• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija propustila da dokusuri Čelsi, Zenit rutinski savladao Lion!

Autor mondo.rs

Mečevima u Valensiji i Sankt Petersburgu počelo peto kolo grupne faze u još dve grupe ovosezonskog izdanja Lige šampiona.

Fudbaleri Zenita su pogocima Dzjube i Ozdoeva uspeli da savladaju Lion na svom terenu i tako preotmu Francuzima drugo mesto na tabeli. Valensija i Čelsi su podelili bodove u jednom od najboljih mečeva u sezoni.

Pred poslednje kolo u grupi G, pitaće se Zenit. Pobeda u ovom meču dala im je mogućnost da sami odlučuju o svojoj sudbini, a ekipa Liona je propustila ogromnu šansu. Njima bi pobeda na ovom meču donela mnogo. Zanimljiviji meč ipak smo gledali na drugom kraju Evrope, u Španiji.

Dok je Zenit uspeo da sačuva svoju mrežu, i pored nekoliko dobrih prilika za goste, u Valensiji niko to nije uspeo. Ne samo da su Valensija i Čelsi postizali po gol u oba dela meča, već su mogli da ih postignu i mnogo više na večerašnjem susretu.

Na Mestalji smo videli četiri postignuta gla, promašen penal i barem dvocifren broj sjajnih prilika. Uglavnom za Valensiju, ekipu koja ne pamti kada se ovoliko ispromašivala.

Poveo je domaći tim nakon udarca Solera i sjajne asistencije koju je stvorio rodrigo. Poveli su, ali tek nakon nekoliko dobrih šansi koje su otišle u nepovrat, uglavnom preko Maksija Gomeza.

Samo minut kasnije izjednačio je Kovačić, svojim prvim golom u plavom dresu, na 71. meču koji je odigrao za tim iz glavnog grada engleske. Na poluvreme se otišlo uz nerešen rezultat, ali i povredu Abrahama koja bi mogla da zabrine Frenka Lamparda.

Kako su se igrači vratili iz svlačionice, tako je Čelsi počeo da igra bolje. Pulišić je pogodio u petom minutu nastavka, a gol je priznat tek negde u osmom. gledao se VAR, ponovo se izvlačile linije i na kraju je odlučeno da gol - VAŽI!

Nije sudija Cvaler bio loš ni prema Valensiji danas. Jedan sporan kontakt u kaznenom prostoru ''Plavaca'', okarakterisao je kao penal. Žoržinju je Gaja pritrčao sa leđa, a noge su im se upetljale da se ne zna ko koga faulira u datoj situaciji.

Kepa je znao da pročita Pareha, iskusnog vezistu i kapitena domaćih. Ne samo da je pročitao gde će oići udarac, već ga je i fenomenalno zaustavio. Prednost je i dalje bila na strani Lampardovog tima.


Iznenađenje je neočekivano doneo Vas, koji nije ni želeo da šutne ka golu. Umesto da uputi centaršut, lopta je dobila neobičnu putanju, pa je od dalje stative Kepinog gola završila iza njegovih leđa.

Do kraja je bilo sasvim dovoljno vremena da se rezultat još nekoliko puta promeni, a to je moglo da se desi na obe strane terena. Valensija je meč završila sa 7 udaraca u okvir gola, Čelsi sa 5 takvih pokušaja, ali je dobrih prilika, čini se, bilo i više od toga.

Čini se da je podela bodova na ovakvom susretu, za koji smo želeli da potraje još više, bila najpravednija. Igralo se sedam minuta nadoknade u drugom delu meča, ali ne bismo imali ništa protiv da je bilo još fudbala.

U poslednjem kolu grupne faze Zenit će gostovati u Portugalu, dok će fudbaleri Liona na svom stadionu igrati protiv Lajpciga.

Pogledajte video izveštaje sa mečeva odigranih u Francuskoj i Engleskoj.



U poslednjem kolu grupne faze Čelsi će na svom terenu dočekati Lil, ekipu koja neće igrati Ligu šampiona narednog proleća, dok će Valensija gostovati u Amsterdamu, prošlogodišnjem polufinalisti takmičenja.

Sastav Valensije: Silesen, Kosta (od 67. Gameiro), Garaj, Gabrijel, Gaja, Tores (od 74. minuta Kokelan), Pareho, Vas, Soler, Rodrigo, Gomez
Sastav Čelsija: Kepa, Aspilikueta, Zuma, Kristensen, Džejms, Žoržinjo (od 72. minuta Emerson), Kante, Kovačić, Pulišić, Vilijan, Abraham (od 46. Bašuaji)

Sastav Zenita: Keržakov, Rakitski, Ivanović, Karavaev, Santos, Barios, Ozdoev, Kuzjajev, Druizi (od 81. Žirkov), Azmun (od 83. Erohin), Dzjuba
Sastav Liona: Lopes, Duboa, Marselo, Andersen (od 83. Đouri), Denajer, Marcal (od 60. minuta Kone), Traore, Rejne-Adelejd, Tusar, Korne (od 75. minuta Čerki), Dembele

Tok utakmica:

KRAJ Valensija i Čelsi su podelili bodove na Mestalji, pa će šest kolo dati ocenu o tome čija je sezona u Evropi uspešnija.

90+5 minut
Šta sve uspeva da promaši Valensija! Još jedna neverovatna šansa je otišla u nepovrat, a opet je Rodrigo imao zicer pred golom tima iz Londona.

KRAJ - Nakon pobede 2:0 protiv Liona, Zenit je preuzeo drugo mesto na tabeli i u poslednjem kolu će sami odlučivati o svojoj sudbini!

90+2 minut
Zenit pravi poslednju izmenu, Sutormin je na terenu umesto Kuzjajeva.

85. minut
Zenit je uspeo da duplira prednost! Ozdoev, koji se nekoliko minuta ranije žalio na povredu, verovatno donosi pobedu svojoj ekipi!

82. minut Danijel Vas je strelac gola za izjednačenje! Želeo je da centrira momak koji je u toku meča prešao na poziciju desnog beka, ali je to bio šut. Pogodio je dalju stativu, a od nje se lopta odbila u gol koji čuva Kepa! Nerešeno je na Mestalji!

81. minut
Prvu izmenu je napravio i Zenit, Žirkov je zamenio povređenog Druisija.

80. minut
Izvršene su sve izmene u Valensiji. Domaći tim je poslao Kang-Ina na teren, dok je kod gostiju šansu dobio Mejson Maunt. Igru su napustili Soler i Vilijan.


75. minut Prinudna promena u ekipi Liona. Korne je ostao da leži i on neće moći da nastavi meč. Sada je u igri Čerki. U istom momentu menja i trener Valensije koji u igru šalje Kokelana, dok je meč završen za Toresa.

72. minut Potrošio je Frenk Lampard i drugu izmenu, ali je ovom prilikom promenio i formaciju. Sada će igrati sa tri štopera i dva beka, pošto je umesto Žoržinja na terenu biti Emerson.

70. minut O dešavanjima u Valensiji dovoljno će vam reći tvit Čelsijevog zvaničnog naloga!


67. minut Prva izmena i u redovima Valensije. Kosta je napustio teren, Danijel Vas će se vratiti na mesto desnog beka, a u igri je Kevin Gameiro. Vrlo ofanzivna promena u domaćem timu.

63. minut Kontakt Žoržinja i Gaje u kaznneom prostoru ekipe iz Londona okarakterisan je kao penal. Iskusni Pareho stavio je loptu na belu tačku, ali njegov udarac po sredini gola nije namučio Kepu! Sećate se kad je hteo da brani penale? Sad je odbranio!

60. minut Prva izmena i na utakmici u Sankt Petersburgu. nezadovoljan rezultatom, trener gostiju mora da menja. Umesto Marcala u igri je sada Kone.

57. minut JOŠ JEDNA NEVEROVATNA ŠANSA VALENSIJE! Kepa je pogrešno procenio situaicju i istrčao na ivicu kaznenog prostora, Kristensen je loše ''očistio'', a rodrigo nije pretvorio u gol ovaj nesporazum. Umesto da šutira iz prve, na prazan gol, pokušao je da smiri loptu, a zatim i lobuje istrčalog golmana. Nije bio precizan, prebacio je čitav gol!

57. minut Sve je opasniji Olimpik iz Liona. Pretili su nekoliko puta u nastavku meča, očigledno spremni da se izbore barem za bod na Krestovski stadionu.

50. minut Slavili su igrači Čelsija, ali... Kante je sjajno ubacio loptu pred kazneni prostor, Zuma je bio najviši u skoku, a Pulišić je loptu sproveo u mrežu. Nakon dugih konsultacija sa VAR tehnologijom, Feliks Cvajer je priznao pogodak gostima iz Londona. Nije bilo ofsajda!

20:00 Meč u Valensiji počinje nešto kasnije, jer je i prvi deo susreta završen nakon onog u Sankt Petersburgu. Na meču u Rusiji nema promena, a u Španiji je Bašuaji zamenio povređenog Abrahama.

19:55 Navijači Zenita su iskoristili evropski meč svog tima da se prisete prve šampionske titule tima iz Sankt Petersburga. Oni su sjajnom koreografijom odali počast trofeju osvojenom pre 35 godina.



19:50 Finiš prvog dela na Mestalji prošao je u znaku Kovačića, koji je bio najzapaženiji na terenu u tim momentima. Reprezentativac Hrvatske je postigao svoj prvi gol za Čelsi, a ovomu je čak 71. utakmica u tom klubu!

19:44 Poluvreme je na oba meča. U Rusiji se igralo dva, a u Španiji tri minuta nadoknade. Sada su igrači na pauzi, nakon što su nam priredili šou u finišu prvog dela meča. Sudijska nadoknada u Španiji odužila se zbog povreda Garaja i Abrahama, koji će možda zbog toga i napustiti igru.


42. minut Vodi i Zenit, gol je i u Sankt Petersburgu. Dzjuba je pogodio mrežu gostiju iz Francuske, za veoma važnu prednost. Njima bi pobeda bila zlata vredna. Santos je izveo korner, a visoki napadač je bio najbolji u skoku.

41. minut Nije se igralo ni minut nakon gola Valensije! Čelsi je praktično u prvom napadu nakon primljenog gola uspeo da izjednači. Dva puta su igrači domaćeg tima izbacivali loptu, ali je ona završila na nozi Matea Kovačića. Kazna za lošu odbranu!

40. minut Ponovo je Rodrigo imao previše vremena na desnoj strani napada, iskoristio je te trenutke za sjajan centaršut, a Soler je sa nekoliko metra matirao golmana Čelsija. Nije zahvatio loptu kako je želeo, ali je pogodio gol gostiju iz Londona! Valensija vodi 1:0!

38. minut Moralo je do sada da bude golova u Valensiji. Probao je sada i Tami Abraham, ali je silesen fenomenalnom intervencijom spasao svoj tim!

36. minut Azmun pogađa stativu za Zenit, a Kante prebacuje gol Valensije. Mreže su još uvek netaknute, a najviše dobrih šansi stvorila je Vlaensija. Istina, sve su one bile plod Čelsijevih grešaka.

33. minut Golova još uvek nema, ali žutih kartona ima. Nakon što je Vas dobio žuti karton u dresu Valensije, a Andersen u dresu Liona, svaki od četiri tima koji su na terenima trenutno ima po jednog opomenutog igrača.

30. minut Ponovo je Valensija izgradila sjajan kontranapad, ponovo je sve uprskao Maksi Gomez. Igrači Čelsija su izgubili loptu u opasnoj zoni, španski tim se lepo transformisao u napad, ali je Gomez ponovo propustio priliku. Ovog puta je zahvatio loptu, ali je nakon odbrane Kepe Valensija dobila samo korner.

25. minut Nezgodan sudar glavama u kaznenom prostoru Valensije. Kurt Zuma i Gabrijel, znanci još iz dana kada je Brazilac igrao u Arsenalu, ostali su da leže na travi nakon jednog vazdušnog duela.

18. minut AUH! Kakva je ovo prilika bila za Valensiju. Otvorila se kontra za španski tim, a idealno dodavanje na drugoj stativi nije iskoristio Gomez. Zapravo, napadač Valensije je promašio čitavu loptu koju mu je poslao Rodrigo!

16. minut Nema velikih uzbuđenja. Ekipa Čelsija deluje malo bolje od Valensije, ali za sada bez pravih prilika. Do sada smo videli dva žuta kartona, a u beležnice su upisani Žoržinjo (Čelsi) i Kuzjajev (Zenit).

10. minut Prvo uzbuđenje za večeras je pokušaj Sardara Azmuna sa ivice kaznenog prostora, ali bez većih problema za Lopesa.

18:55 Počela su oba meča u prvom terminu namenjenom za najbolji evropski fudbal.

18:50 Arbitar Orsato u Sankt Petersburgu, a njegov kolega Cvajer u Valensiji izveli su igrače oba tima na teren. Kapiten Zenita na večerašnjem meču će biti Branislav Ivanović.

Rezultati 5. kola:

Grupa G

Zenit - Lion 2:0 (1:0)
/Dzjuba 42, Ozdoev 83/
Lajpcig - Benfika (21:00)

Tabela: Lajpcig 9, Zenit 7, Lion 7, Benfika 3.

Parovi poslednjeg kola (10. decembar): Benfika - Zenit, Lion - Lajpcig.

Grupa H

Valensija - Čelsi 2:2 (1:1)
/Soler 40, Vas 81 - Kovačić 41, Pulišić 50/
Lil - Ajaks (21:00)

Tabela: Čelsi 8, Valensija 8, Ajaks 7, Lil 1.

Parovi poslednjeg kola (10. decembar): Ajaks - Valensija, Čelsi - Lil.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC