• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Bolja slika, ne i rezultat: Poraz Partizana na Trafordu za pobedu u Alkmaru
 Bolja slika, ne i rezultat: Poraz Partizana na Trafordu za pobedu u Alkmaru

Bolja slika, ne i rezultat: Poraz Partizana na Trafordu za pobedu u Alkmaru

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Fudbaleri Partizana poraženi su od Mančester Junajteda (0:3) na Old Trafordu. Za prolaz u drugu fazu Lige Evrope neophodan trijumf u Holandiji.

Da je samo malo više hrabrosti bilo…

Partizan je istrčao na Old Traford s namerom da se nadigrava sa daleko skupljim i definitivno boljim protivnikom. Tako je delovalo na početku utakmice, kada su se ređali napadi na obe strane.

Nažalost, bilo je i onih među crno-belima koji su ostali impresionirani Old Trafordom, pomalo uplašeni i definitivno sputani. Jeftini golovi primljeni u prvom poluvremenu koštali su crno-bele boljeg izdanja, a možda i neizvesne završnice u čuvenom "teatru snova".

Mančester junajted pobedio je Partizan 3:0 (2:0), u meču 4. kola Grupe L Lige Evrope.


Ali, šanse za prilaz crno-belih i dalje postoje, a kolike su - videće se za tri nedelje, kada Beograđani idu u goste AZ Alkmaru, protiv kojih im je sada neophodna pobeda.

Strelci za "crvene đavole" bili su Mejson Grinvud u 22, Entoni Marsijal u 33. i Markus Rašford u 49. minutu.

Nažalost, podbacili su igrači odbrane, a sva tri gola plod su nesigurnosti i grešaka fudbalera Partizana. Kod prvog je Rašford vrlo lako proturio loptu na "drugu stativu" do Grinvuda, "ispao" je Urošević, a Juanjtedov "tinejdžer" rutinski završio akciju.


Još gore je zadnja linije Partizana reagovala desetak minuta kasnije. Levi bek pobednika srpskog kupa nije uspeo da ispucavanjem otkloni pritisak, do lopte je stigao Entoni Marsijal i bukvalno naslagao četvoricu igrača u crno-belim dresovima i "matirao" inače odličnog Vladimira Stojkovića.

Veteran među stativama Partizanovog gola u par navrata je fantastičnim intervencijama spasao sigurne golove. Srpski tim imao je nekoliko obećavajućih napada, dobar šut Sume, poništen pogodak u ranoj fazi Umara Sadika i par kontri koje se nisu dobro razvile iako je bilo prostora.


Partizan je odigrao dosta sigurnije drugo poluvreme, ali su tom delu izostale opasne situacije ispred gola Junajteda. I domaćin je posle trećeg pogotka "podigao ručunu", tako da smo loptu uglavnom gledali na polovini "crvenih đavola", ali bez šansi. U prilog tome ide i činjenica da je tim Sava Miloševića ostao bez udarca na gol u nastavku meča.


Gost je definitivno bio slomljen u 49. minutu. Neodlučan je bio Nemanja Miletić, krenuo je Ešliju Jangu kome je bila upućena dugačka lopta, zatim stao, dovoljno da kapiten Junajteda majstorski odloži loptu za Rašforda koji ju je iskosa sa leve strane zakucao pod prečku.

Milošević nije odustao od ofanzivne taktike. Za razliku od meča u Humskoj od pre tri nedelje, kada je njegov tim bio čak i bolji od eneglskog predstavnika, u timu je umesto Zorana Tošića bio Aleksandar Šćekić.

MANČESTER JUNAJTED: Romero – Van Bisaka, Megvajer, Roho, Jang – Mektominej, Fred (od 63' Garner), Mata – Grinvud, Rašford (od 67' Pereira), Marsijal.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Suma, Natho (od 59' Tošić), Asano (od 70' F. Stevanović) – Saikd (od 85' Ivanović).


Partizan je tokom svih 90 minuta imao veliku podršku preko 1.000 svojih navijača. Čak i kada je gubio 0:3 s tribina čuvenog stadiona grmela je pesma Grobara.

Grupa L, 4. kolo:

Mančester junajted – Partizan 3:0 (2:0)
Astana – AZ Alkmar 0:5 (0:1)

TABELA: Mančester 10, AZ 8, Partizan 4, Astana 0.

Autor mondo.rs
22:43

Đorđe Ivanović u 85. minutu menja Umara Sadika.

22:28

Na terenu je najmlađi igrač Partizana - Filip Stevanović. On je zamenio Takumu Asana.

22:25

67. minut.

Izašao je Rašford, ušao Pereira.

22:23

Najlepši gol za sada na meču.

22:21

Evo i izmene u Mančesteru...

Fred ustupa mesto Džejmsu Garneru.

22:18

Izmena u Partizanu!

Izašao je u 59. minutu Natho, a ušao Tošić.

22:13

Ovo je drugi gol Mančestera...

22:11

Ređaju se prilike za Junajted, nazire se debakl crno-belih.

22:09

GOOOL!

Posle samo četiri minuta igre u drugom delu Junajted je postigao treći gol. Vrlo loše! Nemanja Miletić nije znao gde će kada je sa desne strane lopta upućena ka Ešliju Jangu, krenuo je ka njoj, pa stao, a Jang je majstoriski odložio za Rašforda, koji ju je zakucao pod prečku.

22:02

Nema izmena...

21:49

Poluvreme!

Partizan se nije libio da napadne, da krene ka golu Mančestera, ali je zato odbrana "parnog valjka" delovala nepovezano, uplašeno i gotovo tokom svih 45 minuta panično. Nedopustivo! Junajted je umeo to da kazni i da lagano stekne dva gola prednosti, a moglo ih je biti više.

21:47

Samo da se završi prvo poluvreme...

Svaki napad Mančester junajteda je opasan po gol!

21:46

Kontra Partizana "četiri na tri" se završila dodavanjem Sume između Asana i Natha. Sve je tog trenutka propalo...

21:45

45. minut!

Čak deluje i smešno koliko su panični defanzivci Partizana. Bukvalno poklanjaju lopte, ne zna se ko šta radi.

21:43

Neverovatno kako lako "ispadaju" igrači Partizana. Sada je Bojana Ostojića pretrčao Rašford i odmah ušao u stopostotnu priliku. Stojković je spasio gol.

21:36

Prvi gol Mančestera (VIDEO)

21:35

GOOOL!

Jeftino i glupo! Odbrana Partizana ide iz greške u grešku, očajno je reagovao Slobodan Urošević, loptu je došla do Entonija Marsijala, koji se prošetao kroz četvoricu defanzivaca, izlomio ih kao na treningu i onda rutinski "matirao" Stojkovića! Mančester junajted je od 33. minuta duplirao prednost.

21:27

Udarac Sume!

Partizan je krenuo u kontru, loptu je dobio Sejduba Suma, povukao je 20-ak metara i onda sa distance plasirao, ali pored gola.

21:24

GOOOL!

Partizan je primio gol! Mejson Grinvud je strelac u 22. minutu, nakon što je ponovo ispala kompletna odbrana crno-belih. Pas je bio upućen sa leve strane, po zemlji i kroz ceo kazneni prostor. Grinvud je primio loptu, lako izbacio Uroševića, a i Stojkovića koji je već krenuo ka lopti. Usledila je rutinska realizacija...

21:21

Ovo su poništeni golovi!

21:17

Opet Rašford!

Van Bisaka je prošao po desnoj strani, uputio centaršut na drugu stranu, tamo je opet zaboravljen Rašford, uhvatio je napadač Junajteda volej i poslao loptu preko prečke. Igrap se 16. minut utakmice...

21:13

Partizan kreće ka golu Mančestera, Sadik je u 12. minutu malo komplikovao, ali se izborio, odigrao sa Natha, koji je pokušao da pronađe Asana, ali je Romero bio oprezan.

21:11

Sada već ofanziva Junajteda!

21:10

21:10

STOJKOVIĆ!

Vladimir Stojković je spasio gol Partizana, opet je Rašford imao šansu. Lako je "ispala" odbrana Partizana. Moraju oprezniji da budu crno-beli, jasno je to posle desetak minuta igre na Old Trafordu.

21:08

Velika prilika za Junajted!

Užasno je reagovao Takuma Asano u 7. minutu, čistu loptu je prepustio napadačima domaćeg sastava. Usledio je centaršut kroz odbranu crno-belih, Rašford je ostao sam na "drugoj stativi", šutirao je iz prve, ali pored gola.

21:05

U 5. minutu je i Partizanu poništen gol!

Sadik je bio u ofsajdu, ali manjem od onog u kojem je minut ranije bio Rašford.

21:04

Protiče 4. minut utakmice na Old Trafordu, nije bilo prilika. Junajted je postigao gol koji je poništen zbog očiglednog ofsajda.

21:01

Kiša pada u Mančesteru...

21:00

Grobari na Old Trafordu.

20:59

Počinje, srećno crno-beli!

20:31

Navijači Partizana u Mančesteru!

20:26

20:25

19:55

Izašli su sastavi...

MANČESTER JUNAJTED: Romero – Van Bisaka, Megvajer, Roho, Jang – Mektominej, Fred, Mata – Grinvud, Rašford, Marsijal.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Suma, Natho, Asano – Saikd.

Sudija: Matijas Gestranijus (Finska)

19:29

Šest od poslednjih osam golova Junajted je dao u periodu između 21. i 45. minuta!

19:06

Najpoznatiji arhivatori stigli u Mančester da bodre Partizan!

18:39

Završen je meč Astana - AZ Alkmar pobedom gostiju 5:0!

18:35

18:33

18:24

Još jedna velika greška odbrane domaćina, strelac je ponovo Boadu, samo minut posle četvrtog kola.

18:23

Evo ga i PETI!

18:23

JOŠ JEDAN GOL!

AZ Alkmar od 76. minuta vodi 4:0. Strelac je Pantelis Chatzidijakos.

18:10

Gosti vode 3:0!

Frederik Midtsjo u 52. i Osama Idrisi u 57. bili su strelci za AZ.

17:39

17:36

Kraj prvog poluvremena u Astani, Alkmar vodi 1:0.

17:20

GOOOL!

Od 29. minuta AZ Alkmar vodi 1:0. Ponovo je loše reagovala odbrana Astane, ovaj put Jevgenij Postnikov. Defanzivac Astane je bio ispred Boadua, ali ga je napadač holandske ekipe nadjačao i pretrčao i zatim rutinski završio akciju udarcem pored Erića.

17:14

Majron Boadu nije iskoristio poklon Antonija Rukavine, koji je očajno reagovao u 23. minutu, promašio je loptu, onda je kao na tacni ostala igraču Alkmara, ali je Boadu vrlo loše šutirao, iako je ispred sebe imao samo golmana Erića.

17:11

AZ je u 20. minutu imao odličnu šansu, Vejndal je tukao iskosa sa leve strane, ali je Nenad Erić bio na visini zadatka. Holanđani više napadaju, imaju inicijativu i dosta su opasniji rival.

17:04

U Astani je istekao 15. minut, nema golova.

16:57

16:56

Danas u Mančesteru, u hotelu gde su smešteni crno-beli.

16:55

16:53

Utakmica između Mančester junajteda i Partizana počinje u 21 čas.

Duel u Astani je startovao u 16.50. Da li Kazahstanci mogu da iznenade Holanđane?

UKRATKO

  • MANČESTER JUNAJTED: Romero – Van Bisaka, Megvajer, Roho, Jang – Mektominej, Fred (od 63' Garner), Mata – Grinvud, Rašford (od 67' Pereira), Marsijal.
  • PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Suma, Natho (od 59' Tošić), Asano (od 70' F. Stevanović) – Saikd (od 85' Ivanović).
  • Sudija: Matijas Gestranijus (Finska)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije