• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi dao 50 GOLOVA iz slobodnjaka, stigao Mihu, a nije ni u TOP10!

Autor mondo.rs

Da li ste znali ko je najefikasniji izvođač slobodnih udaraca? Vjerovali ili ne Leo Mesi nije ni u deset najboljih...

Jedan od najljepših načina da postignete gol jeste iz slobodnog udarca.

Ipak, nisu baš svi majstori za to iako ih je moguće vježbati na treninzima. Nisu svi ni spremni da odvoje sat-dva poslije napornih vježbi kako bi šutirali preko improvizovanog "živog zida", spremajući se za utakmice, ali ima onih kojima je to postala specijalnost...

Možda će vas zanimati

 Među njih mogli bismo da ubrojimo i Lionela Mesija koji je u početku karijere bio "prosječan" u ovome, vjerovatno jer je kraj sebe imao i Ronaldinja i nije bio prvi izbor, ali malo po malo i ovo je pretvorio u svoje oružje, tako da protivnički igrači dobro znaju da postoje "zone" gdje ne bi smjeli da fauliraju fudbalere Barselone i Argentine.

Tako je Mesi od sezone 2012/13 postigao UBJEDLJIVO najviše golova iz "slobodnjaka", čak 27, prvi sljedeći pratilac je Miralem Pjanić sa 15, a sinoć je na "Nou Kampu" proslavio jubilej.

Perfektnim izvođenjem slobodnog udarca protiv Valjadolida došao je do brojke od 50 takvih golova u karijeri. Najviše ih je postigao za Barselonu (44), dok je još šest upisao za Argentinu, a svi se pitaju koliko će ih još zabilježiti dok igra fudbal...

Možemo samo da kažemo da je i dalje daleko od rekorda!

Vjerovali ili ne, Leo Mesi nije ni u deset najboljih izvođača slobodnih udaraca, ako za osnovni kriterijum uzmemo broj postignutih golova na taj način.


Kako prenosi "ESPN", najviše golova direktno iz slobodnih udaraca postigao je Žuninjo Pernambukano, čuveni vezista Liona, koji je u svojoj karijeri čak 76 puta postigao pogodak, s tim da neki izvori navode da je u pitanju jedan više - 77.

Na drugom mjestu je Pele (70), mada nije jasno da li su to i oni pogoci koje je postizao na prijateljskim mečevima i koje mu FIFA ne priznaje, dok treće mjesto dijele Viktor Antonio Legrotalje, čuveni fudbaler Argentine, i mnogo mlađi Ronaldinjo, čuveni fudbaler Brazila, sa po 66 pogodaka. Odmah iza njih je Dejvid Bekam sa 65.

Izvor: MN PRESS

Prema ovim proračunima Maradona i Ziko su postigli po 62 gola iz "slobodnjaka", Ronald Kuman 60, Rožerio Seni i Karioka 59, Franceskos 57, a Kristijano Ronaldo 54.

Odmah iza su Lionel Mesi, Mišel Platini i Siniša Mihajlović koji su postigli po 50, ali je jasno da je mali broj fudbalera na ovoj listi koji će moći da se "popnu" pošto je većina završila karijere. Svakako su najveća očekivanja od Mesija i Ronalda...

Ko je po vašem mišljenju najbolji izvođač slobodnih udaraca svih vremena?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC