• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lampard analizira Bajern i prisjeća se prošlosti: Morali smo protiv velikih

Autor mondo.rs

Fudbaleri Čelsija će u prvoj rundi nokaut faze Lige šampiona odmjeriti snage sa Bajernom, a Frenk Lampard ima istoriju susreta sa tim timom.

Žrijeb u Nionu je spojio neke zanimljive parove, a navijači Čelsija i Bajerna ne mogu biti srećni zbog ishoda izvlačenja kuglica. Repriza finala iz 2012. godine donijeće nam dva meča velikih rivala.

Sada će na klupi tima iz Londona sjediti Frenk Lampard, čovjek koji je ranije imao priliku da igra protiv bavarskog giganta. Jedna od najvećih legendi Čelsija dobro se sjeća tih susreta.

Možda će vas zanimati

Dvomeč koji će biti odigran na proljeće mnogo će značiti menadžeru Čelsija. Iako mu je ovo prva godina na trenerskoj poziciji u klubu, već je uradio sjajne stvari, a kao kruna toga došao je okršaj sa starim poznanikom.

''Znali smo ovo čim smo prošli grupnu fazu. Preostali su samo jaki protivnici, morali smo da igramo protiv nekog velikana. Žrijeb je težak, ali je dobar. Imamo istoriju susreta sa Bajernom, ali će ovi mečevi biti drugačiji. Bićemo spremni za taj izazov'', rekao je nekadašnji kapiten ''Plavaca''.

Čelsi i Bajern su se tokom prethodnih petnaest godina sastali četiri puta. Prvi put još 2005. godine, u četvrtfinalu Lige šampiona, a zatim 2012. u finalu istog takmičenja i godinu dana kasnije u Superkupu Evrope.

Frenk Lampard je kao igrač bio učesnik svakog od ta četiri susreta. Tokom dvomeča sa Bavarcima koji je Čelsi prošao tri puta je bio strijelac, u finalnom meču su na Bajernovom stadionu momci iz Londona stigli do ''ušatog'' pehara, a u Superkupu je pogodio sa bijele tačke u penal seriji, što nije bilo dovoljno za trofej.

Predvodniku nove generacije Čelsija, koja će biti dodatno pojačana u januaru, ovi mečevi će izazvati posebna sjećanja. Uglavnom lijepa, pošto je do sada imao uspjeha protiv njemačkog tima.

Ekipa Čelsija je do nokaut faze stigla sa druge pozicije u svojoj grupi, iza prvoplasirane Valensije.

U toj grupi su bili i fudbaleri Ajaksa, koji su na veliko iznenađenje, završili takmičenje već u grupnoj fazi.

Bajern je u grupi sa Crvenom zvezdom, Olimpijakosom i Totenhemom imao svih šest pobjeda. Po tome su jedinstveni u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC