• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Superliga Zvezda - Rad 3-1
 Superliga Zvezda - Rad 3-1

Zvezda rutinski pred London: Hrabri gol Pavkova i raspoloženi Marin (VIDEO)

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crveno-beli u kombinovanom sastavu bez većih problema savladali Rad.

 Superliga Zvezda - Rad 3-1 Izvor: MN PRESS

Nastavila je Crvena zvezda seriju pobeda (šest), upisala jedanaestu uzastopnu u duelima sa Radom i napravila dobru uvertiru za gostovanje u Londonu protiv Totenhema idućeg utorka u Ligi šampiona, a 3:1 protiv "građevinara" osim tri boda hrabre navijače crveno-belih i zbog dobrih partija Milana Pavkova i Marka Marina.

Odlučio je Vladan Milojević da odmori Borjana i Degeneka zbog dugih putovanja proteklih dana usled obaveza u reprezentacijama, van tima bili su i "roviti" Kanjas i Boaći, ali je i pored toga domaćin većim delom imao kontrolu nad dešavanjima na terenu i, kada se sve sabere, zasluženo slavio.

Rad je hrabro ušao u utakmicu, probao da uspostavi inicijativu, ali je goste sasekao lep gol Milana Pavkova u 6. minutu, kada je posle sjajne asistencije ka Tomaneu ispravio grešku Portugalca, odnosno posle odbrane Markovića "zakucao" loptu u mrežu.

Na 2:0 povisio je Marko Marin u 39. minutu iz penala koji je iznudio Milan Rodić, a na isti način je Milan Perendija u 66. minutu smanjio zaostatak svog tima.

Delovalo je tada da bi "građevinari" mogli da vrate neizvesnost u meč, međutim, nisu imali energiju kao iz prvog dela, pa su crveno-beli golom Marka Gobeljića u 76. minutu otklonili svaku dilemu oko pobednika.

Mogla je pobeda da bude i ubedljivija da je u finišu realizovana neka od prilika koje je uglavnom imao Radživ van La Para. Holanđanin se odmah po ulasku u igru u 73. minutu našao u šansi, a potom je u par navrata bio i sebičan. Svakako, primetna je bila njegova velika želja da se upiše u strelce...

Navijače crveno-belih iz ove pobede pred put u London može da raduje dobra igra i pogodak Pavkova, tim pre što je neizvesno hoće li Ričmond Boaći biti spreman da zaigra od prvog minuta, kao i još jedna u nizu "kapitenskih" partija Marka Marina. Sjajni vezista konstantno se nudio saigračima, tražio loptu i proigravao...

Videćemo koga će Milojević izabrati za duel sa Totenhemom i kako će to izgledati na terenu, ali posle pobede nad Olimpijakosom i usled slabih rezultata londonskih "pevaca", sigurno da crveno-beli u Englesku putuju ohrabreni.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić - Jovančić (85. Ivanić) - Garsija (88. Simić), Vulić, Marin - Tomane (73. Van La Para), Pavkov.

RAD: Marković - Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević - Stjepanović (77. M. Trifunović), Busnić, Živković - V. Trifunović (57. Riznić), Ilić (71. Kasalica), Bjedov.

Sudija: Đorđe Maksimović.

Uoči ove utakmice, Crvena zvezda je omogućila svojim navijačima da se slikaju sa peharom namenjenim klupskom prvaku sveta, koji su crveno-beli 1991. godine osvojili u Tokiju pobedivši čileanski Kolo Kolo 3:0.

Trofej je posle dugog čekanja konačno stigao u Beograd.

SUPERLIGA, 12. KOLO:

petak

Čukarički - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Rad 3:1 (2:0)
/Pavkov 6, Marin 39p, Gobeljić 76 - Perendija 66p/

subota

Mladost Lučani - Partizan 15.00, TV Arenasport 1
Javor Ivanjica - TSC Bačka Topola 18.00
Proleter - Radnik Surdulica 18.00
Radnički Niš - Napredak 18.00
Spartak Subotica - Inđija 18.00
Voždovac - Mačva 18.00

TABELA: Crvena zvezda (-1) 30, Vojvodina 26, Čukarički (-1) 26, TSC (-1) 24, Partizan (-2) 23, Radnički Niš (-1) 19, Voždovac (-1) 17, Mladost (-1) 12, Proleter (-1) 12, Spartak (-1) 12, Napredak (-1) 11, Radnik (-2) 11, Javor (-1) 9, Inđija (-1) 7, Rad 7, Mačva (-1) 3.

Autor mondo.rs
22:12

IZVEŠTAJ KLIKOM NA UVODNU VEST

21:56

KRAJ: ZVEZDA - RAD 3:1

21:56

Trudi se Van La Para da postigne gol, ali mu ne ide. Pored toga što nije precizan, u par navrata bio je i sebičan, kao u poslednjim trenucima utakmice kada je odlučio da lobuje Markovića umesto da doda Simiću...

21:42

Odlična odbrana Markovića na pokušaj Garsije sa samo metar-dva udaljenosti u 78. minutu.

21:38

GOOOL! 3:1

Crvena zvezda vraća dva gola prednosti u 76. minutu preko Marka Gobeljića. Sjajno ga je proigrao Marin, a on dobro reagovao iako je prvobitno blokirano dodavanje ka Pavkovu.

21:36

Samo što je ušao u igru, Radživ van La Para našao se u gol-šansi. Lepo je prošao po levoj strani, ali je Marković odbranio njegov šut.

21:28

GOOOL! 2:1

Živković je odlično proigrao Bjedova, kog je oborio Popović. Penal za Rad u 65. minutu, koji je potom realizovao Perendija snažnim udarcem pod prečku.

21:24

Još pola sata plus nadoknada do kraja utakmice. Nije bilo većih uzbuđenja po povratku sa odmora.

21:17

7.112 gledalaca

To je zvaničan podatak koji su objavili crveno-beli.

21:16

Pojačali su domaćini pritisak po povratku sa odmora. Imao je Pavkov šansu u 50. minutu, ali je Petrović uspeo da mu zasmeta. U 54. je zapretio i Marin, ali je takođe bio blokiran.

21:07

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

21:05

20:50

POLUVREME

Ima Zvezda dva gola prednosti, mada daleko od toga da je igrom zaslužila. Odnosno, više je Rad zaslužio makar jedan gol za borbenost. Imali su gosti nekoliko dobrih napada...

20:43

GOOOL! 2:0

Milan Rodić je pao u kaznenom prostoru Rada u 38. minutu, a arbitar Đorđe Maksimović pokazao na belu tačku. Precizan je bio Marko Marin.

20:41

Iskupio se Marković za prethodne greške, pošto je "paradom" odlično intervenisao na šut Garsije sa ivice kaznenog.

20:40

Panika pred golom Rada u 35. minutu. Marković je istrčao van svog kaznenog prosotra, bio brži od Garsije, ali je loptom pogodio svog saigrača, pa su crveno-beli dobili korner.

Posle centaršuta Marina iz ugla ponovo je golman Marković bio nesiguran. Krenuo je, pa zastao, ali Pavkov nije precizno šutirao glavom...

20:37

Trude se gosti da stignu do izjednačenja. Napadaju, imali su nekoliko dobrih akcija, ali bez konkretne završnice.

20:35

BORJAN KOD PEHARA, PA NA TRIBINE

Kao što se moglo očekivati, prvi golman crveno-belih Milan Borjan, nije u timu za ovu utakmicu zbog dugog puta uslovljenog obavezama u kanadskoj reprezentaciji.

Umesto među stativama, zauzeo je mesto na tribinama, a pre toga se slikao sa peharom svetskog prvaka.

Izvor: MN PRESS
20:22

Sjajna prilika za Rad u 18. minutu! Busnić je šutirao iz voleja na centaršut Miloševića, ali malo pored stative.

20:15

Prelepa akcija crveno-belih u 12. minutu. Kombinovali su Marin, Garsija i Pavko. Bilo je tu i odigravanja petom, ali je šut strelca zasad jedinog gola bio neprecizan.

20:10

GOOOL! 1:0

Crvena zvezda vodi od 6. minuta pogotkom Milana Pavkova. Obrukao se Tomane posle odličnog dodavanja upravo Pavkova, pošto je bio u odličnoj poziciji za pogodak ali je Dušan Marković odbranio njegov šut. Na odbijenu loptu, ipak, natrčao je Pavkov...

20:08

Potpno sam bio je Darko Bjedov pred Zvezdinim golom u 4. minutu, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom i zapreti Zoranu Popoviću. Neverovatno je da su odbrambeni igrači crveno-belih bili tako loše postavljeni u ovoj situaciji.

20:06

Nepun minut trebao je gostima da dođu do prvog kornera, ali nisu ozbiljno zapretili posle centaršuta iz ugla.

20:03

DERBI ISPOD OČEKIVANJA

Duel Čukaričkog i Vojvodine odigran je bez golova.

19:36

STIGAO JE!

Pre utakmice, navijači Crvene zvezde imali su priliku da se slikaju se peharom svetskog prvaka koji je klub osvojio još 1991. godine, kada je u Tokiju savladan čileanski Kolo Kolo 3:0.

19:28

REČ TRENERA

Šta je Vladan Milojević govorio u najavi utakmice možete pročitati OVDE, a šta Dragan Radojičić OVDE.

Zvezdin trener dotakao se i teme "reprezentativna pauza".

UKRATKO

  • CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić - Jovančić (85. Ivanić) - Garsija (88. Simić), Vulić, Marin - Tomane (73. Van La Para), Pavkov.
  • RAD: Marković - Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević - Stjepanović (77. M. Trifunović), Busnić, Živković - V. Trifunović (57. Riznić), Ilić (71. Kasalica), Bjedov.
  • Sudija: Đorđe Maksimović.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije