• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao je iz Partizana i sada želi da ga pobedi: Nikolić za MONDO o derbiju

Autor Milutin Vujičić

"Iskreno me uopšte ne zanima taj meč iz perspektive toga jer sam pozajmljeni igrač Partizana. Samo me zanima da moja ekipa ostvari pobedu ili pozitivan rezultat", kazao je Nikolić za naš portal pred derbi 15. kola Superlige.

 Nemanja Nikolić želi sa Vojvodinom da pobijedi Partizan Izvor: MN PRESS

Nemanja Nikolić je prošle sezone u dresu Partizana odigrao čak 36 utakmica, a onda je sve iznenadila vest sa početka priprema za 2019/20 - "precrtan" je sa spiska Sava Miloševića.

Javnost nije zvanično dobila informacije zbog čega crno-beli ne računaju na fudbalera koji je sa pozicije napadača, ili "iza napadača", isporučio osam golova i deset asistencija, ali je trener Milošević bio odlučan o tome da potraži novog igrača na toj poziciji.

Možda će vas zanimati

 Tako je napadač iz Kraljeva sve vreme trenirao u Beogradu čekajući transfer, a na kraju je pozajmljen Vojvodini koja je tražila pomoć u ofanzivnoj liniji tima.

Stigao je u Novi Sad i kroz pripremne i trening utakmice pokušavao da se uvede u formu, polako je počeo da dobija i mesto u prvom timu, a sve češće ima i ulogu startera kod Nenada Lalatovića kome nije strano da na teren istovremeno pošalje i Nikolića i Matića.

Doneo je pobedu timu protiv Inđije, doduše iz penala, ali smatra da trenutno nije ni na polovini svog kapaciteta.

"Mislim da sam daleko od forme u kojoj bih želeo da budem, pre svega jer sam tri-četiri meseca bio sklonjen od ekipe iz nekih razloga koji su poznati treneru (prim. aut. Savo Milošević). To što se dešavalo, ostavljam iza sebe i žao mi je što sam propustio taj pripremni period i nisam mogao da očekujem da u startu budem u formi", kazao je Nikolić na početku razgovora za MONDO.

"To su znali svi, Lalatović i Lazeitić, ali zbog nekog kvaliteta koji imam, i bez kog ne bih bio ni u Partizanu,  oni su prepoznali da mogu da im pomognem. Polako podižem svoju formu i ne mogu da očekujem da se dignem skroz do zime, tek sam na nekih 40-50%, ako ne i manje".

Za sada uz svoje ime u Vojvodini ima tri gola i dve asistencije, Vojvodina odlično "gura" kroz prvenstvo i nalazi se na trećem mestu, a Nikolić ističe da je atmosfera u timu odlična.


"Momci su me prihvatili kao da sam s njima duži vremenski period... Baš svi! Krećem prvo od Drinčića, Petkovića, pa preko celog stručnog štaba i nadam se da im u neku ruku vraćam kroz statistiku. Prihvatili su me kao da sam igrač Vojvodine, nisam osetio da sam iznad njih, svi smo isti, jedemo isti hleb, nema potrebe da tako ne bude. Zato Vojvodina i ima takve rezultate kakve treba, a dobro se zna da je naš cilj izlazak u Evropu", naveo je raspoloženi Nikolić.

Nemanja Nikolić je poslednju utakmicu u dresu Partizana odigrao baš protiv Vojvodine u 36. kolu Superlige. Partizan je slavio 2:1 (Rikardo, Đurić, Ivanović), a "Taki" je zamenjen na poluvremenu

Da bi Vojvodina ponovo igrala međunarodne utakmice, potrebno je da dobija i utakmice kakva im sledi za vikend - protiv Partizana u Humskoj (14h, Arena Sport).

Za napadača Nemanju Nikolića to će biti povratak na teren starog kluba (ne znamo da li na kraju i bivšeg), a kako nam je otkrio ne postoji klauzula po kojoj bi mu bilo zabranjeno da nastupi u derbiju 15. kola.

Igraće, naravno ako trener Lalatović to odluči...

"Iskreno me uopšte ne zanima taj meč iz perspektive toga jer sam pozajmljeni igrač Partizana. Samo me zanima da moja ekipa ostvari pobedu ili pozitivan rezultat", kazao je Nikolić i objasnio poznati "konflikt emocija" koji imaju pozajmljeni igrači.

Izvor: MN PRESS

"Ne mogu da igram za jednu ekipu i želim drugoj ekipi uspeh. To bi bilo ružno od mene, pokupio bih se odmah i otišao da je tako. Pokušavam da doprinesem ekipi za koju igra. Zaista respektujem Partizan, imaju malu krizu u Superligi, ali to nije nešto što već nisam preživeo tamo. Bili smo i u gorim krizama, nismo igrali Evropu, ali ne mogu iz svoje kože, ni mi, a ni oni".

Šta će biti ako Nemanja Nikolić postigne gol?

"Ništa... Radim svoj posao napadača. Samo je važno da ekipa ostvari povoljan rezultat. Kroz karijeru sam već dao dosta golova, ali ja sam igrač koji voli da asistira, nisam alav za golovima, iako mi to uglavnom treneri zameraju. To je moj stil igre", objasnio je napadač Vojvodine i dodao da ne bi želeo da govori o "slabim tačkama" kod igrača Partizana.

"Mi ćemo probati da pronađemo slabe tačke tokom utakmice, bilo bi ružno da ja sada govorim o tome jer sam s tim momcima igrao".

Podsetimo, derbi 15. kola Superlige igra se u subotu od 14 časova.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC