• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac spretno i srećno do boda protiv Mladosti

Autor mondo.ba

Borac vodio protiv Mladosti Doboj Kakanj poslije prvog poluvremena, ali su domaći u nastavku stigli do boda.

 Premijer liga BIH 16 kolo Mladost - Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Mladost Doboj Kakanj i Borac podijelili su bodove odigraviši 1:1 u uzbudljivom meču 16. kola u kojem su crveno-plavi ispustili prednost iz prvog poluvremena.

Golom kapitena Stojana Vranješa iz jedanaesterca Borac je poveo u 28. minutu i činilo se da će stići do šeste uzastopne pobjede, ali se domaći fudbaleri nisu predavali.

Drugo poluvrijeme pripalo je Mladosti koja je u 78. minutu preko Hadžića izjednačila na 1:1, a do kraja su i jedni i drugi imali šanse za pobjedu koje nisu iskoristili.

Meč je otvoren pokušajem iz daljine  Vazde u 6. minutu koji je Lučić iz drugog pokušaja primirio, a uglavnom se vodi borba na sredini terena, bez mnogo velikih prilika.

Četiri minute kasnije golman Borca napravio je veliku grešku i poklonio loptu Fanimu, ali mladost nije uspjela da to iskoristi i postigne pogodak.

Pogledajte tu situaciju:

Mirić je imao odličan prodor u 22. minutu kada je centrirao sa desne strane po zemlji, ali je Kajkut za malo zakasnio i propuštena je dobra prilika za vođstvo.

Crveno-plavi su ipak poveli šest minuta kasnije kada je lopta poslije ubacivanja Mirića pogodila u ruku Horića i dosuđen je jedanaesterac.

Vranješ je još jednom bio precizan i svojim 11. golom u sezoni zauzeo prvu poziciji na listi strijelaca,a svom timu donio prednost.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo više uzbuđenja, a u 65 minutu Vazda je šutirao, a lučić krajnjim naporom odbio u korner.

Tri minute kasnije viđena je i prva od dvije sporne situacije na ovom meču.

Lopta je poslije šuta domaćih pogodila u ruku Jovanovića u šesnaestercu, ali Musa nije dosudio jedanaesterac, iako se čini da se radi o očiglednom penalu za Mladost.

Uspjeli su domaći da ipak izjednače, ali nakon još jedne pomalo sporne situacije.

Borac je izgubio loptu poslije sudara ili faula domaćih, a u nastavku akcije Hadžić je matirao Lučića za izjednačenje 1:1.

U finišu utakmice dve velike šanse, po jedna na obje strane.

Prvo Vranješ na petercu nije uspio da najbolje šutira glavom poslije možda i malo niskog ubacivanja Volkova, a zatim se minut kasnije u sličnoj situaciji našao Smajlagić. Napadač Mladosti sa šest-sedam metara neometan šutirao je direktno u Lučića.

PREMIJER LIGA BiH - 16. KOLO:

Radnik - Sarajevo 1:1 (0:0)
/Bradonjić 80 - Simonović 46 ag/

Čelik - Zvijezda 09 2:1 (2:1)
/Leon 27, 31 - Đelmić 5/

Zrinjski - Tuzla siti 4:0 (2:0)
/Čirjak 6, Kunić 34, Mandić 64, Stanić 80/

Sloboda - Željezničar 0:4 (0:1)
/Osmanković 15, Štilić 52, Krpić 78, Zajmović 89/

U nedjelju:

Mladost - Borac 1:1 (0:1)
/Hadžić 78 - Vranješ 28 penal/

Široki Brijeg - Velež (16.30)

TABELA: Sarajevo (+1) 32, Željezničar 29, Borac 27, Tuzla siti (+1) 27, Zrinjski (+1) 26, Radnik (+1) 26, Velež 19, Čelik (+1) 19, Široki Brijeg 18, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 (+1) 3.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Filozof

Borac je u seriju usao zbog izbacivanja iz ekipe Mirica i Vujaklije. Zbog sjajnog tandema po lijevoj strani Cosic-Ziljkic. To je sad razbijeno i istumbano a greske u nizu trenera Krunica su dosle na naplatu. Protiv radnika pravio izmjenu tek u 83, u sarajevu igrao na siguricu pa uveo treceg stopera i odmah primio gol. Danas igrao na siguricu i uveo petog veznjaka i odmah primio gol. Sa druge strane protiv najboljeg kluba u ligi Zelje izasao muski i fajterski i pobjedio 3 razlike

nula

Sad ce neki reci ne mozemo sve pobjediti. Tacno, samo sto je Mladost po formi i rosteru najgora u ligi a opet nas tim iako uz znato vecu podrsku navijaca nego oni, igra jako sramezljivo i povuceno cim izadje iz Banjaluke. Kruniću, ovo je tvoj poraz.

Marko

Borac je vec odradio sjajan posao sa dosta trkacki inferiornom ekipom ima puno bodova. Tesko se oteti utisku da danas Borac na najlaksem gostovanju nije isao na pobjedu nego se branio a pred kraj i odugovlacio i spasavao bod. Krunic proslu ne pravi izmjene na vrijeme, a ovu utakmicu radi sve izmjene krivo jer je najkriticniji bio Miric koji odbranu ne igra, a u napadu je nonsalantan i bezopasan i upravo je za Borcevu seriju zahvalno bilo odsustvo Mirica i Vujaklije iz tima.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC