• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Het-trik Milika, MAJSTORIJA Salaha - prošli Napoli i Liverpul
 Het-trik Milika, MAJSTORIJA Salaha - prošli Napoli i Liverpul

Het-trik Milika, MAJSTORIJA Salaha - prošli Napoli i Liverpul

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Napoli je "rutinirao" borbene goste, dok je Liverpul za 100 sekundi "rešio" simpatične Austrijance.

Favoriti su uradili šta je trebalo: iz grupe "E" kao prvi ide dalje šampion Evrope Liverpul, a drugi je Napoli, dok će Salcburg,najsimpatičniji tim ove sezone u Ligi šampiona, ipak u eliminacionu fazu Lige Evrope.

Napoli je pobedio 4:0, a Liverpul 2:0.

Veče su obeležili het-trik Arkadijuša Milika, koji se vratio posle mesec dana pauze, i 100 sekundi Liverpula u Austriji, koliko mu je trebalo da postigne dva gola. Veče će se pamtiti po majstoriji Mohameda Salaha. Osim toga, ovo je prva utakmica ove sezone u Ligi šampiona da je Liverpul sačuvao svoju mrežu, kao i prvi put u istoriji da Napoli završi prvu fazu takmičenja bez poraza.

Možda će vas zanimati

U Salcburgu je počelo žestoko - u prvih 10 minuta viđene su četiri izgledne šanse, po dve na obe strane. Za domaće je oba puta u prilici bio Hi-Čan Hvant, dok su za goste neprecizni bili Salah i Mane. Tačnije, golman domaćina Cican Stanković je više puta pokazao šansu.

Igralo se posle toga u brzom tempu. Većina timova se bori da održi Liverpulov tempo, ali ga je Salcburg večeras u nekoliko navrata i nadmašio. Imao je Salcburg svoje šanse, najbolje nisu iskoristili Hvang i Holand, imao je čak i više šuteva na gol u prvih 45 minuta, ali se poluvreme završilo bez golova. Treba reći i da je gost ipak imao bolje prilike u prvom delu igre, ali da su se istakli najviše Stanković i Alison Beker.

Štaviše, ovo je poluvreme sa najviše šuteva bez postignutog gola u Ligi šampiona u poslednjih 15 godina.

Kako se završilo prvo, tako se nastavilo i drugo poluvreme što se tiče tempa, ali je Liverpul zaigrao sigurnije i pametnije.

Prvu šansu je, međutim, imao Salcburg, ali je Alison istrčao i presekao pas pre nego što je lopta stigla do Hvanga. Samo tri minuta kasnije, Mane je prelepo proigrao Salaha, koji je podigao loptu preko Stankovića, ali i preko prečke sa oko 10 metara.

Nastavio je Liverpul da opseda gol domaćina, ali se Salcburg dobro branio sve do 57. minuta, kada je ipak poklekao pred kvalitetom Liverpula. Alexander-Arnol počeo je akciju tako što je uputio dijagonalni pas ka Robertsonu, koji je proigrao Manea. On je sebi dao "for" u šesnaestercu, pretrčao odbranu, a onda sa leve strane centrirao u sredinu. Tamo je skočio Keita i glavom je smestio loptu u mrežu.

Samo 100 sekundi kasnije bilo je 0:2. Henderson je sa svoje polovine terena uputio pas ka Salahu. Tu loptu je presekao Onguene, spustio je glavom ka istrčalom Stankoviću, ali se Egipćanin izborio za loptu i skoro sa gol-linije je ubacio u "malu mrežu". Pomalo neverovatan gol, ali svakako majstorski.

Salcburg je u prvoj utakmici uspeo da sustigne 3:0 i izjednači i to je i večeras verovatno imao na umu. Nije se ekipa predavala, ali je delovalo da je bez energije i da je ispražnjena.

Liverpul je tada preuzeo kontrolu meča. Nije da je potpuno neutralisao Salcburg, ali ga je lepo kontrolisao. Imao je gost još nekoliko dobrih šansi, ali nije uspeo da postigne i treći gol.

U Napulju je sve rešeno u prvom poluvremenu. Unapred otpisani Genk je izašao da se nadigrava i imao je nekoliko dobrih šansi, ali je domaći tim mogao da računa na oporavljenog Milika. Poljak je zaigrao posle mesec dana pauze i pokazao koliko će značiti Napoliju.

U trećem minutu odbrana Genka napravila je katastrofalnu grešku, pošto nije uspela da raščisti loptu nakon kornera, tako da je ostavila svog golmana samog sa napadačima Napolija. Taj poklon je iskoristio Milik i smestio loptu u mrežu.

U 26. minutu bilo je 3:0. Bio je to mat u tri poteza: loptu sa centra je na desnoj strani primio Đovani Di Lorenco, centrirao je u šesnaesterac, a tamo je iz prve dočekao Milik i poslao u mrežu za 2:0.

U 38. minutu Kaljehon je izbio sam pred golmana Genka Vandevorta, koji ga je preoštro srušio. Nakon toga je dobio i žuti karton zbog protesta. Milik je bio siguran za 3:0.

U drugom poluvremenu se nije dešavalo praktično ništa bitno osim četvrtog gola Napolija.

U 75. minutu, Kasper De Nore je igrao rukom u svom šesnaestercu, tako da je dosuđen još jedan penal za Napoli. Dris Mertens je bio siguran i udarcem po sredini gola donosi velikih 4:0 Napoliju. Do kraja meča se nije dešavalo ništa vredno pomena.

Pratite sve rezultate u tekstualnom prenosu večerašnjih mečeva od 21.

Pročitajte i ovo


Autor mondo.rs
20:46

Kraj i u Salcburgu, imamo konačnu tabelu

Liverpul je pobedio 2:0 i ide dalje sa prvog mesta. Napoli je drugi, a Salcburg će u Ligu Evrope.

20:45

Kraj u Napulju

Završila se utakmica u Napulju, 4:0...

20:30

Mertens donosi 4:0 Napoliju, rešene su stvari u Napulju...

Kasper De Nore je igrao rukom u svom šesnaestercu, tako da je dosuđen još jedan penal za Napoli. Dris Mertens je bio siguran i udarcem po sredini gola donosi velikih 4:0 Napoliju. Rešene su stvari San Paolu.

20:23

Mirno je u Napulju, Genk kao da se predao

Ništa bitno se ne dešava u Napulju. Trener Genka Hanes Vulf je zamenio napadača, tako da će umesto Samate igrati Bongonda.

20:21

Salah postiže drugi gol za Liverpul:

20:15

Samo dva minuta su trebala Liverpulu da pokaže zašto je šampion Evrope

Prvo je u 57. minutu Sane sjajno prodro po levoj strani, ušao u 16, a onda centrirao ka sredini. Tu loptu je glavom dočekao Keita i smestio je u mrežu, iskupivši se tako za promašaj iz prvog poluvremena. Samo minut kasnije, Salah je pokazao koliki je majstor - iskoristio je grešku Salcburga, prodro po levoj strani, ali ga je odbrana saterala skoro do gol auta. Ipak, Egipćanin je praktično iz mrtvog ugla poslao loptu preko istrčalog Stankovića u suprotnu "malu mrežu". Alal vera, majstore!

20:11

Majstorija Salaha - 2:0 za Liverpul!

Fantastični gol Salaha za 2:0 - furiozno drugo poluvreme prvaka Evrope!

20:09

Gol! Vodi Liverpul!

Šampion Evrope poveo je u Austriji, strelac je Nabi Keita.

20:04

Nastavljaju se uzbuđenja u Salcburgu, ovog puta je domaćin imao priliku

Sjajno je Holand primio pas na grudi, spustio je loptu na sreću, a onda iz šesnaesterca pucao u spoljni deo mreže. Imao je sreće ovog puta prvak Evrope!

19:59

Nastavljena su druga poluvremena, bez izmena

Napoli vodi 3:0 protiv Genka, a u duelu Salcburg-Liverpul nema golova. Nijedan trener nije ništa menjao.

19:56

Milik se posle mesec dana vratio u tim Napolija i već je postigao het-trik u prvom poluvremenu protiv Genka! Još jednom se pokazalo koliko je Poljak bitan za tim iz Napulja.

19:48

Kako stvari trenutno stoje?

Napoli vodi protiv Genka 3:0, dok je u Salcburgu nerešeno. Ako ovako ostane, Napoli će sa prvog mesta u drugu fazu. "Partenopei" stvarno sjajno igraju Ligu šampiona, gde nemaju nijedan poraz, za razliku od Serije A, gde se prilično muče. No, sudeći po prvih 45 minuta, teško da u Salcburgu neće biti golova.

19:46

Napoli pred drugom fazom

Završeno je i prvih 45 minuta u Napulju i reklo bi se da je Napoli osigurao prolaz. Istina, imao je i Genk nekoliko šansi, ali teško je poverovati da će postići četiri gola i odbraniti svoj do kraja. Treba reći i da je penal dosuđen nakon što je Kaljehon izbio sam pred golmana Genka Vandevorta, koji ga je preoštro srušio. Nakon toga je dobio i žuti karton zbog protesta. Poluvreme.

19:42

Još jedna velika šansa Liverpula za kraj poluvremena

Salcburg je imao izglednu situaciju, ali se Minamina spetljao. Liverpul je odmah pokrenuo kontru, lopta je očas posla stigla do kaznenog prostora domaćina. Salah je sproveo loptu do Nabija Keite, ali se večeras sjajni Cican Stanković sjajno postavio i "ušao" u šut Keiti, koji je bio na pet metara od gola. Kraj prvog poluvremena, bilo je uzbudljivo i imalo se šta videti. Istakli su se golmani, pogotovo domaćina. Nadajmo se da će i drugo poluvreme biti ovako zabavno.

19:35

Het-trik Milika, Napoli praktično završio posao!

Kako stvari stoje, Napoli je sve završio u prvom poluvremenu, osim ako se ne desi čudo. Milik je mirno realizovao penal i doneo svom timu velikih 3:0. Teško je poverovati da će se ovde stvari promeniti.

19:33

Milik udvostručava prednost!

Mat u tri poteza: loptu sa centra je na desnoj strani primio Đovani Di Lorenco, centrirao je u šesnaesterac, a tamo je iz prve dočekao Milik i poslao u mrežu za 2:0!

19:21

Uzbudljivo je i u Napulju, Genk ređa šanse

Genk se oslobodio pritiska u Napulju i imao dve dobre prilike. Prvo je Džozef Peintsil šutirao sa velike daljine, ali je za malo promašio gol. Nastavio je belgijski tim da napada, a Pol Onuaču je iz šesnaesterca šutirao tik pored gola!

19:17

Malo je opao tempo u Austriji, ali uzbuđenja ne prestaju

Smirila se malo utakmica posle frenetičnih prvih 10 minuta. Salah je sjajno šutirao, ali je Stanković pravovremeno reagovao, posle i odbrana Salcburga, a onda je Aleksander-Arnold šutirao preko gola. Nakon toga je domaći tim imao kontri tri na tri, ali je Alsion Beker bio na mestu.

19:14

Klopa svi vole, ovom navijaču je dao autogram pre početka utakmice:

19:10
19:05

Sjajan tempo u Salcburgu, od početka "pršti" na sve strane!

Počelo je "vatrometom" u Salcburgu! Domaći tim je u prvom minutu imao izglednu šansu preko Hi-Čan Hvanga. Liverpul je uzvratio preko Mohameda Salaha u petom minutu, ali je Cican Stanković bio spreman. Hvang je u sedmom imao još jednu dobru šansu, a Liverpul je odmah uvzratio preko Manea.

19:02

Napoli već poveo!

3' - Odbrana Genka napravila je katastrofalnu grešku, pošto nije uspela da raščisti loptu nakon kornera, tako da je ostavila svog golmana samog sa napadačima Napolija. Taj poklon je iskoristio Arkadijuš Milik i smestio loptu u mrežu!

18:50

Dve utakmice počinju u 18.55

U Napulju igraju Napoli-Genk, dok Liverpul gostuje u Salcburgu.

Kompletnu računicu pred poslednje kolo pročitajte OVDE.

Sve utakmice pratite u tekstualnom prenosu na MONDU, a televizijski na Areni sport.

UKRATKO

  • Ovo će najverovatnije biti poslednja utakmica Karla Anćelotija
  • Napoliju je dovoljan bod, Genk je već eliminisan
  • Mnogo je kombinacija u igri večeras
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije