• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop je pomogao Evertonu da donese odluku, sve je spremno za povratak!

Autor mondo.rs

Marko Silva nije više menadžer "karamela".

Dan nakon što je njegov sastav na "Enfildu" primio pet komada i pao u zonu ispadanja, Marko Silva (42) dobio je otkaz na dva kilometara udaljenom "Gudison parku".

Da li već u subotu od 13.30 protiv Čelsija na istom mjestu ili u nekoj od narednih utakmica, navijači Evertona najvjerovatnije ugledaće dobro poznato lice na klupi, Dejvida Mojesa, koji je do odlaska u Mančester junajted na poziv sera Aleksa Fergusona u junu 2013. godine vodio "karamele" na 516 utakmica.

Skor Silve na klupi Evertona je 25-11-25 (90:85).

Everton je ljetos doveo Aleksa Ivobija iz Arsenala (30,4 miliona evra), Moize Kena iz Juventusa (27,5), Anbdrea Gomeša iz Barselone (25), Žan-Filipa Gbamina iz Majnca (25), Fabijana Delfa iz Sitija (9,5), Đibrila Sidibea iz Monaka (pozajmica, 2,5) i Jonasa Lesla iz Hadersfilda (slobodan igrač).

Silva, koji je Everton preuzeo 31. marta 2018. poslije polusezone na klupi Votforda, potrošio je 120 miliona evra na pojačanja u julu i avgustu, a potom ostvario četiri pobjede u 15 rundi Premijer lige ove sezone i spustio klub ispod crte zajedno sa Noričem i pomenutim Votfordom.

Silva je prošle sezone zabilježio skor 15-9-4, osvojio 54 boda i završio kao osmi na tabeli uz eliminacije u četvrtoj rundi FA i trećoj rundi Liga kupa. Gilfi Sigurdson i Rišarlison sa po 14 golova bili su najbolji strijelci, a na "Gudisonu" se okupljalo prosječno 38.780 navijača.

Mojes, koji je na "Old trafordu" dočekan transparentom "The Choosen One" kao prvi menadžer poslije Fergusonovih 26 godina, nigdje u prethodnih šest godina nije imao uspjeha kao u Evertonu. Junajted je vodio na 51, Real Sosijedad na 42, Sanderlend na 43, a Vest hem na 31 utakmici.

Bez posla je od 16. maja 2018. kada ga je u istočnom Londonu zamijenio Manauel Pelegrini.


Everton, kojim od 27. februara 2016. upravlja većinski vlasnik Ferhad Moširi, biznismen iranskog porijekla sa prebivalištem u Monaku, ima devet titula prvaka u 141 godini postojanja i pet FA kupova.

Plavi klub iz Liverpula nije bio šampion od 1987, a posljednji trofej osvojio je 1995. trijumfom od 1:0 u finalu Kupa na "Vembliju" protiv Mančester junajteda, kada je strijelac jedinog gola bio Pol Ridaut.

"Karamele", za koje između ostalih navija i Silvester Stalone, završile su kao četvrte na tabeli u sezoni 2004/05 - upravo pod Mojesom - a, od tada tri puta bile pete. Od Škotovog odlaska na "Old traford" plasman ekipe na tabeli bio je 5, 11, 11, 7, 8. i 8. mjesto. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC