• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludi derbi Los Anđelesa: Osam golova i Zlatanovo hvatanje za međunožje!

Autor mondo.rs

Na kraju je ipak slavio LAFC i plasirao se u finale konferencije. Da li je ovo bio poslednji meč Ibrahimovića u MLS ligi?

Kakva noć u Los Anđelesu! Iako je NBA liga startovala, pričaće se neko vreme i o MLS ligi i okršaju dva tamošnja kluba u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije!

Amerikanci obožavaju spektakl i to su i dobili. Ponovo! Los Anđeles FC je u meču koji je vodio među četiri najbolja tima MLS lige slavio 5:3 u još jednom ludom okršaju, Los Anđeles Galaksi je završio takmičenje, a vruće je bilo i po završetku meča!

Ekipa Zlatana Ibrahimovića je prvo bila na ivici provalije, potom je upravo legendarni Šveđanin režirao povratak, da bi šampion regularnog dela sezone ipak prevladao i upisao tek prvi trijumf u gradskom derbiju.

LAFC je poveo preko najboljeg strelca lige Karlosa Vela, a Meksikanac je u finišu prvog poluvremena dobio "na tacnu" još jednu priliku koju koristi za 2:0.

Ipak, već minut kasnije je Galaksi prepolovio prednost domaćina, pošto je Ibrahimović odlično proigrao Kristijana Pavona, ovog leta pristiglog iz Boke Juniors, pa se na poluvreme otišlo sa 2:1.

U nastavku je bilo još uzbudljivije. Ibrahimović već u 55. minutu završava napad Galaksija udarcem koji prolazi "kroz noge" golmanu LAFC-a i meč je ponovo izjednačen.

Međutim, nije Galaksi imao snage za više od toga. Dijego Rosi i Adama Diomande postižu golove u razmaku od dva minuta, Rolf Felčer smanjuje na 4:3, da bi konačnu pobedu za LAFC potvrdio Diomande!

Da tu ne bude kraj dešavanjima za prepričavanje, potrudio se Zlatan Ibrahimović.

U meču koji je, ispostavilo se, možda i njegov poslednji u MLS ligi, briljirao je za Galaksi, da bi po završetku meča bio u centru zbivanja zbog jednog "gesta" upućenog protivničkim navijačima.

Ibrahimović je, napuštajući "Bank of Kalifornija" stadion, prošao pored navijača LAFC i uhvatio se za međunožje, jasno im gestikulirajući.

Odmah su usledili komentari da je to bilo vrlo tipično za Zlatana koji se možda na takav način i oprostio od MLS lige. Pogledajte kako je to izgledalo.

Zlatan Ibrahimović gestikulira hvatajući se za međunožje, LAFC - Los Anđeles Galaksi 4:3
Izvor: YouTube/Esporte Espetacular

LAFC je tako stigao do prve pobede u derbiju Los Anđelesa, a ovo je bio ukupno šesti duel dva tima. I gotovo svaki put su to bili mečevi za prepričavanje.

Dosadašnji rezultati u derbiju Los Anđelesa bili su 4:3, 3:3, 2:2, 1:1 i 3:2, tako da tome sada dopisujemo i 5:3. Čak 32 gola na šest mečeva... Nije loše!

LAFC će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv Sijetl Saundersa, koji su dan ranije savladali Real Solt Lejk, dok će finalni meč Istoka činiti dva poslednja šampiona MLS lige - Atlanta junajted i Toronto.

Mečevi finala konferencija na programu su 30. i 31. oktobra po srednjeevropskom vremenu.

LAFC - LA Galaksi 4:3, MLS 2019, polufinale Zapadne konferencije
Izvor: YouTube/LAFC

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC