• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić već ostvario "dabl-dabl": Novi šou Srbina za "potapanje" Utrehta

Autor mondo.rs

Fudbaler Ajaksa strijelac i asistent u novoj pobjedi šampiona Holandije.

Nakon što je prošle godine zaludio fudbalsku Evropu sa 38 golova i 24 asistencije, Dušanu Tadiću ni sada nije dugo trebalo da ostvari dvocifren učinak u obje kategorije.

AJAKS - UTREHT 4:0 (3:0)
/Van de Bek 14, 40, Tadić 24, Martinez 66/

Možda će vas zanimati

Ajaks je ubjedljivo savladao Utreht i tako se učvrstio na prvom mjestu Eredivizije, a Srbin je još jednom bio u centru zbivanja.

Poslije četiri pogotka u mreži Čelsija u utakmici koja će se još dugo prepričavati, "kopljanici" su isto toliko "namijenili" Utrehtu.

Dušan Tadić je bio asistent kod prvog i strijelac drugog pogotka, čime je već stigao do 10 golova i 13 asistencija za Ajaks u svim takmičenjima!

On je to uspio za samo tri mjeseca trajanja sezone. Reprezentativac Srbije je prvo centaršutem pronašao Donija van de Beka na drugoj stativi, a on iz poluvoleja donosi prednost domaćinu na "Johan Krojf" areni.

Samo desetak minuta kasnije je Kvinsi Promes bio u ulozi kreatora, a Tadić sa pet metara lako uspjeva da savlada golmana Martena Paesa.

Kapiten Ajaksa je tako već stigao do, košarkaškim rječnikom, "dabl-dabl" učinka i nastavio sa briljantnim partijama u bijelo-crvenom dresu.

Tadić je od dolaska u Amsterdam učestvovao u čak 85 golova svog tima (48 golova i 37 asistencija), te ne čudi da se nalazi na listi igrača nominovanih za Zlatnu loptu "Frans fudbala".

Zakarija Labjad je u 40. minutu ostavio povratan pas za Van de Beka koji ponovo postiže gol, ovoga puta sa ivice šesnaesterca, da bi u nastavku konačan rezultat postavio defanzivac Lisandro Martinez udarcem glavom poslije kornera.

Utreht nijednog trenutka nije imao šansu da nešto ostvari u ovom susretu jer nijednom nisu ni testirali Andrea Onanu, dok je Ajaks čak 15 puta šutirao u okvir gola gostiju.

Šampion Holandije sada ima devet bodova više u odnosu na prvog pratioca AZ Alkmar, doduše sa utakmicom više.

TABELA: Ajaks (+1) 35, AZ 26, PSV 24, Utreht (+1) 23, Vitese (+1) 23, Herakles (+1) 21, Herenven (+1) 21, Groningen (+1) 21, Viljem II 19, Fejnord 17, Sparta (+1) 16, Tvente 15, Emen 13, Sitard (+1) 12, Den Hag (+1) 10, Cvole 10, Venlo (+1) 9, RKC Valvajk 4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC