• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo poražen u Mančesteru, ali izvukao ''živu glavu''

Autor mondo.rs

Povratak Murinja na Old Traford, šta je više potrebno za spektakl? Derbi kola je odigran u Mančesteru.

Ekipe Mančester junajteda i Totenhema sastale su se u okviru 15. kola Premijer lige. Pored toga što su igrala dva velika engleska tima, ovaj meč je bio zanimljiv i zbog Murinja.

Na kraju je Portugalac imao dva razloga za nezadovoljstvo. Njegov tim je upisao poraz u u Mančesteru (2:1), a on je bio učesnik jednog neobičnog incidenta već u uvodnom delu meča.

Možda će vas zanimati


MANČESTER JUNAJTED - TOTENHEM 2:1 (1:1)
/Rašford 6, 49 - Ali 39/

Hari Vinks je neoprezno startovao, a Danijel Džejms, krilo Mančestera, preleteo preko fudbalera Totenhema. Po nesreću svih aktera ovog incidenta, zaustavio se tek kada je glavom udario u noge nekadašnjeg menadžera tima sa Old Traforda.

Vezista gostujućeg tima je ''nagrađen'' žutim kartonom, a Džejms i Murinjo su iz ovog okršaja izašli bez povreda. Biće zanimljivo čuti šta o tom događaju ima da kaže novi menadžer ''Pevaca''.

Utakmica je počela dominacijom domaćeg tima, ekipe koja je mnogo ozbiljnije i konkretnije pristupila ovom susretu. To se videlo već u šestom minutu, kada je poigravanje Orijea kaznio Rašford. Istina, pomogla mu je i loša intervencija Gazanige.

Ne može niko kriviti Argentinca na golu Totenhema jer je do poluvremena postao najbolji igrač svog tima. Branio je dobro, nekoliko puta je spašavao svoj tim i zadržao je sve pokušaje domaćina, a uglavnom Markusa Rašforda. 

Nakon minijature Dele Alija, momka koji se preporodio Murinjovih dolaskom, Totenhem je, možda i nezasluženo, stigao do nerešenog rezultata. Fred je statirao na ivici peterca, a engleski reprezentativac se sjajno okrenuo, pre nego što je savladao De Heu.

Zbog gola koji je postignut u finišu prvog dela, očekivalo se da malo padne Mančester junajted. Nije se to desilo, na nastavak meča su izašli podjednako hrabro, pa je i rezultat u uvodnim minutima drugog dela bio isti.

Ponovo je glavnu ulogu imao Rašford, najbolji igrač ''Crvenih đavola'' ove sezone. Prošao je lako pored Orijea, ušao u duel sa Sisokom, a onda nakon što ga je vezista Totenhema nagazio, pao za kazneni udarac.

Bilo je problema sa penalima za Junajted ove sezone, ali je sada Markus bio siguran. Četvrti meč uzastopno na kom Totenhem prima minimum dva gola. Pogađate, Murinjo je stigao na početku te serije.

Ovaj meč je bio 21. koji je Žoze Murinjo vodio protiv Mančester junajteda. On je do sada imao pobedu i remi kao trener Porta, pobedu i remi kao trener Reala i remi i poraz kao trener Intera. Najviše puta je sedeo na klupi Čelsija, sa kojim ima sedam pobeda, pet remija i dva poraza.

Ovom pobedom se Mančester junajted dokopao šestog mesta na tabeli, ali uz napomenu da Šefild i Arsenal mogu da ih preteknu. Totenhem je sada na osmom mestu, a i oni mogu da padnu, u zavisnosti od sutrašnjih rezultata.

Mančester junajted je ovim rezultatom nastavio niz mečeva bez poraza, koji sada iznosi četiri, ali i prekinuo seriju od dva remija. Totenhem je nakon serije od tri pobede doživeo i prvi poraz od kako je na klupi Žoze Murinjo.

Mančester junajted: De Hea, Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Jang, MekTominej, Fred, Džejms, Lingard (od 87. Šo), Rašford, Grinvud (od 80. Pereira)
Totenhem: Gazaniga, Orije, Sančez, Aldervereld, Fertongen, Sisoko (od 86. Lo Selso), Vinks (od 70. Ndombele), Lukaš Moura (od 64. Eriksen), Ali, Son, Kejn

Rezultate ovog kola, kao i tabelu nakon odigranih mečeva, možete pogledati na sledećem linku.

Lista strelaca: Vardi 14, Abraham 11, Obamejang 10, Mane, Rašford, Aguero 9, Puki, Ings, Sterling 8

Parovi 16. kola: Everton - Čelsi, Bornmut - Liverpul, Totenhem - Barnli, Votford - Kristal Palas, Mančester siti - Mančester junajted, Aston Vila - Lester, Njukasl - Sautempton, Norič - Šefild junajted, Brajton - Vulverhemtpon, Vest Hem - Arsenal

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC