• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund od 0:3 do 3:3 protiv "fenjeraša": Rojs u 93. minutu iščupao bod!

Autor mondo.ba

Posljednjeplasirani tim Bundeslige vodio je 0:3 u Dortmundu na poluvremenu, ali je Borusija golom Marka Rojsa u sudijskoj nadoknadi uspjela da stigne do boda - 3:3 (0:3).

Ovakav ishod na "Vestfalenu" u petak uveče niko nije očekivao!

Posljednjeplasirana ekipa u Bundesligi stekla je tri gola prednosti protiv Borusije u Dortmundu već u prvih 45 minuta, ali su "milioneri" u nastavku ipak uspjeli da ostanu neporaženi golom Marka Rojsa u 93. minutu.

BORUSIJA - PADERBORN 3:3 (0:3)

Ipak, ni povratak iz minusa od tri gola nije zadovoljio navijače na "Vestfalenu", koji su zvižucima ispratili izabranike Lusijana Favra, vrlo moguće već od sutra bivšeg trenera Borusije.

Možda će vas zanimati

Već na samom početku, gosti su šokirali "milionere"!

Sjajno je u petom minutu probio po desnoj strani Kaj Preger, predriblao svog čuvara i servirao na tacni loptu za Strelija Mamba, kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu - 0:1.

Od tog trenutka, Borusija je imala posjed lopte, ali osim dvije solidne šanse Rafaela Gereira u 16. i 25. minutu kada je bio neprecizan, nije uspjela čak ni da pogodi okvir gola Leopolda Cingerlea.

Potpuno indisponirani tim sa "Vestfalena" je u 36. minutu doživio novi šok i to opet u režiji Mambe, koji je izbjegao ofsajd zamku i rutinski savladao golmana Romana Birkija - 0:2.

Uslijedile su potom salve zvižduka dupke punog "Signal Iduna Parka", posebno upućene Paku Alkaseru, koji u petak uveče, čestito nije ni dotakao loptu!

Da tragedija bude veća, Paderborn je prije odlaska na odmor povisio na 0:3 poslije novog kontranapada, ali ovog puta, kroz noge Birkija, loptu je do mreže proturio Gerit Holtman!

Nevjerovatno, a u posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima, uključujući i prijateljske utakmice, Paderborn je samo jednom uspio da ostane neporažen protiv Borusije prije pet godina (2:2), a u posljednja dva meča primio je čak 13 golova uz postignuta samo dva.

A večeras, za poluvrijeme je tri puta pogodio mrežu Borusije!

Trener "milionera" Lusijan Favr je u nastavku izveo Alkasera, Mahmuda Dahuda i Nika Šulca i u vatru gurnuo Julijana Brandta, Torgena Azara i Ašrafa Hakimija i praktično u jednom od prvih napada u drugom dijelu, Borusija je smanjila.

Rezervista Hakimi je u kaznenom prostoru pronašao Džejdona Sanča, koji je pogodio sami ugao - 1:3.

Očekivalo se da će tada domaći brzo uspjeti da nadoknade "minus" protiv najgoreg tima Bundeslige, ali do 83. minuta je golman Padeborna sačuvao mrežu.

Tada je Aksel Vitsel glavom pogodio za 2:3, a za izbjegavanje poraza, zaslužan je Marko Rojs u trećem minutu sudijske nadoknade!

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Borusija Dortmund - Paderborn 3:3 (0:3)
/Sančo 47, Vicel 84, Rojs 90+3 - Mamba 5, 36, Holtman 43/

Subota (15.30)

Bajer Leverkuzen - Frajburg
Ajntraht Frankfurt - Volfsburg
Fortuna Dizeldorf - Bajern
Union Berlin - Borusija Menhengladbah
Verder Bremen - Šalke
RB Lajpcig - Keln (18.30)

Nedjelja

Augzburg - Herta (15.30)
Hofenhajm - Majnc (18.00)

TABELA: Borusija Menhengladbah 25, RB Lajpcig 21, Bajern Minhen 21, Frajburg 21, Hofenhajm 20, Borusija Dortmund (+1) 20, Šalke 19, Bajer Leverkuzen 18, Ajntraht 17, Volfsburg 17, Union Berlin 13, Verder 11, Herta 11, Fortuna Diseldorf 11, Augzburg 10, Majnc 9, Keln 7, Paderborn (+1) 5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDOportalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC