• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilaver odbio FS BiH, neće igrati za "zmajeve"

Autor mondo.ba

Fudbaler Dinama iz Zagreba Emir Dilaver nije želio da se odrekne austrijskog državljanstva u korist Bosne i Hercegovine, pa je otpala mogućnost da obuče dres "zmajeva".

Fudbalski savez BiH obavijestio je javnost da je pokrenuta procedura promjene sportskog državljanstva za Slovenca Dinu Hotića, dok se Emir Dilaver nije želio odreći državljanstva Austrije u korist BiH, pa je otpala mogućnost da obuče dres bh. reprezentacije, prenijela je agencija "Anadolija".

"Fudbalski savez BiH u kontinuitetu preduzima sve aktivnosti oko rješavanja sportskog državljanstva svakog fudbalera koji bi mogao dobiti šansu da nastupa za naš nacionalni tim", saopštili su iz FS BiH i nastavili:

"Kada je riječ o konkretnim slučajevima, FS BiH je završio kompletnu pravnu proceduru te svu dokumentaciju proslijedio Svjetskoj fudbalskoj federaciji, koja će donijeti konačnu odluku o promjeni sportskog državljanstva slovenačkog igrača Hotića".

Ističe se da su u FS BiH istovremeno radili na rješavanju statusa Dilavera, koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješavanja njegovog statusa.

"Dilaver nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", naglasili su iz FS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC