• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Mladost Lučani Partizan 1:0
 Mladost Lučani Partizan 1:0

Partizan bez "bombaša" za "bunker" Mladosti: SVI BODOVI ostali u Lučanima!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Posle Voždovca i Mladost iz Lučana je bila bolja od Partizana u 12. kolu Superlige Srbije. Strelac gola za domaćina bio je Lazar Jovanović u 77. minutu.

Umar Sadik u subotu popodne nije bio taj!

Imao je najbolji strelac Partizana nekoliko situacija u kojima je mogao i MORAO da poveća svoj golgeterski saldo, ali ga u Lučanima jednostavno nije htelo.

Možda i presudni momenat meča dogodio se u 65. minutu, kada je Partizan konačno probio "bunker" Mladosti, stvorio idealnu šansu, ali Nigerijac iz dva pokušaja nije uspeo da savlada odličnog golmana Zlatka Zečevića.

Partizan je "prosuo" još tri boda i titula šampiona polako, ali sigurno mu izmiče. Mladost je golom Lazara Jovanovića u 77. minutu stigla do istorijskog prvog trijumfa u takmičarskim utakmicama protiv "parnog valjka" - 1:0 (0:0).

Domaćin se istakao neverovatnom disciplinom u odbrani sa svih 11 igrača. Takođe, do trijumfa je "plave" vodila borbenost koja se retko viđa na superligaškim terenima u Srbiji, ali i grubost, na koju crno-beli nisu imali odgovor.

Iako je delovalo da Lučance ne zanima previše protivnički gol, sjajno su iskoristili priliku koja im se ukazala pred kraj meča. Jovanović je sam dobio bitku protiv odbrane ekipe iz Humske. Prvo je nadvisio dvojicu odbrambenih igrača Partizana, a kada nije pronašao lopti put do mreže iz prvog, jeste iz drugog pokušaja – pošto je Nemanja Stevanović samo za trenutak spasio gol Beograđana.



Iako je Savo Milošević najavio posle poraza od Voždovca da će crno-beli teško izneti šampionsku trku, više zbog nefudbalskih dešavanja u Superligi, a manje zbog igre njegovog tima, gubitak bodova u Lučanima ide isključivo na dušu Partizana. Osvajač Kupa nije imao rešenja za dekadentnu postavku za koju se odlučio strateg Mladosti Goran Stanić. Čak i kada je uspevao da probije sve barijere, neefikasnost je dolazila do izražaja.

Milošević je u odsustvu povređenih Lazara Markovića i Vladimira Stojkovića izveo prilično ofanzivnu ekipu, ali bez Sejdube Sume, koji je šansu dobio tek u drugom delu.

Osim totalne dominacije u posedu lopte (preko 70 odsto za Partizan) malo je bilo situacija za gol gostiju koje bi se mogle svrstati u idealne, zbog toga su i kasniji promašaji koji su usledili skupo plaćeni.

Partizan je doživeo drugi poraz, prvi na gostovanjima u Superligi i sada je na stručnom štabu da hitno podigne ekipu, jer već u četvrtak u Beograd stiže Mančester junajted…

MLADOST
: Zečević – Andrić, I. Milošević, Šatara, Leković – B. Milošević, Jovanović (od 90' Tanko) – Pavlović, Eliomar (od 89' Pešić), Radivojević (od 83' Sinđić) – Odita.

Trener je Goran Stanić.

PARTIZAN: Stevanović – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar (od 61' Suma), Natho – Tošić, Suma, Asano (od 72' Lakčević) – Sadik (od 83' Ivanović). 

Trener je Savo Milošević.

Autor mondo.rs
16:56

KRAJ!

16:53

Izmena koja će domaćinu uštedeti vreme. Ibrahim Tanko menja Lazara Jovanovića.

16:49

Počinje da teče sudijska nadoknada u Lučanima. Igraće se SEDAM minuta. Nikome nije jasno zbog čega toliko...

16:45

I Đorđe Ivanović je imao šansu... Sve je manje vremena za Partizan.

16:42

Strelac pet golova za Partizan u Kupu protiv Vodojaže je u 83. zamenio Sadika. Na drugoj strani Uroš Sinđić menja Vladimira Radivojevića.

16:41

Poslednji adut Miloševića u Lučanima je Đorđe Ivanović!

16:39

Još jedna šansa za crno-bele. Ponovo je šutirao Sadik, ali danas je Zečević nesavladiv!

16:38

GOOOL!

Mladost je POVELA! U 77. minutu domaćin je postigao gol iz prvog udarca u okvir gola Partizana. Lazar Jovanović se odlično snašao između dvojice igrača Partizana, tukao je glavom, ali je Nemanja Stevanović odbranio njegov udarac. Ipak, lopta se vratila do fudbalera Mladosti, koji je iz drugog pokušaja pogodio mrežu.

16:30

Izlazi Asano u 72. minutu, ušao je Nikola Lakčević!

16:25

VELIKA PRILIKA ZA SADIKA!

Ulazak Sume promenio je dešavanja na terenu i Partizan je postao opasniji. U 65. minutu se u idealnoj prilici našao Umar Sadik, bio je sam ispred Zečevića, ali je golman Mladosti pročitao njegovu nameru i odbranio prvi udarac. Lopta se vratila do Nigerijca, koji je iz drugog pokušaja bio neprecizan.

16:21

Zoran Tošić je i četvrti put šutirao iz daljine. Ovaj put je bio najbliži. Izlazi Saša Zdjelar, ulazi Sejduba Suma.

16:17

Igra se 58. minut. Nema prilika, slika je ista (ton drugačiji, jer su Grobari vređali predsednika FSS Slavišu Kokezu) - Partizan napada, Mladost se brani, a prilika gotovo da i nema.

16:10

Slobodan udarac je 51. izveo Zoran Tošić, lopta je bila siguran plen Zlatka Zečevića.

16:09

Svečana loža u Lučanima.

16:04

Počelo je drugo poluvreme - 0:0!

15:48

Završeno je prvo poluvreme - nema golova!

Partizan je imao više loptu u posedu (73-27), domaćin se izvanredno branio, ali nije se libio i da krene u napad. Domaćini su, zanimljivo je, izveli isto kornera kao crno-beli 3-3. Partizan je uputio osam udaraca ka golu protivnika, tri u okvir.

15:46

U 44. minutu Mladost je mogla ozbiljno da ugrozi gol Partizana iz kontre, ali su se spetljali u najbitnijem momentu domaći fudbaleri. Umesto jakog šuta, videli smo traljav pokušaj...

15:38

Miletić!

Nemanja Miletić je sve dobro uradio u 36. minutu osim šuta na kraju. Imao je poziciju i priliku, ali mu lopta nije "sela", pa je udarac izgledao traljavo i neprecizno.

15:37

Sada je i Asano tukao, ali opet Zečević nije imao problema. Prošao je Japanac u 35. minutu po levoj strani, provukao se pored dvojice igrača u plavim dresovima, ali nije uspeo da ozbiljno ugrozi gol Mladosti. Šutirao je u padu po zemlji...

15:35

Pokušao je još jednom Natho u 34. minutu. Izraelac je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pored gola.

15:22

Prilika za Partizan!

Skoro punih 20 minuta smo čekali prvu priliku na utakmici. Dubinsku loptu dobio je Umar Sadik, krenuo je sam na trojicu protivničkih igrača, ušao u kazneni prostor, "lažnjakom" bacio na zemlju prvog čuvara, ali je loše šutirao. Lopta je išla po zemlji pravo u golmana.

15:19

U 17. minutu šutirao je sa distance Zoran Tošić. Pre njega je slično pokušao i Bibiras Natho. Nisu bili precizni! To je sve zanimljivo sa ove utakmice za sada.

15:15

Igra se 13-14 minuta, Mladost je "sazidala bunker" i brani se sa svim igračima na oko 25-30 metara od svog gola. Očigledno da je treneru domaćeg tima Staniću najbitnije da sačuva gol.

15:07

Prvih pet minuta utakmice u Lučanima proteklo je u dominaciji igrača Partizana. Nije bilo pravih prilika, ali "parni valjak" ozbiljno pritiska rivala od prvog minuta. Leković je već u 6. minutu dobio žuti katon.

15:02

Utakmica je počela!

15:02

Među stativama gola Partizana je Nemanja Stevanović. Vladimir Stojković se povredio još u Nišu, pa je stručni štab odlučio da ga odmori, kako bi se oporavio za duel sa Mančester juanjtedom.

15:00

Lazar Marković - povratak za TRI nedelje!

Na Areni sport je saopšteno da su detaljni pregledi primicača Lazara Marković urađeni i da ga očekuje znatno manja pauza - od tri sedmice!

14:57

Igrači izlaze na teren, utakmica počinje za nekoliko minuta. Vreme za igru je idealno...

14:04

Ovo su početni sastavi za današnji meč:

Treneri Goran Stanić i Savo Milošević odlučili su se za sledeće postave:

MLADOST: Zečević – Andrić, I. Milošević, Šatara, Leković – B. Milošević, Jovanović – Pavlović, Eliomar, Radivojević – Odita.

PARTIZAN
: Sevanović – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik. 

14:01

U petak su odigrana dva meča 12. kola.

Dosta se očekivalo od utakmice na Banovom brdu, gde je igran derbi kola. Međutim, Čukarički i Vojvodina su razočarali odigravši meč bez golova. Crvena zvezda je pobedila Rad 3:1, što joj je bilo dovoljno da sačuva lidersku poziciju sa najmanje četiri boda više od konkurenata.

13:59

Za sat vremena u Lučanima počinje duel između Mladosti i Partizana. Utakmicu možete gledati u direktnom prenosu na TV Arena sport 1, ali i pratiti tekstualni prenos na našem portalu.

13:58

Dobar dan!

UKRATKO

  • MLADOSTZečević – Andrić, I. Milošević, Šatara, Leković – B. Milošević, Jovanović (od 90' Tanko) – Pavlović, Eliomar (od 89' Pešić), Radivojević (od 83' Sinđić) – Odita.
    Trener je Goran Stanić.
  • PARTIZANStevanović – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar (od 61' Suma), Natho – Tošić, Suma, Asano (od 72' Lakčević) – Sadik (od 83' Ivanović).
    Trener je Savo Milošević.
  • SUDIJA: Novak Simović.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije