sa klupe Arsenala poslije nepune 22 godine u klubu i od tada uživa u, kako kaže, privremenoj penziji.

Iako nikada nije izjavio da neće stati kraj aut linije, u posljednje vrijeme bio mu je pripisivan posao u FIFA, koji je posljednjih godina obavljao Zvonimir Boban, a koji se tiče mijenjanja i usavršavanja pravila fudbalske igre.

Ipak, naslutivši da bi mogli da dobiju jaku izjavu, njegovi domaćini u TV studiju postavili su mu direktno pitanje - da li je zainteresovan za Norvežaninov posao?

"Kao što sam rekao, Mančester junajted je posao iz snova. Za bilo kog trenera. Imam samopouzdanja, imam hrabrosti... i da, u pravu ste, imam i ideje", ponudio se Venger da poslije više od dvije decenije na klupi Arsenala postane menadžer kluba sa kojim je imao najizraženiji rivalitet u karijeri.

On je uglavnom bio vezan za sera Aleksa Fergusona, koji se poslije 26 godina povukao sa "Old traforda" u maju 2013. godine - pet sezona prije Vengera. Ni Junajted, ni Arsenal, danas nisu ni blizu slavnih dana pod ovom dvojicom velikana.

Junajted u ponedjeljak uveče dočekuje upravo Arsenal, potom gostuje AZ Alkmaru, a nakon utakmica sa Njukaslom u gostima, Liverpulom kod kuće i pauze za EURO 2020 kvalifikacije - dolazi u Beograd na susret sa Partizanom u Ligi Evrope.

S obzirom na to da se promjene trenera u klupskom fudbalu tokom sezone uglavnom "obavljaju" tokom pauza u šampionatu, biće zanimljivo vidjeti da li će Solskjaer predvoditi ekipu u prestonici Srbije tog 24. oktobra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC