• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović kategoričan: Ne zanimaju me rekordi, želim na EURO!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

''Mitrogol'' je trenutno na petom mjestu vječne liste strijelaca za ''orlove''

Sa nova dva gola protiv Luksemburga, Aleksandar Mitrović je preskočio legendarnog Rajka Mitića i našao se na petom mjestu vječne liste strijelaca srpske reprezentacije.

Imajući u vidu trenutnu formu i golgeterski ritam u kome se nalazi već dva kvalifikaciona ciklusa, možemo u najskorije vrijeme očekivati obaranje rekorda koji je na snazi skoro pola vijeka.

Možda će vas zanimati

"Velika je čast biti u društvu takvih vedeta srpskog fudbala. Ne pada mi na pamet da sebe stavljam u istu ravan sa Rajkom, Galićem, Bobekom, Mošom ili Savom. Svakako da ću se truditi da napredujem na toj listi i pitanje je trenutka kada ću preskočiti Bobeka i oboriti rekord. Ali, verujte mi da se ne opterećujem brojkama. Moj posao je da tresem mreže i ja ga obavljam najbolje što mogu. Trudim se da ispunim sve zahteve selektora Tumbakovića i kada je tako, golovi dođu kao logična posljedica. Tako je bilo i na utakmici protiv Luksemburga“, rekao je u intervjuu za agenciju Anadolija reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović.

Tokom reprezentativne karijere, Mitrović je uglavnom tresao mreže glavom ili šutevima iz šesnaesterca. Drugi pogodak protiv Luksemburga je istinsko remek-djelo i bez sumnje njegov najljepši otkako je obukao dres nacionalnog tima.

"Ne pravim razliku između golova. Svaki je lijep na svoj način i svakom se radujem kao da je prvi u karijeri. Za nas napadače je najvažnije da se lopta zakoprca u mreži. I uvijek hoćemo više. Ako damo jedan, želimo i drugi. Bilo je šansi u kojima sam morao bolje da reagujem i možda bih već sada bio na gol-dva od Bobeka, ali ne treba biti alav. Poslije svake utakmice, novine pišu o tome koga sam prestigao, sa kim sam se izjednačio, koliko mi još fali... To su sve detalji koji imaju sekundarnu važnost. Razmišljam isključivo o uspjehu reprezentacije, a rekord će pasti kad-tad. Što se napadač više opterećuje golovima, to ih teže postiže", kaže Mitrović.

Izvor: MN PRESS

Uoči posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na zidovima Sportskog centra u Staroj Pazovi osvanuli su portreti rekordera srbijanskog fudbala. Već u petak uveče, na posteru Aleksandra Mitrovića moralo je da dođe do korekcije broja golova.

"Sami su krivi što su požurili sa tim posterima. Trudiću se da ih natjeram da poslije svake utakmice mijenjaju brojku mojih golova. Šalu na stranu, bitno je da smo došli do nova tri boda u utakmici protiv jako nezgodnog rivala. Luksemburg je znao više puta da iznenadi tokom ovih kvalifikacija. Napravili smo mnogo grešaka u drugom poluvremenu i oni su to znali da kazne. Morali smo znatno ranije da riješimo pitanje pobjednika. Kada imaš dva gola prednosti, očekuje se da protivniku zadaš završni udarac, a mi smo im dozvolili da živnu i da se vrate u meč. Hvala bogu, sve se dobro završilo i sada čekamo rasplet u posljednjem kolu", naglašava Mitrović.

Srbija u nedjelju ne zavisi samo od svog rezultata. Samo u slučaju senzacionalnog kiksa Portugala, "orlovi" mogu do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Bićemo fokusirani na našu utakmicu. Igra se sa navijačima, biće drugačija atmosfera, imaćemo atraktivnijeg rivala. Slažem se sa Dušanom Tadićem da smo u drugom poluvremenu protiv Luksemburga odigrali sramno. Bez žara, sa malo trčanja, katastrofalno... Protiv Ukrajine moramo da budemo na neuporedivo višem nivou ukoliko želimo da osvojimo tri boda. Razumije se da ćemo osluškivati kretanje rezultata u Luksemburgu. Dok postoji nada, moramo da vjerujemo u osvajanje drugog mjesta u grupi“, keže Mitrović.

Tokom intervjua sa Aleksandrom Mitrovićem, kroz miks-zonu je prošao najbolji fudbaler Luksemburga Želson Rodrigez, potapšao po ramenu sprbijanskog asa i šeretski mu namignuo.

"Ne, nije mi ništa obećao pred duel sa Portugalom. Nisam stigao sa njim da razgovaram o tome, ali jesam sam nekolicinom drugih igrača Luksemburga. Dali su riječ da će protiv Portugala igrati sa 100 odsto svojih mogućnosti. Ja sam im poručio da moraju i više od toga. Dokazali su nekoliko puta da znaju da budu veoma nezgodan domaćin. Ukrajinci su ih pobijedili golom u 90. minutu, mi smo se takođe namučili na stadionu 'Žosi Bartel'. Danas nema totalnih autsajdera i ostaje nam nada da će i Portugalci imati mnogo problema protiv Želsona i njegovih drugara", kaže Mitrović.

Mitrović je prokomentarisao i debakl srbijanskih klubova u duelima protiv engleskih ekipa. Zvezda i Partizan su primili ukupno 13 golova od Totenhema i Mančester junajteda.

"Nije to isti nivo. Oni svakog vikenda imaju teške utakmice i ovo im je bila samo jedna u nizu. Zvezda i Partizan osim vječitog derbija nemaju nijedno veće iskušenje u domaćoj ligi. Za njih su dueli protiv Totenhema i Junajteda kao finale Lige šampiona. Tu je i ogroman pritisak, navijači očekuju da se dogodi čudo, a ono je nemoguće ako je razlika između dva rivala toliko velika. U svakom smislu, fizičkom, psihološkom, organizacionom... Imali su i jedni i drugi lijepe šanse na početku utakmica i da su ih iskoristili, možda bi sve dobilo drugačiji tok. Nisu zaslužili da izgube sa tolikom razlikom", rekao je Mitrović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC