• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija ponovo na terenima u BiH - potpisao za Zrinjski na tri godine!

Autor mondo.ba

''Danas ponosno mogu reći da se vraćam u klub u kojem se odlično osjećam, ali i grad za koji me vežu najljepše uspomene'', prve su Bilbijine impresije.

Nemanja Bilbija ponovo je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Napadač rođen 1990. godine u Banjaluci, gdje je i počeo karijeru, vraća se u – mostarski Zrinjski, sa kojim je danas dogovorio trogodišnju saradnju!

Možda će vas zanimati

Bilbija je dres ''plemića'' nosio od februara 2016. do januara 2019. godinu i za to vrijeme, tokom tačno 100 odigranih utakmica za tim iz Mostara, učestvovao u osvajanju tri šampionske titule. Preselio se potom u južnokorejski Gvangvon, sa kojim se nedavno razišao.

''Prije dvanaest mjeseci Zrinjski sam napustio punog srca i srećan zbog tri sjajne godine, a danas ponosno mogu reći da se vraćam u klub u kojem se odlično osjećam, ali i grad za koji me vežu najljepše uspomene. Naravno da sam nakon povratka iz Južne Koreje imao još nekoliko ponuda, ali na kraju sam ipak odlučio da još jednom prihvatim poziv Danka Šulente i opet postanem igrač Zrinjskog. Hvala svima na divnim porukama koje sam dobio tokom dana, a svim navijačima Zrinjskog želim da poručim da ću, kao i uvijek, davati maksimum na terenu kako bismo se opet zajedno radovali. Vidimo se u Mostaru!", objavila je prve Bilbijine impresije zvanična Fejsbuk stranica kluba.

Nemanja Bilbija je prve fudbalske korake napravio u banjalučkom Borcu, gdje je prošao kompletnu omladinsku školu.

Za seniorski tim ''crveno-plavih'' debitovao je protiv Posušja 8. novembra 2008. godine, samo šest dana nakon 18. rođendana, a prvi gol postigao je sedmog marta 2009. godine na gostovanju Orašju.

Odlične igre u crveno-plavom dresu preporučile su ga Vojvodini, u koju je otišao sa prvim danima 2010. godine. U taboru ''lala'' proveo je dvije godine, da bi se nakon toga vratio u Banjaluku i Borac na period od 18 mjeseci kao pozajmljeni igrač tima sa ''Karađorđa''.

U smiraj ljetnog prelaznog roka 2013. godine, Bilbija je potpisao za Sarajevo, čiji dres je nosio do ljeta 2015. godine, kada je postao član Splita, u kojem je nastupao godinu dana, poslije čega je, već smo rekli, zadužio ''dres sa lentom''.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Propust Borca

Bilbija je najbolji igrač koji je bio dostupan tokom zimske pauze, i uz to banjalučanin. Jasno je koji klub zaista hoće trofej, a koji samo na riječima

Borcevci

@Propust Borca ma kakav propust biblija nije mogao doci u borac, nit' ce ikad moci!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC