• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Enfildu čekaju tri decenije: I Gvardiola kaže da je gotovo!

Autor mondo.rs

Trener aktuelnog šampiona Engleske smatra da je riješena borba za pobjednika Premijer lige. Liverpul niko ne može da zaustavi, jer Klopova mašina "melje" sve redom - ima 17 pobjeda i jedan remi, za poraz ne zna.

Liverpul ove sezone djeluje impresivno…

Davno je bio maj 1990. godine, kada su "redsi" posljednji put podigli pehar namijenjen šampionu Engleske. Vjerovatno na planeti nije postojala osoba koja je tada pomislila da će u tom trenutku rekorder po broju osvojenih šampionata u Engleskoj (18), postiti tačno tri decenije.

Možda će vas zanimati


Poslije vladavine Mančester junajteda, koji je u međuvremenu osvojio 13 prvenstava i prestigao velikog rivala po broju titula (20), sjajnog Arsenala s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih, moćnih bogataša Čelsija i Mančester sitija, odnosno iznenađenja u vidu Belkburna i Lestera, konačno je na red došla u prva Premijer liga za Liverpul.

Iako je tek kraj decembra, sve navodi na takav rasplet.

U ovom trenutku djeluje nezamislivo, jednostvano nemoguće da Jirgen Klop i njegova mašina za pobjede izgube "+13" u odnosu na Lester i "+14" prema aktuelnom šampionu iz Mančestera.

Toga je od petka uveče i novog poraza svjestan trener "građana" Pep Gvardiola.

"Liverp
ulova prednost prevelika je već neko vrijeme. Nije realno razmišljati o trci za titulu, ali ne možemo staviti prioritet na ijedno drugo takmičenje jer ako to napravimo sljedeće godine nećemo biti ni u Evropi", rekao je Španac poslije poraza od Vulverhemptona (2:3).

Razočaran je i Bernardo Silva.

"Ovo je užasna situacija i jako frustrirajući prvi dio sezone. Niko nije očekivao da ćemo ovako puno zaostajati…", nadovezao se Brazilac.

Liverpul je poslije titule osvojene 1990. godine uspjevao da trofejnu riznicu dopuni sa dva pehara Lige šampiona, da osvoji tri FA i četiri Liga kupa. Da bude pobjednik UEFA kupa, tri UEFA Superkupa i da osvoji FIFA klupsko prvenstvo svijeta, što je ujedno i posljednji trofej podignut početkom mjeseca.

U do ove sezone neosvojivoj Premijer ligi samo je četiri puta bio drugi.

Liverpul je od osnivanja (1892) do prve titule čekao devet sezona (1901). To je četvrta najduža pauza bez šampionskog trofeja, uslijedila je nešto duža od 1906. do 1922, pa još duža od 1947. do 1964. i posljednja najduža, koja, ruku na srce, još nije zaključena!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC