• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalat se vratio, Voša odmah slavila

Autor mondo.rs

Novosađani trijumfovali u vojvođanskom derbiju i prekinuli niz poraza na "Karađorđu", za 90 minuta viđena čak 53 prekršaja.

 Vojvodina-Spartak-Subotica-2-0-Superliga-Srbije-11.-kolo-Lalatovic-se-vratio-na-klupu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Vojvodina će prenoćiti na čelu Superlige Srbije! U prvom meču po "odsluženju" kazne i povratku Nenada Lalatovića na klupu Novosađana, Vojvodina je ostvarila trijumf u derbiju kola, savladavši Spartak iz Subotice.

VOJVODINA - SPARTAK 2:0 (2:0)
/Bojić 29, Nikolić 41/

Poslije tri uzastopna poraza od Spartaka na svom terenu, Vojvodina to ovog puta nije dopustila. Od početka su bili bolji tim na terenu i do vođstva su mogli da dođu već u 3. minutu, kada je Aranđel Stojković pogodio stativu.

U 17. minutu je Nikola Drinčić zaprijetio lijepim udarcem iskosa, ali je golman Ivan Dokić otklonio opasnost. Ređale su se šanse i to uglavnom pred golom gostiju iz Subotice.

Bojan Matić je već minut kasnije imao odličnu priliku da glavom matira golmana Spartaka, ali je bio zamalo neprecizan, da bi Petar Bojić konačno donio prednost Vojvodini.

Drinčić je poslao dugu loptu, Bojić ju je glavom proslijedio do Nemanje Nikolića, ovaj mu na isti način odigrava loptu u prostor, da bi potom Bojić precizno šutirao za 1:0.

Da utakmica na "Karađorđu" nije bila pretjerano zanimljiva govori i podatak da su igrači dva tima načinila 53 prekršaja za 90 minuta fudbala.

Spartak nije uspijevao da zaprijeti na drugoj strani i pred odlazak na odmor su još jednom morali da vade loptu iz mreže.

Slabo su se snašli gosti u jednoj situaciji poslije kornera, a Lazar Tufegdžić nije dobro odreagovao u svom petercu i Nikolić glavom postiže drugi gol ove sezone.

Do kraja poluvremena, malo je nedostajalo da pravo niotkuda Spartak stigne do pogotka, poslije greške Emila Rockova, ali su domaći imali sreće.

U nastavku je Vojvodina uspješno održavala stečenu prednost. Gosti su imali nekoliko solidnih poluprilika, da bi na drugoj strani Drinčić zaprijetio iz slobodnog udarca na ivici šesnaesterca.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je Vojvodina bivala sve sigurnija, a tek povremeni pokušaji Spartaka nisu uspijevali da ih značajnije ugroze.

Meč su bez ikakvih problema priveli kraju i tako prekinuli niz poslije uzastopnih poraza na svom terenu od Crvene zvezde i Voždovca.

Nenad Lalatović se tako na klupu Vojvodine vratio pobjedom, pošto na prethodna tri meča nije mogao da vodi tim poslije sada već famoznog skandala u Nišu.

Vojvodina je u prethodna tri meča protiv Spartaka na svom terenu zabilježila tri poraza, tako da će ih dodatno obradovati trijumf kojim su stigli na čelo Superlige.

Istina, Novosađani imaju i utakmicu više od TSC Bačke Topole i dva više od Crvene zvezde i Partizana, ali će svakako u dobrom raspoloženju dočekati reprezentativnu pauzu.

SUPERLIGA, 11. KOLO


petak

Vojvodina - Spartak 2:0 (2:0)
/Bojić 29, Nikolić 41/

subota

Čukarički - Javor 18.00
Mačva - Radnički 18.00
Rad - Proleter 18.00
Radnik - Bačka Topola 18.00

nedjelja

Inđija - Mladost 15.00
Napredak - Crvena zvezda 16.00 (Arenasport 1)
Partizan - Voždovac 18.00 (Arenasport 1)

Tabela: Vojvodina (+1) 25, Bačka Topola 24, Crvena zvezda (-1) 24, Partizan (-1) 23, Čukarički (-1) 22, Radnički 16, Voždovac 14, Spartak (+1) 12, Napredak 11, Proleter 11, Javor 9, Mladost 9, Radnik (-1) 8, Inđija 7, Rad 6, Mačva 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC